Gönderen Konu: Devirde dalgalanma (düşüyor-çıkıyor)  (Okunma sayısı 38992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Devirde dalgalanma (düşüyor-çıkıyor)
« : Haziran 28, 2013, 00:56:31 »
Arkadaşlar aracı alıp 2 gün sonra LPG taktırdım...taktırmadan önce devir rolanti de biraz düşüyor biraz yükselişe geçiyordu.. ancak lpg bu sorun biraz daha belirginleşti...lpg takan ustalara güvenim tam...montaj ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum...kit çok yeni olduğu için belki gaz ayarından kaynaklı olabilir(takalı 1 hafta oldu)....

son 2 gündür yoğun trafikte önümdeki araca biraz yaklaşıp boşa attığımda araç bi kaç kez stop etti...devir saati 800-900 larda olması yerine 200 lere kadar indi sonra da gitti....bu dalgalanma benzinde de oluyor hatta devir düşünce araçta hafif bi titreşim oluşuyo sonra geri toparlıyor...

işin en ilginç kısmı ise :) klima açıkken devir saati gayet normal...öle iniş çıkış fazla belirgin değil hatta rolantide 1000 deviri bile geçiyor :D

devir saatinin bu kafasına göre tavrının sebebi ne olabilir sizce?

verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler

aracım 1.33 auris

Toyota Club Türkiye

Devirde dalgalanma (düşüyor-çıkıyor)
« : Haziran 28, 2013, 00:56:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Devirde dalgalanma (düşüyor-çıkıyor)
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2013, 01:00:33 »
Arkadaşlar aracı alıp 2 gün sonra LPG taktırdım...taktırmadan önce devir rolanti de biraz düşüyor biraz yükselişe geçiyordu.. ancak lpg bu sorun biraz daha belirginleşti...lpg takan ustalara güvenim tam...montaj ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum...kit çok yeni olduğu için belki gaz ayarından kaynaklı olabilir(takalı 1 hafta oldu)....

son 2 gündür yoğun trafikte önümdeki araca biraz yaklaşıp boşa attığımda araç bir kaç kez stop etti...devir saati 800-900 larda olması yerine 200 lere kadar indi sonra da gitti....bu dalgalanma benzinde de oluyor hatta devir düşünce araçta hafif bir titreşim oluşuyo sonra geri toparlıyor...

işin en ilginç kısmı ise :) klima açıkken devir saati gayet normal...öle iniş çıkış fazla belirgin değil hatta rolantide 1000 deviri bile geçiyor :D

devir saatinin bu kafasına göre tavrının sebebi ne olabilir sizce?

verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler

aracım 1.33 auris
Rölantinin dalgalı olması boğaz kelebeğinden olabilir(sizin araç yeni olduğundan düşük ihtimal) tüp ayarından olur.Benzinde rölanti yer yer 500-600 civarına düşer sonra 600-700 civarı bir değere sabitlenir.Klima açıkken,frene basınca,iç lambaları yakınca falan yükselir.Araçtan akım çekilme miktarı arttığı için.Ama size ilk tavsiyem tüp ayarını yaptırmanız.Muhtemelen fakir karışım var.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2013, 10:45:47 »
Araç kafayı bulmuş olması :))))))

Şaka bir yana. Araca lpg uygulandığı zaman 1 yada 2 depo lpg tükettikten sonra tekrar lpg ayarları yapılır. Bu rutin bir işlemdir. LPG değerleri yeniden girilirse sorun kalmaz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2013, 12:48:13 »
basit bişeye benziyor bakalım inş çözülür... ilk kez depoyu bitirdim...dediğiniz gibi 1-2 depo bitirip bi ayar daha yaptırayım ;) ilginiz için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2013, 15:07:04 »
söktür lpg yi kurtul diyecem kavga çıkacak. :D
umarım çözülür.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2013, 02:54:23 »
bilmiyorum belki sorunu çözdünüz ama bu sorunu çok kişi yaşıyor ve yaşayacak. bilgi olsun diye deneyimlerimi aktarayım.
önceki aracımda benimde başıma geldi. ankara izmir gittim geldim araçta devir oynaması başladı. 3 ay kadar sonra da ankara bursa çanakkale yaptım ve bursadan dönüşte nerdeyse eve gelemiyordum. her yaklaştığım ışıkta araç stop ediyordu. klima açıkken bu sorun olmuyordu veya farlar açıkken çünki klima ve farlar açıkken devir otomatik yükseliyor.
ustayı aradım yüzde 90 boğaz kelebeğidir dedi, yol üzerinde bir yerden vd 40 al ve hava filtrsini söküp gaz telinin oynattığı bir halka var onun etrafına sağa sola sık dedi. boğaz kelebeği. bir avm den vd 40 aldım ve dediğini yaptım. araç düzeldi ama tam olarak düzelmedi. beni eve getirdi sonuçta. mahalledeki tornavida ustalarına gittim. rolanti motoru bozulmuştur abi söküp bakmamız lazım temizlikle düzelirse 50 tl bozuksa 200 tl dedi. ne yapacaksın bunun için dedim bardak buyukluğunde karbiratör gibi bi şey var onu söküp temizleyeceğiz içinde de ufak bi motor var onu kontrol edeceğiz dedi. evin önünde dediği yeri söktüm. kulplu su bardağı - kupa büyüklüğünde bir cihaz ben onu mat plastik siyah sanıyordum :)))  vd 40 ile temizledim parlamaya başladı, sonra motorunu söktüm volkmen motoru gibi bi şey sonra metal 1 tl ye benzeyen ama daha büyük bir metal onu söktüm ve her yerini söktüm vd 40 la iyice yıkadım ve üstüpü ( ip yumağı - bir poşeti 3 tl ) ile temizledim. kuruladıktan sonra temiz bir şekilde yerine taktım. denedim çalıştı. yol yaptım sorun yok. 1 yıl geçti hiç sorun yok. sonra araç değişti :))) devirde milim sapma yok hatta biraz yukseldi onunda sebebi kelebek kirli olduğu için araç her ayarda rolantisi biraz daha yukarı ayarlanmış olmasından dı onuda başka bi sebeple servise gidince cihaza bağlandığında normal değerine aldılar ve sorunsuz bir gaz pedalı ve devir saati sistemi oldu.
bu sorunun oluşma sebebi kendimce :
pis yakıt - kirli hava filtresi - çok fazla tozlu ortam - uzun yolda sürekli boğaz kelebeğinin açık kalması ve lpg kullanımı vs vs vs.
genellikle bu sorunun kaynağı boğaz kelebeği kirliliği ve maliyeti 10 tl vd 40 ve 1 saat uğraş belkide yarım saat :)))))
inşallah birilerinin işine yarar :)
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '08
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2013, 11:39:18 »
bilmiyorum belki sorunu çözdünüz ama bu sorunu çok kişi yaşıyor ve yaşayacak. bilgi olsun diye deneyimlerimi aktarayım.
önceki aracımda benimde başıma geldi. ankara izmir gittim geldim araçta devir oynaması başladı. 3 ay kadar sonra da ankara bursa çanakkale yaptım ve bursadan dönüşte nerdeyse eve gelemiyordum. her yaklaştığım ışıkta araç stop ediyordu. klima açıkken bu sorun olmuyordu veya farlar açıkken çünki klima ve farlar açıkken devir otomatik yükseliyor.
ustayı aradım yüzde 90 boğaz kelebeğidir dedi, yol üzerinde bir yerden vd 40 al ve hava filtrsini söküp gaz telinin oynattığı bir halka var onun etrafına sağa sola sık dedi. boğaz kelebeği. bir avm den vd 40 aldım ve dediğini yaptım. araç düzeldi ama tam olarak düzelmedi. beni eve getirdi sonuçta. mahalledeki tornavida ustalarına gittim. rolanti motoru bozulmuştur abi söküp bakmamız lazım temizlikle düzelirse 50 tl bozuksa 200 tl dedi. ne yapacaksın bunun için dedim bardak buyukluğunde karbiratör gibi bir şey var onu söküp temizleyeceğiz içinde de ufak bir motor var onu kontrol edeceğiz dedi. evin önünde dediği yeri söktüm. kulplu su bardağı - kupa büyüklüğünde bir cihaz ben onu mat plastik siyah sanıyordum :)))  vd 40 ile temizledim parlamaya başladı, sonra motorunu söktüm volkmen motoru gibi bir şey sonra metal 1 tl ye benzeyen ama daha büyük bir metal onu söktüm ve her yerini söktüm vd 40 la iyice yıkadım ve üstüpü ( ip yumağı - bir poşeti 3 tl ) ile temizledim. kuruladıktan sonra temiz bir şekilde yerine taktım. denedim çalıştı. yol yaptım sorun yok. 1 yıl geçti hiç sorun yok. sonra araç değişti :))) devirde milim sapma yok hatta biraz yukseldi onunda sebebi kelebek kirli olduğu için araç her ayarda rolantisi biraz daha yukarı ayarlanmış olmasından dı onuda başka bir sebeple servise gidince cihaza bağlandığında normal değerine aldılar ve sorunsuz bir gaz pedalı ve devir saati sistemi oldu.
bu sorunun oluşma sebebi kendimce :
pis yakıt - kirli hava filtresi - çok fazla tozlu ortam - uzun yolda sürekli boğaz kelebeğinin açık kalması ve lpg kullanımı vs vs vs.
genellikle bu sorunun kaynağı boğaz kelebeği kirliliği ve maliyeti 10 tl vd 40 ve 1 saat uğraş belkide yarım saat :)))))
inşallah birilerinin işine yarar :)

açıklamalarınız için çok teşekkürler. aynı sorun benim aracımdada var. serviste bu durumu belirttim. bana rölantinin normal olarak dalgalandığını vvti motorlar bu şekilde çalıştığını kasteden bir açıklama yaptılar. gerçi bende aracın stop etme durumu yok sadece ışıklarda durunca rölanti düşüyor ve araç titreme yapıyor. belirttiğiniz çözümü en kısa zamanda bu işlerden anlayan biriyle deneyeceğim.
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2013, 12:08:55 »
açıklamalarınız için çok teşekkürler. aynı sorun benim aracımdada var. serviste bu durumu belirttim. bana rölantinin normal olarak dalgalandığını vvti motorlar bu şekilde çalıştığını kasteden bir açıklama yaptılar. gerçi bende aracın stop etme durumu yok sadece ışıklarda durunca rölanti düşüyor ve araç titreme yapıyor. belirttiğiniz çözümü en kısa zamanda bu işlerden anlayan biriyle deneyeceğim.

Rölanti düşüyor ve titriyor dediginiz motor devri 600 ve üzeri ise hiç sorun yok bu titreme normal.

600ün altına düşüyorsa sorgulanmalı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '08
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 18, 2013, 15:42:46 »
Rölanti düşüyor ve titriyor dediginiz motor devri 600 ve üzeri ise hiç sorun yok bu titreme normal.

600ün altına düşüyorsa sorgulanmalı.

Tam olarak devir kaça düşüyor hiç dikkat etmemiştim. ilk fırsatta bakacağım duruma, teşekkürler..
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0