Gönderen Konu: Arabamdaki sıkıntılar  (Okunma sayısı 1834 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Arabamdaki sıkıntılar
« : Temmuz 10, 2013, 11:01:22 »
Öncelikle herkese merhaba.Ehliyetimi alalı yaklaşık 1.5 sene oldu.Babamdan bmw istemiştim almadı.Parçası pahalı falan dedi.Sonra 2005 toyota corolla 1.6 sol aldı.İyikide toyota aldı çok memnunum taaki arabayı dağıtana kadar. :)) Arabayı alalı yaklaşık 3 ay kadar oldu.İlk zamanlar araba çiçek gibiydi sanırım benim tecrübesizliğimden kaynaklanıyor.Tecrübeli profosyenel abilerimden yardım istiyorum.Aracımdaki sıkıntılar;

1.)1 Hafta önce araçla seyir halindeyken vırrr diye ses gelmesi 1,2,3. vitesteyken seyir halindeyken geliyor ama 4,5. viteslerde ses duymuyorum.Araç çalışır halde dururken bu ses gelmiyor.
2.) Bu sorun oluştuktan sonra kaputu açıp motora baktım ve kaputu açınca o şıkır şıkır şarj dinamosundan gelen ses beni sinir etti.Şakır Şakır ötüyor ama arabanın içine ses gelmiyor kaputu açınca belli oluyor.
3.)Araç lpgli sıralı atiker takılı.İlk çalıştığında haliyle benzinle çalışıyor.Biraz marş alması zor oluyor 5 saniye kadar marşa basıyorum zor çalışıyor.İlk çalıştığında benzinle giderken ara ara silkelemeler oluyor birden motor durcakmış gibi oluyor silkeliyor sonra düzeliyor.Bunu 2 sefer falan yapıyor.Sonra lpgye geçince o sorun hiç olmuyor. Stop edip 20 dk. kadar bekliyim sonra gene marşa basıyım bu seferde araç direk çalışıyor tekte alıyor.1.)'de anlattığım vırr sesi halen var ama.
4.)Araçla seyir halindeyken lpgdeyken ayağımdan gazı çekince silkeliyor tekliyor gibi oluyor.
5.)Gene seyir halindeyken 1,2 . viteste gaza yüklendiğim durumda lpg düğmesinden cikkk diye uyarısı sesi geliyor gazı çekince ses düzeliyor.
6.)Araç ilk çalıştığında benzideyken çok bağırıyor.Motor sesi çok geliyor.Lpgye geçince düzeliyor.Bi ustaya sordum.Baktı Aracın motorun altında davlumbaz olması gerekiyomuş.O yokmuş benimkinde kaputtan bakınca yeri görebiliyorum.Sizce bundan yapabilirmi?
Kısacası tecrübesizlikten dolayı arabayı dağıttım.Sonunda kabüllendim bunu.Araba ilk geldiğinde çiçek gibiydi.Bu arada araba 191.000 km'de ben aldığımızdan beri hiç servise falan gitmedim.Sadece yağ değişimi yaptım.Bana bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim.Arızalar nelerdir hangi parçalardan kaynaklanıyo, maliyeti ne tutar vb...
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Toyota Club Türkiye

Arabamdaki sıkıntılar
« : Temmuz 10, 2013, 11:01:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabamdaki sıkıntılar
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2013, 11:52:43 »

4.)Araçla seyir halindeyken lpgdeyken ayağımdan gazı çekince silkeliyor tekliyor gibi oluyor.
5.)Gene seyir halindeyken 1,2 . viteste gaza yüklendiğim durumda lpg düğmesinden cikkk diye uyarısı sesi geliyor gazı çekince ses düzeliyor.

bence bu iki problem lpg filtresi veya lpg enjektörleri. atikerde bilgisayara bağlayıp bakarlar ve düzeltilir.

diğer sesler konusunda bilgim yok.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2013, 12:59:43 »
Teşekkür ederim bilgi için.Burda sanayide bi adam var lpg tamiri yapıyo ona göstersem olurmu? Atiker olması şartmıdır.?
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2013, 14:27:29 »
Sanziman yagini mobil 75-90 ile degistirin ses devam ediyorsa sanziman iner bence...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2013, 12:01:49 »
Yardımınız için teşekkürler.Bu arada dediğiniz şanzıman yağının fiyatı nedir biliyormusunuz ?
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2013, 12:32:25 »
Kardeş anladığın kadar anlatmışsın fakat bu anlatım tarzıyla birçoğumuz bir şey anlamaz sanırım. Silkeleme titreme ile ilgili sorunun için lpg servisine kalibrasyona git yol ayarı yaptır.Aracına bakım yaptırmadığını söylüyorsun aracını iyi bir Toyota ustasına götür bujilerine ateşleme tertibatına ve diğer aksamlarına baktır viteslerde gelen sesin sebebi birçok yönlü olabilir baskı balata da olabilir şanzıman yağı da bayasıda .onun içinde gene iyi bir ustanın sesi dinlemesi gerekir. Motordan gelen ilk çalışmadaki kalın ses sebebi motorunun soğuk olması ve yağlamayı tam anlamı ile yapmamasındandır bu şekilde motor soğukken gaza basılmaz motorun yağlaması beklenir araç harareti ortada yani motor sıcakken aynı denemeyi yap eger gene aynı ses geliyorsa sorun var demektir birde kardeş 190 bine gelmiş bir araç belli başlı sorunlar olacaktır artı lpg kullanılmış araçta motor yıpranması daha fazladır.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2013, 14:28:00 »
Teşekkürler.Pazartesi ilk işim bir lpgciye gitmek önce onları yaptırıyım sonra bi tanıdık var toyotadan iyi anlıyor servis değil ama herkes ona gider tamir işine arabayı ona göstettiriyim.Daha sonra arabanın ne arızası varsa buraya yazıyım hep beraber bi fiyat biçeriz.Kazıklanmayam sonra :)
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2013, 09:39:59 »
Arkadaşlar arabayı sanayiye bıraktım 3 gün önce.
Bu saydıklarım ;
''1.)1 Hafta önce araçla seyir halindeyken vırrr diye ses gelmesi 1,2,3. vitesteyken seyir halindeyken geliyor ama 4,5. viteslerde ses duymuyorum.Araç çalışır halde dururken bu ses gelmiyor.
2.) Bu sorun oluştuktan sonra kaputu açıp motora baktım ve kaputu açınca o şıkır şıkır şarj dinamosundan gelen ses beni sinir etti.Şakır Şakır ötüyor ama arabanın içine ses gelmiyor kaputu açınca belli oluyor.''

1.)Belirttiğim toyatadan anlayan usta dün arabaya bindi.Ses motor kulaklarından geliyo dedi.Bi motoru indirelim bakalım görmedende bişey diyemem dedi.Birde aşşağıda bir parça söyledi ismi aklıma gelmiyo ondanda ses geliiyo sürtüyo dedi.Ön takımdada hasar var dedi.Aldım arabayı rot ustasına götürdüm.İndi aşşağı baya bakındı ön takıma bir sıkıntı yok ön takım iyi dedi.
2.)Şarj dinamosunun bilyaları dağılmış onlar yapılıcak.

2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2013, 09:44:38 »
Kaporta inirildi sallanan parçalar güzelce monte edildi.Kapı ve cam lastikleri elden geçirildi.
Pazartesi gününe randevu aldım boyacıdan.Güzel rötüş yapacak (Komple) tamponları sökücem komple içlerini temizlicem pırıl pırıl olur araban dedi.Bide jantları mat siyah yapıcak. Bizim tanıdık gene :) kaç tutar dedim bilmiyorum bakarız bakam takma kafana dedi.150 Tl yeter dedim.Senin sağlığın yeter dedi :) Hemde kredi kartı çekicem nakitte değil fiyat nasıl ? :)
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 17, 2013, 09:45:45 »
Bugünde lpgciye gidicem gereken yapılıcak fiyatı söylerim sizlere.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 17, 2013, 15:28:56 »
kaporta masrafları için çok uygun fiyat çünkü kaportacılar pahalı iş yapar genelde
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 17, 2013, 16:15:44 »
 Arkadaşlar, lütfen art arda olan mesajlarımızı aynı bölümde yayımlayalım.