Gönderen Konu: Corolla elektrikli katlanır dikiz aynaları  (Okunma sayısı 5834 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Corolla elektrikli katlanır dikiz aynaları
« : Temmuz 12, 2013, 20:42:19 »
Arkadaşlar 2013 Corolla Elegant aracımda bildiğiniz gibi elektrikli katlanır yan aynalar var. Alışık olmadığım için çıkarken çoğu zaman kapatmayı unutuyorum. Sabah tekrar aracımın başına geldiğimde ise kimi zaman aynalardan bir tanesinin manuel olarak kapatıldığını görüyorum ve bu durum bir hayli canımı sıkıyor. El ile manuel olarak kapatıldığında bir sıkıntı olur mu, ilerleyen zamanlarda bozulabilir mi? Daha önce başına gelen kardeşimiz var mıdır? Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. Hayırlı iftarlar.

Toyota Club Türkiye

Corolla elektrikli katlanır dikiz aynaları
« : Temmuz 12, 2013, 20:42:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla elektrikli katlanır dikiz aynaları
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2013, 22:34:53 »
Abdulkadir bey bende bazen unutuyorum ve tekrar kapıları ve kontağı açmakla uğraşmamak için kendim manuel kapatıyorum aracım 2010 model ve ayna ilk günkü gibi . Ben bir şey olacağını sanmıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2013, 22:42:17 »
Hocam elle kaptilmasi elberte zarar verir.sonucta icerde disliler var.elle kapatilirsa (el den kastim tusa basmadan disardan eski sistem cart diye katlamak) dislileri kirabilir.bu bi kac seferde olmasada sikinti cikarir.mesela arkadasin asx aracinda aracin kontagini kaoattiginda kendi katlaniyor.araca binerkwn kapiyi actigi zamsn hemen aciliyor.cirollada ise kontagi kapatmadan cikmadan once nanuel tusa basip kapatmaniz lazim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2013, 23:06:05 »
Bence fazla uğraşma aynayla, zamanla yalama olabilir. Ayrıca bir Corolla ya kumandaya bağlı takıldığını biliyorum, ama nasıl yaptılar bilmiyorum. Bende merak ettim şimdi yarın sorarım.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2013, 23:54:29 »
Hocam elle kaptilmasi elberte zarar verir.sonucta icerde disliler var.elle kapatilirsa (el den kastim tusa basmadan disardan eski sistem cart diye katlamak) dislileri kirabilir.bu bir kac seferde olmasada sikinti cikarir.mesela arkadasin asx aracinda aracin kontagini kaoattiginda kendi katlaniyor.araca binerkwn kapiyi actigi zamsn hemen aciliyor.cirollada ise kontagi kapatmadan cikmadan once nanuel tusa basip kapatmaniz lazim.

Bana da öyle gibi geliyor. Fazla uğraşmamak lazım. Ya zaten benim uğraştığımdan değilde, millet kafasına göre takılıyor o canımı sıkıyor. Aslında bu donanımı birçok araçta sizinde söylediğiniz gibi direk kontağı çevirdiğimiz zaman hatta kapıları açtığımız zaman aynalar otomatik açılıyor. Aynı şekilde kapatırken de aynalar katlanıyor. Neden bu sistemi uygulamamışlar acaba? Bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2013, 09:02:44 »
Arkadaşlar ben 2010 dan beri sürekli değil ama içeriden kapatmayı unuttuğum zaman hep elimle kapatırım halen ilk günkü gibi .

Bu zarar vermiyor anlamına gelmez ama bir şey olacak olsa idi şimdiye olurdu diye düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2013, 10:02:41 »
Arkadaşlar ben 2010 dan beri sürekli değil ama içeriden kapatmayı unuttuğum zaman hep elimle kapatırım halen ilk günkü gibi .

Bu zarar vermiyor anlamına gelmez ama bir şey olacak olsa idi şimdiye olurdu diye düşünüyorum .

Eyvallah; ben yinede el ile kapatmayayım. Kendimi alıştırmam lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2013, 11:57:11 »
Eyvallah; ben yinede el ile kapatmayayım. Kendimi alıştırmam lazım.

En sağlıklısı böyle . Ama el ile başka biri veya siz kapatırsanız kafanıza fazla takmanıza gerek yok . Bende unutmamaya çalışıyorum ama bazen unutuluyor ondan sonrada aracı açmaya üşendiğim için el ile kapatıyorum .