Gönderen Konu: Debriyaj pedalındaki boşluk  (Okunma sayısı 20896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
Debriyaj pedalındaki boşluk
« : Haziran 30, 2013, 19:25:04 »
Arkadaşlar merhaba.Aracım 2006 sedan 1.6 terra.53.000kmde.Ben aracı 46.000km de 2.el olarak aldım.Fakat baskı balata durumu pek sağlıklı değil.Değiştirmeyi düşünüyorum.Ama pedala basınca daha tam sertleşmeden pedal yarım cm 1 cm gibi bir boşluk var.Bunun balatayla alakası olmadığını düşünüyorum.kimisi komple merkez değişecek falan dediler.Sorun nasıl halledilebilir.Yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Debriyaj pedalındaki boşluk
« : Haziran 30, 2013, 19:25:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj pedalındaki boşluk
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2013, 19:29:19 »
Arkadaşlar merhaba.Aracım 2006 sedan 1.6 terra.53.000kmde.Ben aracı 46.000km de 2.el olarak aldım.Fakat baskı balata durumu pek sağlıklı değil.Değiştirmeyi düşünüyorum.Ama pedala basınca daha tam sertleşmeden pedal yarım cm 1 cm gibi bir boşluk var.Bunun balatayla alakası olmadığını düşünüyorum.kimisi komple merkez değişecek falan dediler.Sorun nasıl halledilebilir.Yardımlarınızı bekliyorum.
Bahsettiğiniz durum eğer pedala ilk bastığınız an pedalın içeriye doğru geçmesinden öncekı kısım ise buna debriyaj pedalı boşluğu deniz yaklaşık 1 cm civarıdır.Hatta bu değer kitapçıkta 5 - 15(mm) olarak verilmiştir.Yani durum normal.Baskı balata ise garip geldi bana tabi önceki sahibi biraz acemi ise olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2013, 23:51:25 »
hocam toyota kolay kolay baskı balata istemez bir arkadaşımda şüphelendi servisin şuan ücretsiz cheak up vardıı orda arabaya sağlam dediler istersen bi ustaya bakıt ama anlayana özel toyota servisi tavsiyemiz
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2013, 23:56:24 »
Bende gittim dedim baskı balatada sıkıntı var değiştirin; 2 saat sonra aradılar baskı balatan sağlam, en az 30bin daha gider, sadece vites kutusunu yağladık, ücrette istemiyoruz. Ayrıca check-up ta yapmışlar. Yetkili servisin böyle yapması beni acayip şaşırttı  :lol: Aracım şu an 125binde ;) Yetkili servise bir gösterin derim;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2013, 05:46:00 »
demekki pedaldaki o boşlk normal.Ama inanın 1. vitesten 2 ye attığımda ayağımı pedaldan çektiğim halde araç sanki yarım debriyaj hızlanır gibi olduktan sonra tam kavramaya geçiyor.En kısa zamanda bir servise göstereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2013, 09:12:30 »
Debriyaja ilk basıldığında abartı olmamak kaydıyla çalışma boşluğu oluyor. Tabi bu günlük kullanımda hissedilecek kadar boşluk değil. İkisini iyi ayırt etmek lazım.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance