0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Auris aileye küçük geldiğinden dolayı satmak zorunda kalıyorum .. Yerine sedan yada SUV tarzında büyük bir araç almayı düşünüyoruz.Babam faizli almam diye tutturduğu için su sıralar kampanyaları araştırıyorum , kampanyalar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini beyan etmelerini rica ediyorum Sıfır faizle araç veren markalar / modeller hakkında bilgisi olan vvar mi
Öncelikle sıfır faiz diye bir şey yok.Yani kimse kimseye bedava para vermez.Bunu aracın fiyatına,yada kredinin dosya masrafına eklerler.Adı 0 faiz olur.Örneğin fordda falan görürsünüz kredili ve peşin fiyatı diye.Olay bundan ibaret.Dolayısıyla kendimizi kandırmayada gerek yok.Bazı kredilerde balon ödemeli oluyor yani 3-4 ayda bir yada vadeye göre 5-10000 lira ödeme oluyor sonra yine bir o kadar süre normal taksit ödüyorsunuz.Krediyle araç almak mantıklı mı derseniz bence değil.Çünkü sonuçta ticari araç almıyoruz,hem bizim olmayan parayla araç alıyoruz(krediden zarar) birde aracın değer kaybı zaten var iyice zarar.Ne önerirsin dersen ikinci el gücünüz oranında bir araç almak bence daha mantıklı.Hiç değilse faiz ödemezsiniz hemde daha uygun olur.
Ertan beyin de dediği gibi faizsiz araç diye birşey yoktur, dediğiniz gibi taksitle almış olursunuz, fakat ben gene de fazladan para ödemek yerine, eldeki imkanlar doğrultusunda bir araç almanızı tavsiye ederim...