Gönderen Konu: Yüksek Hızda Yolda Gezinme  (Okunma sayısı 6910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Yüksek Hızda Yolda Gezinme
« : Temmuz 08, 2013, 17:40:51 »
Arkadaşlar 2005 sol hb aracım da dün akşam aciliyetim olduğu  için otoban yolda hızlı gittim fakat .Şöyle bir durum oluyor araçta araç hayli yüklü olmasına  120-130 km den sonra ilk önce hafif bir titreme devamında ise yolda ufak gezinmeler oluyor hani iki elimle direksiyona yapıştım derlerya aynen öyle direksiyona ne kadar sıkı tutarsanız tutun araç geziyor ama hafif insan hiç güven vermiyor aldığımdan beri bu ikinci arabaya basışım geçen seferde aynen böyle olmuştu .Aldığım da ön takımını felan göstermiştim hani çok kullandığımda söylenemez.Bu gezinmenin sbebi nedir.

Bu arada lastiklerim kışlık lastik .Ön lastiklerim bu sene aldım aracı alınca petlas arka lastiklerimde aracın üzerinde gelen lastik 5 yıllık felan ama muhtemelen sadece kışın kullanılmış dişleri gayet iyi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Yüksek Hızda Yolda Gezinme
« : Temmuz 08, 2013, 17:40:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Yüksek Hızda Yolda Gezinme
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2013, 17:48:58 »
Lastikler farklı marka ise bu çok etki eder bu duruma.Ayrıca balans vs rot ayarı yapılmış mı? Farklı marka ise kesinlikle dördünüde aynı marka olarak yapın ve yazık normal lastik kışın kışlık lastik kullanın.Kış lastikleri yazın beklendiği gibi yol tutuşu sergileyemezler ve çabuk aşınırlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2013, 18:36:04 »
rot balans ayarları sağlamsa lastikdendir bizim arabadada oluyordu lastikçiye gittiğimizde lastiğin birinin hatasından dolayıymış lastikleri değiştirdik şimdi yok dedikleriniz
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2013, 18:43:03 »
Doğru dur lastikçi arkadaşımı aradım oda lastik sırtı bozuksa on dan yapar dedi balans bozuk olsa direksiyon titretme yapar dedi rot bozuk olsa sürekli bir tarafa çeker araba dedi sırt bozuk olursa hem hafif titretir hemde  arba gezer yolda net gitmez dedi sanırım bizim lastik sırtı bozuk
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2013, 00:55:42 »
Bendede vardı aynı sıkıntı geçen rot balans yapıldı düzeldi belki sizinkide bundan kaynaklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2013, 01:32:11 »
Yürüyen sistem aynı oldukça değişmez bir durum !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2013, 03:26:38 »
Lastik veya balansla alakali oldugunu zannetmiyorum aracin karakteri boyle malesef.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2013, 04:40:23 »
4 bittikten sonra bende de dediğiniz titreme olayı oluyordu, ama o hızlarda bir aile aracı için doğal bir durum bence, benim arabamın üstündeki lastiklerde 20 bin km de ve 3 yaşında yokohama a-drive lardı. Rot balansa da baktırmıştım, pek bir verim alamadım, bende aracımı yavaş ve ekonomik kullanma kararı almıştım
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2013, 13:12:26 »
Kardeşimde de aynı araçtan var aracın karakteri ile alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum .Toyota bu denli bir basitlik yapmaz diye düşünüyorum .Son sattığım 2004 fiesta bile 160 dan sonra ancak güven vermiyordu .Bence lastik kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum onun dışında birşeyden yapacağını sanmıyorum şahin doğan bile 130-140 gibi hızlarda bu hareketi yapmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 09, 2013, 13:13:34 »
lastik kaynaklıdır yüksek ihtimalle :)
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2013, 13:34:13 »
Rüzgar faktörünü unutmayın.
Rüzgarlı havalarda yüksek hızlarda araç gezinir, kontrol edemiyormuş gibi hissedersiniz.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 09, 2013, 13:52:30 »
Kardeşimde de aynı araçtan var aracın karakteri ile alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum .Toyota bu denli bir basitlik yapmaz diye düşünüyorum .Son sattığım 2004 fiesta bile 160 dan sonra ancak güven vermiyordu .Bence lastik kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum onun dışında birşeyden yapacağını sanmıyorum şahin doğan bile 130-140 gibi hızlarda bu hareketi yapmaz
Yasin beyin dediği  rüzgar faktörünü yazmayı unutmuşum, belli bir hızdan sonra eğer rüzgar varsa araç yolda geziyor ama rüzgar ve yolda dalgalanmalar yoksa yapabileceği son hızda dahi gezme yapmaz

Rüzgar faktörünü unutmayın.
Rüzgarlı havalarda yüksek hızlarda araç gezinir, kontrol edemiyormuş gibi hissedersiniz.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 09, 2013, 14:15:16 »
Yücel Bey lastiklerin ömrü üretim tarihinden sonra beş yıldır. İsterse lastik hiç takılmadan rafta dursun bu durum değişmez. Büyük ihtimalle lastikteki sizin fark edemeyeceğiniz bozulmalar bu titremeye yol açıyor. Lastik çok önemlidir ön lastikler hayati önem taşır. Ben bir lastiği 4 yıldan fazla kullanmam kaç km yol yaparsam yapayım fark etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 09, 2013, 14:33:31 »
Etkenler az çok belli aslında yapılması gerekenlerde belli hem ramazan girdi hem de maddi sıkıntılar 4 tane yazlık lastik güzel bir iç dış  balans ayarı elektronik rot kontrollü ve ön düzen bakımları ve testleri sanırım ondan sonrada yapıyorsa aracın yapısı ile alaklı bir durum kalıyor geriye ama kardeşim de aynı aracın hatta rengi bile aynı 2006 sı var geçe gün oda arabadaydı valla abi ben ***10 a kadar bastık hiç böyle bir şey olmadı senin lastiklerde bir sorun var sanırım dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 09, 2013, 14:52:49 »
Etkenler az çok belli aslında yapılması gerekenlerde belli hem ramazan girdi hem de maddi sıkıntılar 4 tane yazlık lastik güzel bir iç dış  balans ayarı elektronik rot kontrollü ve ön düzen bakımları ve testleri sanırım ondan sonrada yapıyorsa aracın yapısı ile alaklı bir durum kalıyor geriye ama kardeşim de aynı aracın hatta rengi bile aynı 2006 sı var geçe gün oda arabadaydı valla abi ben ****10 a kadar bastık hiç böyle bir şey olmadı senin lastiklerde bir sorun var sanırım dedi
Yücel sen zaten arızayı bulmuşsun.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 09, 2013, 20:25:52 »
rotçuya giderseniz özellikle salıncak burçlarına iyi bakmasını söyleyin ..

2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım