Gönderen Konu: üstatlar bakabilirmi? gaz verince veya gazdan ayağımı çekince  (Okunma sayısı 2775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
97 model gli toyotam var özellikle 1. ve 2.viteslerde daha çok hissedilen   gaz verince veya ayağımı gazdan çekince arabanın sarsılma sorunu var.Sizce sebebi ne olabilir?cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: üstatlar bakabilirmi? gaz verince veya gazdan ayağımı çekince
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2013, 00:14:47 »
97 model gli toyotam var özellikle 1. ve 2.viteslerde daha çok hissedilen   gaz verince veya ayağımı gazdan çekince arabanın sarsılma sorunu var.Sizce sebebi ne olabilir?cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Tekleme oluyor sanırım.Bu durum genelde araç soğukken olan bir durumdur.Tedbir olarak bujileri,buji kablolarını ve boğaz kelebeğini kontrol ettirmekte fayda var.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2013, 00:37:51 »
Tekleme oluyor sanırım.Bu durum genelde araç soğukken olan bir durumdur.Tedbir olarak bujileri,buji kablolarını ve boğaz kelebeğini kontrol ettirmekte fayda var.

Hızlı cevabınız için çok teşekkürler...teklememidir bilemiyorum ama hafif sarsıntı şeklinde oluyor ve motor sıcakken yada soğukken farketmiyor her halükarda oluyor hocam? tüptede benzindede aynı şekilde yapyor bunu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2013, 00:39:25 »
Hızlı cevabınız için çok teşekkürler...teklememidir bilemiyorum ama hafif sarsıntı şeklinde oluyor ve motor sıcakken yada soğukken farketmiyor her halükarda oluyor hocam?
Araç ileri geri hareket eder gibi yada başka deyişle sanki gaza ani basıp çekiyormuşsunuz gibi oluyor sanıyorum.Araçta tüp var mı? Varsa ayarı,bakımı falan ne zaman yapıldı? Birde enjektör temizleyicisi ve boğaz kelebeği olayını ihmal etmeyin.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2013, 00:48:07 »
1 ve 2 viteste 3000 devir civarı ayagınızı gazdan çekerseniz araba kompresyona biner. ve bu biraz sert olur.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2013, 00:50:08 »
Araç ileri geri hareket eder gibi yada başka deyişle sanki gaza ani basıp çekiyormuşsunuz gibi oluyor sanıyorum.Araçta tüp var mı? Varsa ayarı,bakımı falan ne zaman yapıldı? Birde enjektör temizleyicisi ve boğaz kelebeği olayını ihmal etmeyin.
evet hocam tüptede benzindede aynı şekilde yapıyor...bakımları yapılmıştı zaten aldığım kişi tamirciydi belkide hafif bir sarsıntı olduğu için önemsemedi yada  belkide durum ciddi olduğu için masraf yapmamak için bulaşmadı kim bilir :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2013, 00:51:11 »
1 ve 2 viteste 3000 devir civarı ayagınızı gazdan çekerseniz araba kompresyona biner. ve bu biraz sert olur.

ismail bey 3000 devire ulaşmasamda aynı şeyi yapıyor diğer viteslerde de yapıyor ama 1. ve 2. viteste daha bariz hissediliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2013, 00:52:12 »
evet hocam tüptede benzindede aynı şekilde yapıyor...bakımları yapılmıştı zaten aldığım kişi tamirciydi belkide hafif bir sarsıntı olduğu için önemsemedi yada  belkide durum ciddi olduğu için masraf yapmamak için bulaşmadı kim bilir :))
Kendisinin tamirci olması durumu değiştirmez.Yani "nasıl olsa satacağım" mantığıyla bırakın ince bakımları yağını bile değişmemiş olabilir.O yüzden satan kişi ne kadar yaptırdım derse desin,en güzel bir bakıma sokup gerekenlerin yapılmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2013, 01:00:07 »
Kendisinin tamirci olması durumu değiştirmez.Yani "nasıl olsa satacağım" mantığıyla bırakın ince bakımları yağını bile değişmemiş olabilir.O yüzden satan kişi ne kadar yaptırdım derse desin,en güzel bir bakıma sokup gerekenlerin yapılmasıdır.

haklısınız eni sonu götüreceğimde belki forumda benzer durumu yaşayanlar fikir verir diye konuyu açtım...sizin bahsettiğiniz kısımlarada özellikle baktıracağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2013, 01:07:33 »
haklısınız eni sonu götüreceğimde belki forumda benzer durumu yaşayanlar fikir verir diye konuyu açtım...sizin bahsettiğiniz kısımlarada özellikle baktıracağım...
Belirttiğim gibi sorun tekleme sorunu,1 ve 2.viteste belli eder kendini.Siz sorunu aynen dediğim şekilde anlatın çözülür sorun merak etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 29, 2013, 10:12:29 »
İnsanın okudukça okuyası geliyor. Türkçe yazım kurallarını o kadar düzgün kullanmışsınız ki hepinize teşekkür ederim :)
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 29, 2013, 11:36:23 »
benim aracımdada aynısı oluyor hangi ustaya sorarsam sorayım normal birşey olduğunu aracın yaşı ve lpg li olması itibari ile fazla önemsenmemesi gerektiğini söylüyorlar...ani şekilde gaza yüklenip gazdan ayağı çekince meydana geliyor olay ilk başlarda canımı sıksada şimdileri pek önemsemiyorum zaten araca ani gaz verip vites yükseltmek gerekirken neden ayağımı gazdan çekeyim ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2013, 00:11:27 »
aynı şekilde bugün ustaya gösterdim boşver olur o kadar dedi :)