Gönderen Konu: Altın Fiyatları  (Okunma sayısı 1255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Altın Fiyatları
« : Haziran 29, 2013, 00:26:05 »
Altın Fiyatları  29.06.2013
                                   Alış          Satış             Önceki          S. Değişim          Saat
24 Ayar Altın Fiyatı     76,6          77,5               77,1             +0,005            22:59
  Takip ediyorsanız altın son 1 haftadır 12 yıldır gerçekleştirdiği çıkışını durdurdu ve ibre tersine döndü.Önümüzdeki ay için baya bir davetiye geldi,benim gibi
alıcılar için sevindirici fakat yatırımcılar açısından zor bir dönem.Sizce daha düşer mi?Düşerse ne kadar düşer?
2006 corolla sol A/T LPG

Toyota Club Türkiye

Altın Fiyatları
« : Haziran 29, 2013, 00:26:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Altın Fiyatları
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2013, 00:50:48 »
Gramda 70 Tl bandina kadar inecegini dusunuyorum. Evlenmeyi dusunenler, uzun vadede yatirim yapmayi dusunenler icin bir firsat. Dunya uzerinde her daim gecerli meta altindir. Savas durumlarinda ulkelerin disarida gecen tek seyleri altindir. O yuzdendir iran ambargoya ragmen halen altin almaya devam ediyor. Ayrica ulkeler merkez bankalarinda bulunan yabanci doviz (bu genel USD dir) degerinde altin bulundurmak zorundadirlar. Alim icin biraz daha beklenebilir bence. Ancak benim gibi altin borcu oduyorsaniz buluaz bir firsat. Arabami kredi ile almayip altin borclanip aldigima o kadar cok mutluyum ki. :)
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2013, 01:05:34 »
Gramda 70 Tl bandina kadar inecegini dusunuyorum. Evlenmeyi dusunenler, uzun vadede yatirim yapmayi dusunenler icin bir firsat. Dunya uzerinde her daim gecerli meta altindir. Savas durumlarinda ulkelerin disarida gecen tek seyleri altindir. O yuzdendir iran ambargoya ragmen halen altin almaya devam ediyor. Ayrica ulkeler merkez bankalarinda bulunan yabanci doviz (bu genel USD dir) degerinde altin bulundurmak zorundadirlar. Alim icin biraz daha beklenebilir bence. Ancak benim gibi altin borcu oduyorsaniz buluaz bir firsat. Arabami kredi ile almayip altin borclanip aldigima o kadar cok mutluyum ki. :)
Eskiden söyledikleriniz doğruydu fakat şuanda sanal olarak altın satışı olduğundan sattığı altınla elinde olan altın miktarı arasında ciddi fark oluyor.Bu sanal altının alış satış durumuna görede altının piyasası şekilleniyor.Altını yatırım amaçlı almayı istiyorsanız kesinlikle çeyrek,yarım yada tam altın olarak almanızı öneririm.Mesele etrafımda çok duyuyorum "hanıma bilezik aldık yatırım olsun diye" ama bozdururken işçilik kayıbı kazanacağınız 3 kuruşunda önüne geçiyor.

Tabi ben olsam altın almam.Neden derseniz, 60000 lira param olsa çok düz bir hesapla 100 liradan çeyrek alsam 600 tane çeyrek alırım.150 lira olduğunda satmaya kalksam 30000 lira para kalır.Tabi bu arada sanıyorum 10 sene beklemek gerekir,bu süre içerisinde o parayı başka bir işte değerlendirsem(mesela bir yere ortak olunabilir,yada güvenilir olmak koşuluyla bazı kiralama şirketlerine araç alınıp verilebilir) Çok değil 3 senede çıkarırsınız o parayı.Zaten düşük rakamlarda kazanacağınız miktar çok daha az olacağından alınan riske değmez bence.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2013, 02:04:54 »
Bankalar tarafından alınıp satılan altının sanal olması altının değerini kaybettirmez diye düşünüyorum.Yüzyıllarca toprağın altında,çamurun içinde de dursa değerini kaybetmeyen başka hangi yatırım aracı olabilir ki!Ayrıca benim gibi faize bulaşmak istemeyen küçük yatırımcınıların vazgeçemiyeceği bir yatırım aracı.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2013, 02:17:25 »
60-65 arası almaya başlarım. Dolar gerilerse fiyat 70in altina gelebilir zaten. Onsta düşerse alım için uygun fiyatlara gelebilir ama uzun zaman sürer alim için sabırli olmak lazım.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2013, 02:19:29 »
Altın ufak rakamlarda pek bir getirisi olmayan yatırım aracı.10000 lira ile bile girildiğinde pek bir şey getirmiyor.Ama yinede uzun süre beklerim diyen yatırımcı için tercih edilebilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2013, 02:34:30 »
Bankadan yapilan sanal islemlerde kar yapmak zor. Vergisi komisyonu alim satim araligi vs. zor yani. Ya kapalicarsidan 24 ayar al sat yapicaksin, ya da goldtr borsada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2013, 02:38:42 »
Bankadan yapilan sanal islemlerde kar yapmak zor. Vergisi komisyonu alim satim araligi vs. zor yani. Ya kapalicarsidan 24 ayar al sat yapicaksin, ya da goldtr borsada.
Ondada altın çok yükseldiğinde kapalıçarşıda satamazsınız."Para olsa alırdım" derler almazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2013, 02:41:00 »
Çevre meselesi orada da bu işin borsası var sonuçta. Ben 38 tl aldigimi haftasina 44 satmiştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2013, 02:42:09 »
Gram fiyati en stabil 24 ayarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2013, 18:10:43 »
Geçen hafta Altın ile ilgili yazmış olduğum makalem aşağıdadır.

http://www.bigpara.com/haber-detay/bigpara-uzman/alicilar-gorev-basinda-mi/874817/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2013, 21:30:46 »

Ben devamli bankadan alip satiyorum. Vargisi iviri ziviri gormedim. Varsa da 1 2 falandir. Asil kuyumculardan izak durmak lazim. Altinin yiksek oldugu zamanlarda paraya ihtiyaci olan bir arkadasim ederinin 50 tl altinda zor cikarmisti elinden yarimlik altini. Kuyumcu yalvar yakar zorla olu fiyatina aldi. Arkadasa lazim olmasa bozmazdi ancak firsatini bulduklari zaman kuyumcular aninda ufluyorlar.

Banka en temizi. Calinma derdi yok, kaybolma derdi yok. Cok paraya ihtiyaciniz olsa alim ile satim arasinda en fazla 6 tl fark olur graminda ( hafta sonlari ve mesai saatleri disinda ). O da hafta ici mesai saatlerindeyse bankadan bankaya degismekle birlikte ortalama 60 kurus fark olur alim ile satim arasinda. Bu da bir yarimlikta maksimum 6 tlye tekabul eder.

Dugunluk disinda kuyumcu ile isim olmaz. Zamaninda bizi soyduklarina saysinlar. Dugun altinlarini aldigim adam ayni altiini geri alirken iyice oldurmeye calismisti parami. Daha niye gidelim ki ;)
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2013, 23:12:41 »
Doğrudur siz bankadan devam edin ben fikrimi söyledim :) 24 ayar yazmışım, Kapalıçarşı demişim neyse :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 02, 2013, 11:47:25 »
bütün tanıdıklar bu sene evlenip bu sene doğurup bu sene sünnet yaptırıyor...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 02, 2013, 17:59:42 »
bütün tanıdıklar bu sene evlenip bu sene doğurup bu sene sünnet yaptırıyor...
Altin lazim, ona gore ayarlamislar :)