0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne olmak istiyorsun Seçkin
Mezuniyet sonrası iş bulma bakımından ikisi de aynı katagoride değerlendiriliyor. Ders bakımından işletme bölümü daha ağır diye biliyorum. İktisat bölümünün de sayısal derslerini yabana atmamak lazım.
artık üniversite okumaktan daha önemli olan iyi bir üniversite de okumak ve aktif olmak.bu yıl olmuyorsa sabredip bir yıl daha düzenli çalışarak gelecek yıl daha iyi bir yere girmeyi hedefleyin derim.
Ben zaten kendi işimi yapmayı düşünüyorum diploma en azından elimde bulunsun diyorum. Hangi bölüm kolay ya da iş imkanı daha fazla? Hangi bölümü okursam iş bulmam kolay olur?
İşletme yazmaya karar verdim. Hem kendi işimi yapacağımdan dolayı hem de okuması kolay olduğundan dolayı.
Hayirli olsun.
İşletme okuyan birisi olarak muhasebeden anlar mısın.Temelini iyi atman lazım işletmenin ana dersidir ve 4 sene boyunca zorlaşarak devam eder.İktisatta da 1 ya 2 sene olması lazım en temel haliyle devamı yok iktisatında sayısal kısımları zordur.İşletme daha kolaydır okuması.Hemen hemen aynı bölümlerdir.
Hangisini okursan oku ama kendini çok iyi geliştirmen gerek Seçkin.Şöyle bir örnek vereyim sana.Kız arkadaşım Ankara iktisat mezunu ve en çalıştığı iş yerinde 6.500 TL+prim ile çalışıyordu.Kuzenim de Malatya İktisattan mezun.O da bir bankanın çağrı merkezinde 1.200 TL maaş alıyor.Kendini geliştirme ve hedefle ilgili iki farklı örnek.Gerisini sen seç