Gönderen Konu: Toyota diagnostic ve web arayü  (Okunma sayısı 1233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Toyota diagnostic ve web arayü
« : Haziran 29, 2013, 01:02:53 »
Arkadaşlar merhaba,

3-4 aylık bir toyota kullanıcısyım. Toyotaya baya uzak bir insanım.

Bundan önce 2.5 yıl kadar pejo 206+ kullandım. Sıfır m den bu yana ben kullandım şuan 43000km de aurisi alınca babama devrettim.

Biraz meraklı bir insan olduğum için Pejoda kurcalmadığım yer döküman bilgi web kalmadı. Çoğu sistemini çözdüm.

Çözdüklerim,

PP2000 ve diagbox;

Pejonun OBD-OBD2 soketinden gerekli protokoller ile iletişim sağladığı bilgisayar arayüzleri. İlk program pp2000 gerekli kablo (lexia) ile aracın bütün konfigürasyon ayarlarına bakabiliyor hata görebiiyor anlık bilgi görebiliyor yani akla gelebilecek herşeyi pp2000 arayüzden yapabiliyorsunuz. 2007de sonra bu sistem yerini yavaştan diagbox diye daha kullanıcı sever bir arayüze bıraktı. Bu arayüz kullanımı daha kolay ve hızlı bir arayüz. Oradan oraya atlama yapmıyorsunuz. Herşey ortada ve açık.

Gerekli yazılımları edindim ama orjinal kablo olmayınca yazılımlar çalışmıyor. Kablo fiyatları 120dolardan başlayıp çıkıyor yukarılara

servicebox

Pejonun online parça ve diyagnostik bilgi sitesi. Normal üyelik ile aracın modleine göre veya şase numarası ile detaylı bilgileirne ulaşabiliyorusnuz. Yedek parça aksesuar ve bunların fiyatları bir de aracınızla ilgili detaylı fabrika bilgileri (şase-özellik-donanım-aksesuar fln ) görebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra belirli ücretleri ödeyerek bakım peryotlarını detaylı inceleyip servis onarım bilgileirni online görebiliyorsunuz(Nerede ne var nasıl söklür tamiri nasıldır v.s)

Sedre

Service box sitesinin offline hali. service box üzerindeki tüm bilgilerin yedek hali. Belirli yıl ve aylara göre yedekleniyor. Ben de 2011.9 var. Yani 2011in 9 ayına kadar çıkmış bütün pejo ve citroenlerin nereisnde ne var neresi ansıl sökülür arızalar nedir fln hepsini göreibliyorum. Tabi açma imkanım olmadı XP ile çalışıyorlar hep.

Bu olayları pejoda çözdüm ama toyotaya daha tam ısınamadım. Nesi var nesi yok tam bir haşır neşir olamadım. Bir site buldum bir ara oda üyelik istedi üyelikte ciddi rakamlarla idi ben de bulaşmak istemedim.

Bu konuda toyota da neler var ? Hangi diyagnostik kabloyu ve arayüzü kullanıyor servis dışında bu kablo ve yazılımı edinebilir miyiz ? Aracın gizli özelliklerini görmek ve açmak isterim öyleki pejoda sıcaklık derecesi-yol bilgisayarı-RDS-hız sabitleyici-hız uyarısı gibi olaylar sonradan aktif ettirdik.

Bunun yanı sıra parça konusunda ankarada yedek parçacı pejo kadar çok değil. İstediğim parçayı fiyatını öğrenip sipariş etme olanağım saddece servislerde bunu web üzerinden takip etme olayı yok mu ?

Aracımda nerede ne parça var bunu göremez miyim ? Bu gördüğüm parçaların fiyatlarını sorgulayamaz mıyım ?

'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Toyota Club Türkiye

Toyota diagnostic ve web arayü
« : Haziran 29, 2013, 01:02:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota diagnostic ve web arayü
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2013, 01:13:23 »
Bu siteden parça kodlarını yaklaşık fiyatlarını görebilirsiniz.Arama yapmanızı öneririm size konu açmadan önce :)

http://www.toyodiy.com/parts/q.html
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2013, 01:59:00 »
Alakalı değil ama donanım haber forumundaki "Alicilik" sizsiniz sanırım. Auris'inize yaptıklarınızı paylaşırsanız sevinirim en azından denemek isterim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2013, 02:00:38 »
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2013, 02:20:27 »
Alakalı değil ama donanım haber forumundaki "Alicilik" sizsiniz sanırım. Auris'inize yaptıklarınızı paylaşırsanız sevinirim en azından denemek isterim :)

:D evet benim sizin nickiniz neydi acaba donanıma pek giremiyorum. Buraya da baya yabancı kaldım. Şuan pek bişi (boya koruma-koltuk koruma-kauçuk paspas-bagaj havuzu-arka sinyallere kırmızı folyo- ön panjur daki krom çubukları yeşile kapladım) yapmadım ama aklımda projeler cirit atıyor.

kaliper boyama
tavan aydınlatma
egzost başlığı
ses sistemini güçlendirme
ayna ve bagaj kapağındaki alt eğriye yeşil plasti dip
özel tasarım spoiler
ön yan camlar dahil tekrradan 1 numara cam filmi belki ön cama da
sağ ayak dayama yerine korumalık bir parça
Geri vites için aydınlatmayı güçlendirme(plaka veya kameranın yanına power led koyacağım)
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2013, 09:18:16 »
Yedek parça konusunda siteden Ufuk Sönmez arkadaşımızdan yardım alabilirsiniz kendisi İstanbulda oturuyor.

Diagnotik konusunda ise yapabileceginiz hiç bir şey yok TR ye eculer dış müdahale için kapalı olarak geliyor.

Sadece canlı sensör degerlerine ulaşabilirsiniz. CC gibi özellikleri ecu destekliyorsa sadece takmanız yeterli.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new