Gönderen Konu: Arkadaşlar Babamın Arabayı Değiştiriyoruz İnşallah :):)  (Okunma sayısı 1049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
Araba 2001 VW Bora Variant Oto 1,6, ilk sahibiyiz..Vuruk,kırık,takla vs çok şükür birşey yok. Dün Expertiz için Toyota servise gittik.Biz de oradaki 1-2 arabaya baktık,babam dizel + otomatik  olsun istedi,bir de bu sefer küçük olsun büyük araba ile park bile dert oldu diyor :):)
3 tane Auris var ellerinde dizel+otomatik.. Bakalım dün expertiz yapıldı pazar olduğu için sadece nöbetçi arkadaş vardı serviste :) bugün arayıp fiyatı verecekler, eğer bize de uyarsa takas yapacağız. Gelişmeleri buradan bildiririm.
Bir de şunu sorayım,bizim VW tam otomatik,  babam mmt şanzıman daha önce hiç kullanmadı,ben yapabilir miyim vs diye sordu dün..
Çok sıkıntı var mı veya kolay alışılır mı,kesinlikle otomatik alacağız bunları, tecrübesi olan varsa,fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar
Saygılar,hayırlı haftalar herkese ..
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar Babamın Arabayı Değiştiriyoruz İnşallah :):)
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2013, 09:25:20 »
MMT şanzımanla normal şanzıman arasında kullanım yönünden çok büyük fark göremedim. Normal şanzımanda çoğunlukla tork konvertörü varken MMT de düz vitesli araçla aynı şanzıman var ancak içeride bir robot sizin yerinize debriyaja basıyor. Özellikle ilk viteslerde vites geçişleri belli. Tabi bu durum size şöyle yansıyor: konforu düşük ama yakıt tasarrufu yüksek.

Yeni auris güzel, şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2013, 09:27:13 »
Sağol dostum paylaşımın için :):)  Bende zaten düz vites dizel Auris var fakat babam illa otomatik isteyince, bilgi almak istedik.
Araçlar gerçekten güzel en azından benim beklentilerimi karşılıyor :):)  Teşekkürler iyi sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2013, 09:42:42 »
hiç kullanmadım ama nette baya bilgi var bu konuda bir ara bende düşünmüştüm yarı otomatik almayı yazılanları okuyunca vazgeçtim. özellikle ısınma ve ısınınca yolda bekleme problemi beni çok korkutmuştu. benim arabam yolda kalmamalı dedim ve vazgeçtim tamamen beklentinize bağlı ama tam otomatikle sistem ve çalışma açısından çok fark var aralarında.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 89700
  • Model Yılı: '08
  • 71 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2013, 11:32:42 »
Ben 4. aydan beri MMT şanzumanlı Yaris Dizel kullanıyorum. Yarı otomatik tabirini kim çıkarttı ise bence hata yaptı fakat maalesef yaygınlaştı. Ben yarı kelimesini hissettirecek bir manuellik görmedim bugüne kadar. Eskiden çocukluğumdan hatırladığım bir Mercedes vardı, debriyaj yoktu fakat vites vardı. Ben bu tip araçlar yarı otomatik diye biliyordum, bizim araçlar ise düpedüz otomatik, her neyse derin bilgim olmayan bir konuda konuşmak doğru olmaz. Durk kalklı yollar da dahil olmak üzere bugüne kadar bir sıkıntısını görmedim. Çok da keyif alarak kullanıyorum. Bugüne kadar elinizi vitese götürmenize neden olacak bir hususla da karşılaşmadım. Otomatikten kastedilen bu ise bundan daha otomatiği  ne olur bilemiyorum. BMW 3.20i, Opel Corsa gibi farklı otomatik araçları da kullanma imkanım oldu, uzun boylu bir farkını görmedim. Beklentiler çeşit çeşit, bilemem, kendi adıma çok memnunum,
saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Kilometre: 56000
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2013, 20:52:12 »
MMT kullanmadım ama babanızın en azından bir test aracında da olsa kullanmasını tavsiye ederim. Özellikle yokuşlarda kalkarken nasıl davranır, şanzımanın davranışını babanız beğenir mi, bunları denemek gerekir diye düşünüyorum. Yokuş yukarı hızlı çıkarken vites değiştirip arabayı yığıdığını, bu nedenle bazı kullanıcıların manuele alarak yokuş çıktığını duymuştum.

Eski aracı tork konvertörlü, bu aldığı zamanı geldiğini düşünce kendisi debriyaja basıp vites değiştiren bir sistem. Alışmadığı için garip gelebilir ve sonra arabadan soğuyabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2013, 10:19:52 »
Arkadaşlar yorumlarınız için sağolun. VW Bora'yı tanıdık birine elden sattık gibi. Toyota Auris'te kesin olarak karar kıldık çünkü babam otomatik araç  istiyor.
Ve Toyota olsun dedi,bende de Auris D4D düz vites var.. 1-2 araba için konuştuk, gelişmeleri buradan yazarım mutlaka..
Saygılar,hayırlı işler herkese..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2013, 15:09:33 »
Arkadaşlar  2008 Auris ve 2008 Corolla  buldum serviste.İkisi de D4D,otomatik ve Elegant.. Araçlar bakımlı fakat kontrol ettirince 1 tanesinde 5 tane hasar çıktı.
değişen parçada var boya da var,taklası pert durumu vs yok.Biz aldıkmı 4-5 sene bineriz büyük ihtimal.Satarken tırmala sonra :(
Servisten bile alırken her tarafa, herşeyini kontrol ettirin. Araçların yürüyen aksamı, duruşu  vs iyi , bakımları sürekli yetkili serviste yapılmış buraya kadar sorun yok..Sadece boya olsa veya ufak tefek işler olsa sorun yok,fakat değişen de çok özellikle 1 tanesinde..Biz de binici olduğumuz için vazgeçtik arkadaşlar..
Fiyatı da 32500 TL idi,  bilgi amaçlı paylaşmak istedim sizlerle...
2008 Auris D4D Elegant,Otomatik  km 109000 ( Yetkili servis bakımlı)
Saygılar, kolay gelsin herkese....