Gönderen Konu: Tavsiyelerinizi bekliyorum..  (Okunma sayısı 1715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Tavsiyelerinizi bekliyorum..
« : Temmuz 11, 2013, 22:30:54 »
2011 ekim ayında ilk göz ağrım ve hala kullanmakta olduğum 97 model Corolla GLİ'mi satıp 2005-2008 arası elegance donanım 1.6 benzinli avensis almayı düşünüyorum.
birkaç arkadaşın fikrini almak istedim ve genel olarak yakıt tüketimi ve parça maliyetinden şikayetçi olacağımı söylediler. ancak henüz bir avensis kullanıcısına sormak nasip olmadığı için ben de size danışmak istedim. parça maliyeti gli ye göre elbette ki pahalı olacaktır sonuçta avensis üst segment otomobil. 2 yıldır Erzurum'un yüksek rakımlı bir köyünde görev yapmaktaydım ve sağolsun beni ne yolda bıraktı, ne de başımı ağrıttı. önümüzdeki yıl ilçe veya il merkeze tayin istemeyi düşünüyorum, tayinim çıkarsa da avensise binmek istiyorum. performans, yakıt ve masraf(vergi, yedek parça, bakım vs.)bakımından corolla fazlasıyla beklentilerimi karşılamakta fakat donanım olarak(hava yastığı, abs, yol bilgisayarı vs.) beni memnun etmiyor.

Uzun süre binmeyi düşündüğüm ve aynı yaştaki corollalara fiyat olarak yakın olduğu için avensislere merak sardım. Uzun lafın kısası avensis aldığım takdirde bekar bir öğretmen olarak bana ne tür avantajlar ve dezavantajlar çıkarır?
merak ettiğim hususlar;
-yakıt
-performans
-sigorta/kasko masrafları
-yedek parça
-2. el piyasası ve donanım

yardımlarınız beni mutlu edecektir. herkese kolay gelsin, hayırlı ramazanlar..
Çıkarım senle her yola..

Toyota Club Türkiye

Tavsiyelerinizi bekliyorum..
« : Temmuz 11, 2013, 22:30:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavsiyelerinizi bekliyorum..
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2013, 22:39:56 »
Bekar bir arkadaşımız olarak sana Corolla H/B öneririm, Avensisi H/B le tavladığın eşinle çoluk çocuğa karışınca alırsın :D.  Avensis biraz paşa arabadır, ağır oturaklı. Motor aynı olduğundan bakımlarda çok bişey değişmez, kaporta dersen kaskosuz binilmez zaten, yakıt LPG varsa sorun yok. Sen kızlardan haber ver. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar zaten...
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2013, 22:56:17 »
Ben de ağır, oturaklı olsun istiyorum işte çoluk çocuğa karışınca da binerim sıkıntı olmaz :D şaka bir yana HB arabalara pek sıcak bakmıyorum açıkçası. Sedanları daha kullanışlı ve rahat buluyorum. Tasarım, konfor, donanım hepsi bir arada olsun istiyorum :)
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2013, 23:22:27 »
1,5 yıllık avensis 2005 1.6 comfort kullanıcısı olarak şiddetle tavsiye ederim. yakıt konusunda şüpheniz olmasın emsallerine göre çok düşük kaliteli bir lpg sistemiyle.2.el piyasası olarak corllaya göre biraz daha ağır. ama prestiji yeter.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2013, 12:06:42 »
İnşallah her şey gönlünüze göre olur.bende altı aydan beri avensis kullanıyorum.benim aracım tüplü ve çok memnunum.eger fazla performans arıyorsanız ikibin motor almanızı yavsiye ederim,egerki ben sakin kullanırım diyorsanız tam binilecek araba.yakıt olarakta kasasına göre çok iyi.lpg de şu an 200 ila 250 kuruş yakıyor.konforu içinin ferahlıgı ve kullanımı çok zevkli.ben aldıgımdan beri lastik hariç hiç masraf yapmadım.bin km sonra bakıma girecegim onun için parça fiyatları hakkında pek fazla bir bilgim yok.birde alırsanız kaskosuz binilmez,muhakkak kasko yaptırın.Velhasıl temizini bulursanız sizi üzmeyecek ve zevkle kullanacanıgız bir aracınız olacak  ;) 
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2013, 03:32:07 »
tavsiyeleriniz için teşekkürler. kaskosuz binmem zaten, sonuçta kaza geliyorum demez Allah korusun. 2.0 litre motora gücüm yetmez şimdilik 1.6 işimi görür zaten pek hız meraklısı değilim :D bahsettiğim gibi konfor, donanım ve kullanım rahatlığı zaten beni cezbeden :) şu tayin işi belli olsun, yavaştan araştırmalara başlayacağım kısmetse ;)
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2013, 18:28:54 »
Biz de comfortunu aldık  1.5 ay oldu araç mükemmel meganemize göre biraz fazla yakıyor ama olsun :D bide parça değiştirmedik ama 4 tane balata değişti 250 lira işçilik dahil..
Bir Bolu çocuğunu güldürmek istiyorsan
Onu ölümle tehdit et... !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2013, 04:09:45 »
Yaklaşık 3 senedir 2008 avensis 1.6 elegant sahibiyim. LPG yok, 100 liralık benzinle İstanbul trafiğinde 300-350 km arası yol yapabiliyorum. Bu üç senede 6 kere yetkili servise gittim, 3 ü 70, 80 ve 90 bin bakımları diğerleri ise devriyaj üst merkez değişimi, direksiyon mili değişimi ve ön fren disk-balata değişimi. Debriyaj üst merkezi garantiden, direksiyon mili araçların geri çağrılmasından dolayı ücretsiz değişti. Ön disk balatayıda 15 gün önce ötmeye başladığından dolayı ben değiştirdim. Ön disk+balata trw marka 190 tl, işçilik yetkili serviste 66 tl toplam 256 tl para ödedim. Kasko 1000-1200 tl civarında. Performans basarsan gitmem demiyor, basmazsan bayılabilir, ne kadar ekmek o kadar köfte yani. Elegantın donanımıda iyi ama, hız sabitleme ve cd çaların USB girişide olsaydı keşke. Bundan önce kullandığım araçlara göre avensis gayet sorunsuz bir araç, ben kesinlikle tavsiye ederim. Birde benim gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla kaliper pimlerinden gelen ses, ön konsoldan gelen çıtırtılar ve 2006 model öncesi far merceklerindeki kararma avensisin problemleri sanırım. Umarım faydalı olmuştur, inşallah kısmet olur binersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2013, 10:22:16 »
3 sene olacak avensisi alalı, ilk defa bir araca bu kadar uzun süre bindim,
rahatlığı ve konforundan dolayı başka araçlara bakmıyorum, geçenlerde serviste bakımda iken yeni auris ile takas edelim dediler ama içim elvermedi, olurda değiştirirsem ya yeni avensis 2.0 cvt yada accord 2.0 otm. alırım.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2013, 04:23:51 »
yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum hepinize.. tavsiye ve yorumlarınızın benim için çok faydalı olacağına eminim. şu askerlik ve tayin işi netleşsin, gönlümde bir adet 1.6 elegant yatıyor :) umarım ben de katılırım avensis cemaatine :)
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 20, 2013, 05:10:22 »
Meslektaşız kardeşim. Ve ben de Erzurum da görev yapıyorum. Benim de sana tavsiyem Corolla alacağına bahsettiğin model bir Avensis alman. Yedek parçada biraz fiyat farkı olabilir lakin seni çok üzmez. Merkezde görev yapmadığına göre muhtemelen Sınıf öğretmenisin ki benden fazla alırsın = )  Temiz bir tanesini alırsan sıkıntı olmaz emin ol.

-yakıt

LPG olursa seni üzmez. Erzurum kışında bu kışın fiyatlarında ( ortalama 2.4o tl litresi )  18-20 kuruş arası yaktım.

-performans

Performans beklemeyeceksin. Zaten şeklinden de belli ağır araba. Fazla oynaşmaz ama iyidir.

Sigorta yerine göre değişir. Benim plaka 28 ve hasarım yok , iki hafta önce 193 liraya yaptırdım.
-yedek parça

Şu ana kadar bakım dışında herhangi bir masraf yapmadım. 2 yıldır kullanıyorum. Örnek vermem gerekirse servisten orijinal ön farın tek fiyatını bana geçen sene 880 TL demişlerdi  = )   Bu gibi şeylerin dışında çok sıkacağını zannetmiyorum.

2. eli çok yok. Belli bir kullanıcısı da mevcut. Millet Corolla tutturmuş gidiyor. İnan Corollalara o para yazık.

İç malzeme kalitesi yılına göre ve fiyatına göre çok çok iyi. Tek dezavantajı motor fazla bağırıyor ve biraz sert amortisörleri var bana göre.  Temizinden bir tane al hocam memnun kalırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2013, 21:06:16 »
2007- 2009 arası makyajlı kasa avensis al temizinden yıllarca bin ben 3 yıldır 2008 comforta biniyorum genel bakımı haricinde bir masrafım olmadı avensis güzel araba ben yeni kasa yerine 2007 2009 tavsiye ediyorum çünkü sorunsuz ve tüp uyumu mükemmel beni hiç üzmedi tek sıkıntı kaliper pimlerinin contası çabuk deforme oluyor ve boşluk yapıyor ve ön tekerlerden tıkırtı geliyor, ona da yılda bir defa sanayide conta kaplatıyorsun genel bakımda ( maliyeti 15-20 tl ) sorun halloluyor
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 20, 2013, 21:39:28 »
Meslektaşız kardeşim. Ve ben de Erzurum da görev yapıyorum. Benim de sana tavsiyem Corolla alacağına bahsettiğin model bir Avensis alman. Yedek parçada biraz fiyat farkı olabilir lakin seni çok üzmez. Merkezde görev yapmadığına göre muhtemelen Sınıf öğretmenisin ki benden fazla alırsın = )  Temiz bir tanesini alırsan sıkıntı olmaz emin ol.

-yakıt

LPG olursa seni üzmez. Erzurum kışında bu kışın fiyatlarında ( ortalama 2.4o tl litresi )  18-20 kuruş arası yaktım.

-performans

Performans beklemeyeceksin. Zaten şeklinden de belli ağır araba. Fazla oynaşmaz ama iyidir.

Sigorta yerine göre değişir. Benim plaka 28 ve hasarım yok , iki hafta önce 193 liraya yaptırdım.
-yedek parça

Şu ana kadar bakım dışında herhangi bir masraf yapmadım. 2 yıldır kullanıyorum. Örnek vermem gerekirse servisten orijinal ön farın tek fiyatını bana geçen sene 880 TL demişlerdi  = )   Bu gibi şeylerin dışında çok sıkacağını zannetmiyorum.

2. eli çok yok. Belli bir kullanıcısı da mevcut. Millet Corolla tutturmuş gidiyor. İnan Corollalara o para yazık.

İç malzeme kalitesi yılına göre ve fiyatına göre çok çok iyi. Tek dezavantajı motor fazla bağırıyor ve biraz sert amortisörleri var bana göre.  Temizinden bir tane al hocam memnun kalırsın.
evet hocam tanıdım seni. aşkaledeki 28 plaka gri avensis :) ben de aşkalede görev yapıyorum fotoğraftan tanıdım seni. yorumlar için teşekkür ederim ;)
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 26, 2013, 23:31:33 »
Konfor ön planda ise Avensis derim. Tabi her şeyin bir bedeli oluyor.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"