Gönderen Konu: Dikkat!!! Subliminal mesaj ve 25.kare tekniği  (Okunma sayısı 5932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikkat!!! Subliminal mesaj ve 25.kare tekniği
« Yanıtla #20 : Temmuz 09, 2013, 08:59:15 »
Sübliminal mesajlar; ses dalgalarıyla, frekanslarla, görüntülerle, kişiye çaktırmadan ona telkinde bulunma, düşüncelerini manipüle etme amacı taşır. Peki bir insana çaktırmadan bir şeyler dayatmak nasıl mümkün olabilir? Veya böyle bir şey mümkün müdür? Öncelikle şunu unutmayın, sübliminal mesajlar sizi köstekli saat sallayan psikolog gibi hipnoz edip maymuna çeviremez, fakat "karar verme mekanizmanızı" etkiler. Bu konuyu birazdan açacağım. Ayrıca "hipnoz" deyince de zihninizde eski bir saati sallayan bir psikolog ve koltuğa sırt üstü uzanmış, ellerini göbeği üstünde birleştirmiş, gözlerini kapamış bir hasta canlanıyorsa, siz çoktan medyanın hipnozu altındasınızdır demektir. Zira zihin kontrolü denilen şey bu kadar filmvari bir olay değil, her gün içinde bulunduğumuz bir realitedir.

İnsan zihni bir sünger gibidir. Gördüğünüz ve duyduğunuz -daha doğrusu beş duyunuzla algıladığınız- çoğu şeyi, siz fark etmeseniz de bilinçaltınız emer ve kaydeder. Bilinciniz ise depoladığınız bilgilerin çok ufak bir kısmını hatırlayabilir. Fakat siz hatırlamıyor, hatta gördüğünüzü ve işittiğinizi o an fark etmiyor bile olsanız, geri döndürülemez bir gerçek vardır: O da yaşamakta olduğunuz neredeyse her anın, her sahnenin, her karenin, bilinçaltınızın tozlu raflarındaki yerini almış olduğu gerçeğidir. Bana inanmıyorsan, bu durumu en basitinden gördüğün rüyalara veya kabuslara sor, vahiyle mi indiğini zannediyorsun sana o gördüğün rüyaların ehehe.

Ben insanların John Locke'un ileri sürdüğü gibi "boş levha" olarak doğduğunu düşünmüyorum. Zaten günümüzde de bu tabula rasa teoremi gittikçe geçerliliğini yitiriyor. Doğuştan gelen "içgüdü"lerimiz kesinlikle vardır ve birçoğumuz aslında rasyonel olarak düşünmeden, sadece içgüdülerimize uyarak yaşarız. Bir insan en iyi kendisini tanır di mi, mesela ben direkt içgüdülerimle ve hislerimle yaşayan bir denyoyum. Gün içerisinde hatta hayatımı etkileyecek özel kararlarımda bile çok fazla rasyonel olduğumu söyleyemem.

Fakat son zamanlarda bir şeyi fark ettim ki, aslında benim "içgüdü" zannettiğim birçok şey, benim tecrübelerime, yaşadığım eski olaylara, anılara dayanan bilinçaltımdan ibaretti. Doğuştan gelen gerçek içgüdüler yok demiyorum, o kesinlikle var, fakat bizler genellikle eskide yaşadığımız olayların etkisinde kalarak verdiğimiz kararları "içgüdü" zannederiz.

Bilhassa çocukluk ve gençlik çağında yaşadıklarımız, bizim yetişkinlik çağında verdiğimiz kararları ve düşünme mekanizmamızı birebir etkilemektedir.

Örneğin kendi çocukluğunda "şişko, ayı" gibi lakaplara maruz kalmış bir kişinin, "şişko" diye dalga geçilen bir çocuk gördüğünde aşırı tepki vermesi, daha duyarlı davranması gibi. Veya "Ben çektim, çocuğum bunu çekmesin" diyen bir yetişkin gibi. Gençliğinde parasızlık ve yoksulluk çekmiş bir baba, çocuğunun bunları yaşamaması için ekstradan bir çaba gösterebilir, hatta onun için en önemli şey, çocuğuna parasızlık çektirmemek olabilir. Oysaki hayatta parasızlıktan daha büyük acılar ve kayıplar da olabilir, fakat o bunlara birinci dereceden önem vermez, onun değer yargısı kendi deneyimlerine göre şekillenmiştir. Bu saydıklarım elbetteki tüm insanlarda sabit olarak geçerli olan şeyler değildir, bu anlattıklarımda genelleme yapıyorum.

İşte bu noktada devreye bilinçaltı girer, zira bizler ancak birisi bize söylediği zaman hatırladığımız olayların veya birisi söylese bile hatırlayamayacağımız fakat bilinçaltımızda yer edinmiş, kaydedilmiş tecrübelerimizin getirdiği olgunluklarla karar veririz.

Fakat unutulmaması gereken nokta şu ki, bilinçaltımız sadece bizim farkında olarak yaşadıklarımızı değil, duyularımızla algıladığımız "her şeyi" kaydeder. En azından bu potansiyele sahiptir.
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 09, 2013, 08:59:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 09, 2013, 09:31:05 »
bence bu yazılanlarda en ufak bir abartı olmadığı gibi, az bile yazılmış, çocukların erken ergenliğe girmesi eşcinselliğin aşırı derecede artması vs sebebi ne olabilir
:rofl:

karşı cinsle aralarına çekilen paravanlar olmasın? ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 09, 2013, 10:33:07 »
ben de affınıza sığınarak bir soru sorsam; "s" "e" ve "x" harflerini subliminal olarak kafaya sokarak ne hedefleniyor acaba? ben bunu tam anlayamadım... hayır madem kafaya sokacaksın başka kelimeler sok arkadaşım....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 09, 2013, 10:48:44 »
ben de affınıza sığınarak bir soru sorsam; "s" "e" ve "x" harflerini subliminal olarak kafaya sokarak ne hedefleniyor acaba? ben bunu tam anlayamadım... hayır madem kafaya sokacaksın başka kelimeler sok arkadaşım....

26. dakikadan sonra dikkatlice izleyin, sorunuzun yanıtını bulacaksınız!

Öteki Gündem - 6 Şubat 2013 - Subliminal Mesajlar - Part1
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 09, 2013, 11:15:40 »
bu benim sorumun cevabı değil.... :)

Kaldı ki bu bilgilerin de tebabette yeri var mı bilemiyorum :)

ben şunu soruyorum:

"bir toplumu zehirlemek için neden sadece SEX konusunu kullansınlar" diyorum....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 09, 2013, 12:07:11 »
bu benim sorumun cevabı değil.... :)

Kaldı ki bu bilgilerin de tebabette yeri var mı bilemiyorum :)

ben şunu soruyorum:

"bir toplumu zehirlemek için neden sadece SEX konusunu kullansınlar" diyorum....

bu sadece bir toplumu zehirlemek değil, dünyayı tek bir düzenin hakimiyeti altında toplamak için yapılan çalışmaların ufak bir parçası. 2. dünya savaşından sonra bütün yayın evlerinin ele geçirilmesi ve ders kitaplarında ya da çoğu kitapta (dini kitaplar da dahil) anlatılanların da bu oyunun bir parçası olduğunu belirteyim. özet olarak, "new secular order" ne isterse bilinç altına gerek kitaplardan, gerek medyadan, gerek dünyada gerçekleştirilen olaylar üzerinden onlar işleniyor ya da işlenmeye çalışılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 09, 2013, 12:14:58 »
25. kare özellikle reklam unsuru olarak dünyanın br çok yerinde kullanılıyor ancak ülkemizde yasak olduğu için farklı şekillerde kendisini gösteriyor,ve bunu yapanalr malesef işlerini çok iyi yapıyorlar,
yasin beyin paylaşımarındaki bir çok resm hakında hemfikir olama rağmen son resmindeki toki ye ait olduğu söylenen resme katılmadığımıda belirteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 09, 2013, 13:29:39 »
25. kare özellikle reklam unsuru olarak dünyanın br çok yerinde kullanılıyor ancak ülkemizde yasak olduğu için farklı şekillerde kendisini gösteriyor,ve bunu yapanalr malesef işlerini çok iyi yapıyorlar,
yasin beyin paylaşımarındaki bir çok resm hakında hemfikir olama rağmen son resmindeki toki ye ait olduğu söylenen resme katılmadığımıda belirteyim.

Seydi bey son resim subniminal mesajı geçmiş, açık seçik  hersey ortada... Tokiyle alakası olduğunu zannetmiyorum. Nihayetinde toki adına ihaliyi alan firma yapıyor. Mimarı  hristiyan yada misyoner olabilir.

Linkteki haberi rica edersem okurmusunuz : http://www.aktifhaber.com/tokide-hac-skandali-163872h.htm
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 09, 2013, 13:52:30 »
Seydi bey son resim subniminal mesajı geçmiş, açık seçik  hersey ortada... Tokiyle alakası olduğunu zannetmiyorum. Nihayetinde toki adına ihaliyi alan firma yapıyor. Mimarı  hristiyan yada misyoner olabilir.

Linkteki haberi rica edersem okurmusunuz : http://www.aktifhaber.com/tokide-hac-skandali-163872h.htm

ihaleyi alan firma yada dinin ne olduğunu sormuyorum.siz oresmin gerçekliiğini gözlerinizle gördünmüzmü??? o resim neresidir nerde çekilmiş bilginiz varmı? yanisi resmin orjinalliğini teyit edeblirmisniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 09, 2013, 13:55:48 »

ihaleyi alan firma yada dinin ne olduğunu sormuyorum.siz oresmin gerçekliiğini gözlerinizle gördünmüzmü??? o resim neresidir nerde çekilmiş bilginiz varmı? yanisi resmin orjinalliğini teyit edeblirmisniz?
resim orjinal hatta zamanında bazı çevreler tarafından hükümete kaşı siyasi bir eleştiri olarak kullanıldı. ama oradaki durum diğer resimlerdeki gibi bir mesaj içeriyor mu ? tartışılır
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 09, 2013, 13:57:25 »

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Abi kahkaha attım :D

Ne gülüyon len :P

Bak Selçukun linki okurken bu gecede sabah oldu ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 09, 2013, 13:58:47 »
resim orjinal hatta zamanında bazı çevreler tarafından hükümete kaşı siyasi bir eleştiri olarak kullanıldı. ama oradaki durum diğer resimlerdeki gibi bir mesaj içeriyor mu ? tartışılır

onu kastediyorum o resimlerin bir çoğunda ciddi oyanalamr olduğu gibi bazılarında tokinin olayı düzeltmeside var ..maalesef siyasal bir malzeme olarak kullanıldı (kimse hükümet lehine bir iki kelam ettiğimi düşünmesin) rahatsızlığım bundan dolayıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 09, 2013, 14:53:36 »

Resmin orjinalliği konusunda medyaya güvenmekten başka alternatif yok çünkü çevremde olan bir hadise değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 09, 2013, 15:35:29 »

Ne gülüyon len :P

Bak Selçukun linki okurken bu gecede sabah oldu ::)

Abi gülmeyipte ne yapıyım  :rofl: :rofl: :rofl:

Ben daha o link in 1.bölümünü okuyabildim 2.ye devam edicem :)

:zombi: Abi rahat ol onların teslası haarp i varsa bizimde toyotamız var  :hurra:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 09, 2013, 15:42:00 »
[attach=1]

googlemaps arama çubuğuna 39.696988,27.942344 bu numaraları kopyalayıp gerçekliğini görebilirsiniz. yada googlemaps'e balıkesir.toki diye aratın göreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 09, 2013, 15:58:43 »
[attach=1]
googlemaps arama çubuğuna 39.696988,27.942344 bu numaraları kopyalayıp gerçekliğini görebilirsiniz. yada googlemaps'e balıkesir.toki diye aratın göreceksiniz.
Abi çatılarda hac işareti çok belli oluyor peki blok şekillerinin bir anlamı varmı ben inceledim googlemapsden bi anlam çıkaramadım.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 09, 2013, 16:44:47 »
:rofl:

karşı cinsle aralarına çekilen paravanlar olmasın? ;)

o dediğin osmanlı dönemindeydi haremlik selamlık, acaba o zaman mı fazlaydı eşcinsellik şimdimi fazla, akşam istanbulda bi tur at anlarsın...
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 09, 2013, 16:49:23 »
Abi çatılarda hac işareti çok belli oluyor peki blok şekillerinin bir anlamı varmı ben inceledim googlemapsden bir anlam çıkaramadım.

paylaşılan resimde gördüğüm kadarıyla üçgen içinde bir blok ve binanın hemen önünde üçgenin ağırlık merkezine yakın bir noktada küçük bir yapı daha var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 09, 2013, 19:53:13 »
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 09, 2013, 20:10:43 »
abi konuyla mı alakalı? izlememiştim
komplo teorisi :)