Aracı alalı 2 hafta oldu ve yaklaşık 1000 km yaptım.Aracım 2006 Avensis Linea 114000 km de.Lpg li
Boyutları açısında oldukça cüsseli bir araç ama asla fazla tüketmiyor.Şehir dışında 520 km yol yaptım ve yolun yarısında klima açıktı.Sürekli 90 km hız ile gittim sonuç 7 litre lpg tüketti.Performansı düz yolda çok iyi ama rampada zorlanıyor.Rölanti sorunu kesinlikle var,inip çıkmalar,titremeler,klima far açıkken neredeyse stop etme noktasına gelmeler ve pır pır eden yağ lambası...İlginç
Ses yalıtımı fena değilse de dişli asfaltta biraz uğultu var.Lastikler Lassa İmpetus Sport..Bu kadar sert lastik daha önce görmediğim bir şey yanaklar taş gibi.Yol sesi biraz da lastikten kaynaklanıyor galiba.Motor sesi devir yükselince duyuluyor ve biraz da rüzgar sesi var.D sınıfı içerisinde yalıtımını orta halli gibi algıladım.
Yol tutuş iyi sayılır rüzgarlardan az da olsa etkileniyor virajlarda çok sert davranmadıkça girdiği gibi çıkıyor.Yatma ve yaylanma olayı pek yok.Süspansiyon yoldaki pürüzlerin hepsini emiyor,üst sınıf bir araca yakışan konfor seviyesi var.Derin çukurlarda her aracın vereceği(lüksler hariç) orta düzeyde tepki veriyor.Çıtırtılar hafif şekilde duyuluyor.Frenler çok iyi,direksiyon tepkileri hızlı.
Aracın iç tasarımı fazla modern değil,çizgiler daha estetik olabilirdi.Cam düğmeleri kaba ve büyük ayrıca ışıklandırma olmamasını yadırgadım.Malzemeler kaliteli ve sağlam duruyor.Ayna ayar düğmesi gece ışıksız.Dış tasarımı Amerikan zevki doğrultusunda hazırlanmış,büyük kapılar büyük tampon ve heybetli far grubu.Avrupa anlayışına göre daha resmi bir tasarımı var.D sınıfı araçların eski kasalarının genel çizgilerine uygun aslında.
Klima hemen soğutma yapmasa da tam güçle çalışınca işini yapıyor.Donanım olarak Linea alt seviyede diğer listeler bence çok zengin.Bir de orada kasetçalar var.
Artılar
+Düşük yakıt tüketimi
+Konfor
+Fiyat
+Donanım
+Görünüm
+Frenler
+Sağlamlık hissi
Eksiler
-Yol sesi
-İç mekandaki ayrıntılar..Tasarım,ışıklandırma