Gönderen Konu: direksiyon motorunun sesi mi? acaba  (Okunma sayısı 1125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
direksiyon motorunun sesi mi? acaba
« : Ağustos 15, 2008, 20:35:15 »
arkadaşlar...serviste aracımın direksiyon kolonunu değiştirdiler.garantiden....ama sorun giderilmedi sanırım...
direksiyonu sağa veye sola boşluğunu aldığımda bir ses geliyor (sanki bişey dönüyoda etrafa sürtüyor gibi)direksiyonu burakınca ses yok, anlamadım...bende tekrar servise gittim ve sordum ustanın cevabı:bu araçların direksiyon motoru elektirikliymiş. onun sesi dedi...acaba doğrumudur ?görüşlerinizi bekliyorum..

Toyota Club Türkiye

direksiyon motorunun sesi mi? acaba
« : Ağustos 15, 2008, 20:35:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: direksiyon motorunun sesi mi? acaba
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2008, 23:24:05 »
Aracınızın model ve yaşını bilmiyorum ancak genellikle hidrolik direksiyon sistemindeki yağ pompasının ince bıçakları bu tip ses yapar çözüm ise değişmesidir. Eğer aracınız birkaç yıllık ve son bir yılda hidrolik direksiyon yağı değişmedi ise, değiştirmek sesi çok az bir ihtimalle kesebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2008, 23:51:47 »
Merhaba Suleyman Bey. Aracinizin modeli ve yili nedir? AE101'lerde boyle bir problem yaygin. Yaglamayla sorun gideriliyor.

'Steering noise: Dry rubber bushing around steering shaft can cause squeaking from steering column. Lubrication may eliminate noise. (1993-97) '  http://consumerguideauto.howstuffworks.com/1993-to-1997-toyota-corolla-6.htm

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2008, 12:35:18 »
pardon arkadaşlar...aracımım 2005 model corolla sol.ahmet bey.beni bu konuda biraz bilgilendirirseniz sevinirim .servise bir daha gitmeyi düşünüyorum.tam olarak derdimi nasıl anlatabilim.teşekkürler