Gönderen Konu: klima soğutması hakkında.  (Okunma sayısı 3910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
klima soğutması hakkında.
« : Temmuz 13, 2013, 13:33:31 »
Arkadaşlar bu araç klimaları kaç derece üfler standardı nedir. ustalar hangi değeri baz alarak NORMAL diyorlar. 16 derece ölçende normal diyor, 5 derece ölçende normal diyor.

benim aracımdada derece sorunu var. Temmuz da sabah serinliğinde Kuru hava (Konya) dış sıcaklık 23 derece iken 5 derece üflüyor. öğleden sonra aracın içi 50 dış hava sıcaklığı 35 derece iken 10 derece üflüyor. ama o 10 derece 15-20 dakikada içeriyi 27 derece civarına getiremiyor bayılıyorsunuz içeride. derece ile ölçtüm tüm değerleri. araç 2005 corolla

birde soğutma esnasında verimli soğutma, içeriden hava döndürerekmi, yoksa dışarıdan hava alarakmı olur?
2005 Corolla Terra

Toyota Club Türkiye

klima soğutması hakkında.
« : Temmuz 13, 2013, 13:33:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: klima soğutması hakkında.
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2013, 13:43:59 »
Polen filtresi temizmi.birde ic surk.kullanin daha etkili cabuk sogutur.filtrw pis ve eski ise klima prformansi bayagi dusuyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2013, 13:50:47 »
pardon bakım durumunuda eklememi isterseniz. Polen filtresi yeni. Kilma gazı yeni tam basıldı. bence tek eksik Klima radyatörü temizliği.

Ancak sizlere sorum sizinkiler hava ventilinden kaç derece veriyor yada standart aralığı nedir? yoksa benmi fazlasını istiyorum. önceki yıllarda bu kadar klimanın soğutmadığını hissetmemiştim ama...
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2013, 13:56:02 »
klimam yok benim :(
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2013, 15:50:04 »
bendede 97 corolla gli var klima açılınca içeriye kötü koku geliyor internette satılan temizleme spreyleri var onları kullanan varmı aranızda etkili oluyormu? Birde değiştirmem gereken bir parça yada filtre varmıdır bu modellerde polen filtresi yok diye biliyorum yanılıyormuyum acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2013, 17:12:36 »
 2006 aracımızda geçen gün forumdaki Ufuk abimin servisine gittik ölçtüklerinde 5 derece çıktı güzel dendi.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2013, 13:36:15 »
sorunun çözümünü arabam kendisi söyledi artık dayanamadı...

uzun yoldaydım daha öncesinden olmakla birlikte soğutma yetersiz kaldığı için hep son kademe "4" te çalıştırıyordum klimayı. konsolun altından ses gelmeye başladı takır tukur. Tamam üfleme motorunuda bozduk tam oldu dedim. o günkü yolculuğum bitince neti biraz karıştırdım sonra polen filtresine bi bak dediler. Evet filtreyi açtığımda filitre paramparçaydı fanda çekince kendi kanallarına giriyordu parçaları. (sürekli yüksek hızda çalışınca filtre dayanamamış parçalanmış) filtreyi söktüm 2 haftadır filtresiz kullanıyorum klimayı 3 üncü kademe çok geliyor. buz gibi yapıyor araç. Kalitesiz filtre çok can sıkıcıymış. Şimdi orjinalini buldum ve taktım. Yalnız eski sıcaklar kalmadı. yinede hava akışı değişti baya.
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2013, 13:53:48 »
Aslında Polen filtresi her yıl değişmeli ve tam soğutma dışardan hava almadan gerçekleşir yani iç sirkülasyon düğmesine basarak sistemi çalıştırmalısınız, Buzdolaplarında da öyle değilmidir? dışardan hava almazlar. Yalnız Kış mevsiminde de tam tersi dışardan hava almak gerekir, aksi halde camlardaki buğu nedeniyle görüş kaybı yaşanır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2013, 15:42:44 »
Tekin abi olayı netlemiş her zamanki gibi ama şunu söyleyim polen filitresi çok büyük etkisi var piyasadan satın aldığımız 10 liralık filitreler aslında  havayı tam iletmiyor filitreyi çıkarıp üflettiğiniz gerçekten ciddi bir fark oluyor Ama şu ayrıntıyı eklemek isterim klimanızı çalıştırır çalıştırmaz iç ayara almayın çün ki içerdeki haav zaten sıcak olduğundan hem baş ağrısı hem de geç soğutma oluyor bilmiyorum bana öyle gelmişte olabilir ben aracın ilk önce bütün camlarını açıp içerideki sıcak havayı dışarı atmaya çalışıyorum daha sonra kapatıp klimayı açıyorum içerisi bir müddet soğuduktan sonra iç soğutma ayarına getiriyorum o zaman harika bir soğuma oluyor tavsiye ederim birde şehir içinde malum klima sürekli devreye girip çıktığı için net bit soğutma olmuyor sadece uzun yolda sürekli aktif olduu şehir dışı veya az trafik olan yollarda gerçek klima performansını alırsınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2013, 17:26:23 »
... birde şehir içinde malum klima sürekli devreye girip çıktığı için net bit soğutma olmuyor sadece uzun yolda sürekli aktif olduu şehir dışı veya az trafik olan yollarda gerçek klima performansını alırsınız

Yüksek süratle seyrederken, klimanız 24C'ye ayarlı iken çok güzel soğutma olur, güneş altında 80C civarlarında olan tavan rüzgarın etkisiyle 35C'lere düşer ve klimanız 24 ile yeterli soğutma sağlayabilir.

Fakat yavaş süratlerde tavanın ısısı fazla düşmeyeceğinden 24C'lik klima soğutması yetersiz kalabilir, bunun için ya fanın hızını artırmanız gerekir yada C'yi 23 veya 22'ye düşürmeniz gerekir. Böylece klimanın yetersizliği diye bir sorun kalmaz, elbette iç sirkülasyon modunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2013, 09:43:59 »
Yüksek süratle seyrederken, klimanız 24C'ye ayarlı iken çok güzel soğutma olur, güneş altında 80C civarlarında olan tavan rüzgarın etkisiyle 35C'lere düşer ve klimanız 24 ile yeterli soğutma sağlayabilir.

Fakat yavaş süratlerde tavanın ısısı fazla düşmeyeceğinden 24C'lik klima soğutması yetersiz kalabilir, bunun için ya fanın hızını artırmanız gerekir yada C'yi 23 veya 22'ye düşürmeniz gerekir. Böylece klimanın yetersizliği diye bir sorun kalmaz, elbette iç sirkülasyon modunda.

Dijital Klimalar İçin  ;)
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2013, 11:57:46 »
Dijital Klimalar İçin  ;)

Fan hız ayarı manuel klimalar için de geçerli olup çok soğutma oluştuğunda ise kalorifer düğmesi ile ısı artırılabilir.