0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anladım hocam, kesin olarak bilmemizin imkanı yok.Ancak servis kayıtlarına bakarak ki eğer akıllıca geri sayıdırılmışsa onu da farkedemeyebiliriz.Ya da aracın çeşitli parçalarına bakarak ki bu sefer de mesela 100.000'den 70.000'e falan saydırılmışsa yine parçalara bakarak anlamamız zor olur.Ustalar da filtrelere bakarak anlayabiliyorlarmış, her 15.000'de 1 filtre değiştiğinden oradan tahmin yürütüyorlarmış.
Dedigin gibi anlamak zor yalniz filtre olayi nasil oluyor filtre degistiginde arabaya isaretlenmiyorki
Hocam sanayiye götürdüğünde de genelde hava filtresinin conta/vidalarına bakıp kaç kere tornavida değdiğini tahmin yürütmeye çalışılıyormuş. Ortalama 15.000'de 1 hava filtresi değiştiğinden tahminde bulunuyorlarmış.
Abi ben her ay acip toz filan yaprak filan varsa cikariyorum ufluyorum Bizim 2006corolla 16binde suan orjinal km abi o kadar acip kapattigim icin suan 200bin km filan olurdu
Yakın zamana kadar gerçek km yi tespit etmenin çok zor olacağını düşünüyordum şimdi imkansız olduğunu düşünüyorum.Mesela düzenli olarak servise giden bir araç düşünelim diyelim 30 000 bakımına girdi ve kaydettirdi sonra 1 yıl içinde arabayı 100000 km ye getirdi 40000 km ye düşürüp servise yeniden bakıma geldi ve bunu kim nasıl anlayabilir(Aradaki bakımları da özel serviste yaptırsa) Direksiyon pedallar filtre sadece insanı yanıltır bence.Dürüst insan ahmak insan anlayışının kırılması gerekiyor.Dürüstlük iyi bir şeydir.
İlkecim dediğim gibi sadece tahmin bunlar.
Hocam aracın diri olup olmadığını km'den başka ne belli eder ki?Matematiksel mantığa göre düşündüğümde 140.000'deki araç 70.000'deki araçtan daha çok kaza yapmıştır, bozuk yola girmiştir, arıza yapmıştır, ...Ama şu kesin, km işi aracı satanın vicdanına kalmış bir olay.