bilmiyorum belki sorunu çözdünüz ama bu sorunu çok kişi yaşıyor ve yaşayacak. bilgi olsun diye deneyimlerimi aktarayım.
önceki aracımda benimde başıma geldi. ankara izmir gittim geldim araçta devir oynaması başladı. 3 ay kadar sonra da ankara bursa çanakkale yaptım ve bursadan dönüşte nerdeyse eve gelemiyordum. her yaklaştığım ışıkta araç stop ediyordu. klima açıkken bu sorun olmuyordu veya farlar açıkken çünki klima ve farlar açıkken devir otomatik yükseliyor.
ustayı aradım yüzde 90 boğaz kelebeğidir dedi, yol üzerinde bir yerden vd 40 al ve hava filtrsini söküp gaz telinin oynattığı bir halka var onun etrafına sağa sola sık dedi. boğaz kelebeği. bir avm den vd 40 aldım ve dediğini yaptım. araç düzeldi ama tam olarak düzelmedi. beni eve getirdi sonuçta. mahalledeki tornavida ustalarına gittim. rolanti motoru bozulmuştur abi söküp bakmamız lazım temizlikle düzelirse 50 tl bozuksa 200 tl dedi. ne yapacaksın bunun için dedim bardak buyukluğunde karbiratör gibi bi şey var onu söküp temizleyeceğiz içinde de ufak bi motor var onu kontrol edeceğiz dedi. evin önünde dediği yeri söktüm. kulplu su bardağı - kupa büyüklüğünde bir cihaz ben onu mat plastik siyah sanıyordum

)) vd 40 ile temizledim parlamaya başladı, sonra motorunu söktüm volkmen motoru gibi bi şey sonra metal 1 tl ye benzeyen ama daha büyük bir metal onu söktüm ve her yerini söktüm vd 40 la iyice yıkadım ve üstüpü ( ip yumağı - bir poşeti 3 tl ) ile temizledim. kuruladıktan sonra temiz bir şekilde yerine taktım. denedim çalıştı. yol yaptım sorun yok. 1 yıl geçti hiç sorun yok. sonra araç değişti

)) devirde milim sapma yok hatta biraz yukseldi onunda sebebi kelebek kirli olduğu için araç her ayarda rolantisi biraz daha yukarı ayarlanmış olmasından dı onuda başka bi sebeple servise gidince cihaza bağlandığında normal değerine aldılar ve sorunsuz bir gaz pedalı ve devir saati sistemi oldu.
bu sorunun oluşma sebebi kendimce :
pis yakıt - kirli hava filtresi - çok fazla tozlu ortam - uzun yolda sürekli boğaz kelebeğinin açık kalması ve lpg kullanımı vs vs vs.
genellikle bu sorunun kaynağı boğaz kelebeği kirliliği ve maliyeti 10 tl vd 40 ve 1 saat uğraş belkide yarım saat

))))
inşallah birilerinin işine yarar