0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle aks körüğü yırtıkken aracı çok kullanmayın bence. Ayrıca değişimde eski gresi temizletip, yenisini koydurun. Muhtemelen yırtık olan dış aks körüğüdür. Basit bir önlem; kaliteli bir körük alın, sorun normale dönecektir. Ancak her ürüne ya da kutusuna inanmayın.
MerhabalarToyota'nın ücretsiz check up günlerini her zaman değerlendiren ve acaba arabada bir problem var mı diye yararlandığım her check up'ta bana aracın sol aks körüğünün yırtık olduğunu söylüyorlar. Aracı alalı 1 yıl oldu ve 2 defa sol aks körüğünün yırtık olduğunu belirttiler. İlkinde sanayideki tanıdığım ustaya gittim ve değiştirmesini belirttim gördüğüm kadarıyla da yırtıktı. Sormak istediğim neden sol taraf her seferinde yırtılıyor. Buna neden olacak bir durum var mı? Bir de orjinal olmadığı için mi bu kadar kolay yırtılıyor yoksa sol tarafta başka bir durum mu söz konusudur anlayamadım.Bu durumu yaşayanlar ya da konu hakkında bilgisi olanlar var mıdır?
Servis yetkililerini aradım. Aks dış iç komple satıyorlar ve bana 260 TL fiyat biçtiler. İşçilik dahil 300 TL alacaklar yani.Sanayiye gittiğimde ise 30 TL parça + 20 TL usta bedeli = 50 TL ye iş bitiyor.Ama şu bir gerçek ki orjinal ile yan sanayi arasında çok fark var. Araca bineli 1 yıl oldu şuanda 2. kez değiştireceğim. Kararsız kaldım tavsiyelerinizi bekliyorum.
Senede 100 lira vermek mi,yoksa 300 lira verip en az bir 5-6 sene kafa dinlemek mi? Tabi defalarca sökülüp takılması,ayrıca bu durumunu geç farketmeniz durumunda oluşacak başka hasarlarıda göze almak var birde.
Bu taraftan bakacak olursak haklısınız. Bende orjinali ile değiştirme taraftarıyım.
Kesinlikle en mantıklısı olur.Yani diken üstünde olmaktansa varsın biraz fazla olsun.Yaşayacağınız en ufak bir sorun emin olun o 200 liradan fazla tutar.Hatta diğer tarafın körüğü ne durumda eğer o da yan sanayi veya eskimiş ise onuda değişmekte fayda var.
Diğerini aldığımdan beri hiç değiştirmedim. Herhangi bir problem de yaşamadım. Sanırım orjinal. Yan sanayi olsa kesin zaten sorun çıkartırdı