Bir yıl önce aldığım 2008 model Versonun direksiyonu çok sert. Hidroliğine baktık eksik değil, lastik havları normal. Ancak hareket halinde değilken direksiyonu çoğu zaman iki elle çevirmek zorunda kalıyorum.
V kayışınızı, Hidrolik Direksiyon Pompasını ve Direksiyon kutunuzu kontrol ettirdiniz mi? Daha önce bu bölgelerde herhangi bir işlem gördü mü aracınız ?
Daha kontrol ettirmedim ve de daha önce herhangi bir işlem görmedi.
Ordu'da ikamet ettiğinizden size en yakın tavsiye edebileceğim yer Ankarada, mümkünse en kısa sürede iyi bir ustaya yada size en yakın yetkili servis olan Toyota Plaza Seçil'e şikayetinizi bildirmenizi tavsiye ederim.
Dipnot: Aracınızda bulunan hidrolik "V Kayışı Gergisi"'de arızalı olabilir, şayet tespit bu yönde ise servisten temin etmeniz tuzlu olabilir.
Recep bey,
Ufuk sende biliyorsun ki forumda versosu olan arkadaşlardan bu konuda şikayet gelmişti. Bence bu bir arıza değil. Genel olarak versodaki direksiyonlarda elektrikli motor desteği olmadığı içinn ağır kalıyor biraz. ben bundan 2000 scenic kullanıyordum. oda sadece hıdrolıkdı versodan daha ağır sayılırdı. ondan versonun çok ağır gelmiyor bana. Ama bir fiat stilo kullandım. Arabada direksiyonu serçe parmağınız ile dönüyor.
Recep bey,
Ufuk sende biliyorsun ki forumda versosu olan arkadaşlardan bu konuda şikayet gelmişti. Bence bu bir arıza değil. Genel olarak versodaki direksiyonlarda elektrikli motor desteği olmadığı içinn ağır kalıyor biraz. ben bundan 2000 scenic kullanıyordum. oda sadece hıdrolıkdı versodan daha ağır sayılırdı. ondan versonun çok ağır gelmiyor bana. Ama bir fiat stilo kullandım. Arabada direksiyonu serçe parmağınız ile dönüyor.
Selçuk abi,Recep bey başka bir araç ile kıyaslayarak sorun olduğunu belirtmemiş, eğer öyle ise haklısın ama daha önceki halinden daha sert bir durum mevcut olduğunu düşünerek yazdım.
Bende de 2008 model elegant var. Diğer araçların hidrolik direksiyonları ile karşılaştırdığınızda evet verso direksiyonu ağır. Araç zaten büyük, park durumunda manevra için direksiyonla güreşiyorsunuz. Bu problem değil tasarımı böyle. Tabi yüksek hızda bu ağırlık iyi birşey ama, manevra da çok zor oluyor. Yenilerin elektrikli. Vallahi yeni modelin elektrikli direksiyonunu benim arabaya uyarlanabileceğini bilsem hemen taktıracağım. İnce lastik kullanarak durum biraz iyileşiyor ama bu seferde tank gibi aracı yüksek hızda yolda tutmak zorlaşıyor.
Artık katlanacağız yapacak bir şey yok görünüyor.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
önceki 2004 corolla hb de elektrikli direksiyon vardı.şimdi 2006 verso var.Hİdrolik direksiiyon.Cİdden çok agır elektrik destekli olanlara göre.arac normal direksiyon anormal