Gönderen Konu: LPG TERCİHİ  (Okunma sayısı 1642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
LPG TERCİHİ
« : Temmuz 12, 2013, 19:41:01 »
değerli arkadaşlar 2013 model 1,6 active aurisime lpg taktırmayı düşnüyorum. fakat bir türlü tercih edemedim.bilenler yada taktıranlar ne marka tercih ettiler..teşekkürler
mserdarc

Toyota Club Türkiye

LPG TERCİHİ
« : Temmuz 12, 2013, 19:41:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG TERCİHİ
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2013, 20:37:16 »
Daha kaç bin oldu ki .
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2013, 20:51:32 »
:)) 4300.ama hocam ağustos ayında tatile çıkacam ve yaklaşık 6000 km yol gidecem
mserdarc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2013, 21:00:30 »
ben 2012 aurisime 1.33 comfort a brc taktırdım çekişten düşme yok sıkıntı yok çok şükür my-11 kitiydi brc nin uyumu mükemmel brc den şaşmayın
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2013, 21:12:59 »
2010 model 1.6 AVENSİS'e TELEFLEX taktırdım. (Teleflex-Prins ve BRC arasında gittim geldim) Daha önce 97 efsane kasa Corollaya BRC taktırmıştım yaklaşıl 3,5 yıl kullandım. Bir kez enjektör arızası ve çalışırken duyulan şık şık sesi dışında bir sorun yaşamadım. enjektör yenisi ile değişti. sese yapacak bir şey yok. Ancak AVENSİS için serviste ustanın da önerisi ile TELEFLEX taktırdım. Yaklaşık 2 yıl kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Ayrıca Telefleks te herhangi bir şekilde motor bloğunu da delmiyorlar. Doğrudan enjektöre takıyorlar. Bu nedenle de bir avantaj oldu. Gazza geçtiğinde benzinden bile sessiz çalışıyor. Ne arıza ışığı ne de herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. Tek farkı BRC nin 1600- 1800 TL atasında olmasına rağmen Telefleksi 1000 EURO (2500 TL civarında) olması. Hem BRC yi Hem de Teleflexi kullanana biri olarak  Benim tercihim TELEFLEX olurdu. Ancak işin ucu ekonomiye ve hepsinden önemlisi bulunduğun yerdeki servisi ve ustasına bağlı olduğu için. Önce iyi bir usta bul sonra hangisine gücün yeterse onu taktır. AMA ÖNCE USTA. Çünki usta iyi olmazsa altını bile teneke yapar. Usta iyi olursa uygun ve düzgün bir işçilikle en kötü kit ile bile verimli ve düzgün çalışabileceğin bir işçilik yapabilir. Bu nedenle Hangi LPG den önce iyi bir usta ve servis konusunu sağlama al derim ben......
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2013, 23:57:29 »
burada markadan önce usta veya sevis önemli hocam iyi bir usta bulman gerek... ben brc kullanıyorum 4 yıldır hic bir sıkıntı yaşamadım ve toyotaya en uyumlu marka bence tabii bakımlarını aksatmamak şartıyla inş. takdırdıktan sonra bir sıkıntı yaşamazsınız... hayırlıs artık...
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2013, 19:00:36 »
40000 km de iken aldığım 133 auris e 1650 tl verip BRC takyırdım 7 ay oldu 7500 km yol yaptım  daha hiç  bir sorun çıkarmadı     bazen kredi kartına erteleme veya extra taksit imkanlarıda oluyor

Dönüşünde gözüm yok, benim aklım gidişinde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2013, 21:51:43 »
Auris e lpg taktıran arkadaşlar lpg tankını stepnenin yerine taktirdiniz yoksa bagaja mi monte ettirdiniz
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2013, 01:45:32 »
Mehmet Serdar Bey, ben size BRC'yi öneririm. Ayrıca, forumda bu konuyu araştırırsanız çok farklı görüş ve önerilerle karşılaşabilirsiniz.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2013, 03:20:15 »
stepne yerine taktırdım ve bir tane mini stepne alıp bagaja koydum, zavoli marka tercih ettim tanıdık servis olduğu için ama siz yine de soruşturun en az sıkıntı çıkaran markaya ve en önemlisi iyi montaj yapan bir servise işlem yaptırın. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2013, 08:35:33 »
Bence aracınızı uzun yıllar kullanmak istiyorsanız,ilk 10000km. hiçbir değişiklik yapmayın 10binkm. bakımını yaptırıın tatil dönüşü tertemiz yeni motor yağınla taktırırsınız lpg bildiğim kadarıyla şuan motorunuzda rodaj yağı mevcut yani normalden çok daha ince o yüzden bir 10bin bakımı geçsin motor iyice açılsın sonra taktırıın. Şimdi burda yav rodajmı kaldı demeyin rodaj yok diyenler kilometre yaptıkça düşün yakıt miktarını açıklasın... ;)
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2013, 04:37:28 »
Bence aracınızı uzun yıllar kullanmak istiyorsanız,ilk 10000km. hiçbir değişiklik yapmayın 10binkm. bakımını yaptırıın tatil dönüşü tertemiz yeni motor yağınla taktırırsınız lpg bildiğim kadarıyla şuan motorunuzda rodaj yağı mevcut yani normalden çok daha ince o yüzden bir 10bin bakımı geçsin motor iyice açılsın sonra taktırıın. Şimdi burda yav rodajmı kaldı demeyin rodaj yok diyenler kilometre yaptıkça düşün yakıt miktarını açıklasın... ;)
aslında dediğin doğru hocam. birkaç kullanıcı arkadaşında önerisi 10 bin bakımı sonrası lpg taktırmam görüşünde
mserdarc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2013, 09:06:20 »
değerli arkadaşlar 2013 model 1,6 active aurisime lpg taktırmayı düşnüyorum. fakat bir türlü tercih edemedim.bilenler yada taktıranlar ne marka tercih ettiler..teşekkürler

5700 km'de aldığım avensis aracıma Ankara'ya gidip BRC taktırmıştım. Şuan 14.000 km'ye yaklaştı çok şükür bir şikayetim yok. Hep söylenir montojı yapan usta çok önemli diye. Bu sebeple gittim Ankara'da bağlattım. Yarım günde taktılar ve aynı günde muayeneden geçirdiler aracı.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • ezaspormedikal
  • Araç: Verso
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2013, 15:53:25 »
2002 corolla verso 18. A/T kulanıcısıyım

1 yıldır lpg ile kullanıyorum.

yakıt tüketimim kesinlikle kullanıma bağlı yumuşak ve sert kullanım çok farkettiriyor.

bu değerler ortalama değerlerdir.

lpg ile 9-10lt/100km

benzinde 9-10lt/100km

Prince marka tavsiye ederim. Kesinlikle problemsiz marka tabiki servis montaj önemli.