0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaris 1.0 terra en ideali, ama almadan önce mutlaka Cam sileceklerinin lastiklerini kontrol edin.
Yasin bey,öncelikle geçmiş olsun diyeyim,,umarım en kısa sürede eşiniz sağlığına kavuşur.Bende model yenileme ve klima ABS gibi özelliklerden dolayı Yaris düşünüyorum aslında ancak gerek sanayideki arkadaşlarım gerekse galerici arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre şöyle bir kanıya vardım;Yaris 1.3 için artılar;performans (bilhassa uzun yolda ve klima açıkken),4 silindir olması sebebiyle daha titreşimsiz ve sessiz çalışma,satışta biraz daha fazla tercih edilmesi,(yanılmıyorsam 2008 sonrasında) standart ASR olması.Eksileri ise;Şehir içi yakıt tüketimi.Yaris 1.0 için ise artılar;şehir içi ekonomik olması,MTV'nin bir alt segmentten ödenmesi (0-1300cc)Eksileri ise;performans ve şehirler arası yakıt tüketimi.Burada sadece "kendimce" 2 yaris modelini kıyasladım,yaris sahibi arkadaşlarım lütfen yanlış anlamasın,her 2 motor tipide gayet başarılı ama 1.0 biraz daha şehir içi aracı gibi geliyor bana.MMT şanzıman olayına gelince yine bu forum sayfalarından edindiğim bilgilere göre alışma süresince zorluk yaşanıyor ama sonrasında da manuel keyfi ile kullanılabiliyor.Yazdıklarımda her hangi bir yanlış varsa arkadaşlar düzeltir umarım,çünkü ben sadece kulaktan dolma (usta ve galerici arkadaşlarım sağolsun) bilgilerle,teknik veriler arasında mantık yürütmeye çalıştım.
Selamlar. Öncelikle eşiniz için geçmiş olsun. Ben 2008 model Yaris 1.0 Terra kullanıcısıyım. Aracım manuel vites. İstanbul'da şehir içi yakıt tüketimim 5.5 lt iken tatil için geldiğim İzmir'de 4.5 lt ye düştü. Şehiriçi kavramı bence hangi şehir olduğuna göre değişir Şehirler arasından bahsedecek olursak 120 kmlik hızda klima açıkken bile 5 litre yakıyor. Performans açısından beni zorlayan tek yer Manisa - İzmir rampaları ki orda zorlanmayan araç yok. Onun dışında araç dolu iken rampada dur kalk yaparken azıcık kaydırmayı göze alın. Kısacası performans beklentiniz yüksekse 1,33 Yaris alın, beklentiniz normal seviyede ise 1,0 tatmin eder sizi.[/quoteÇok teşekkür ederim, sizin arac manuel o yüzden belki sıkıntı çıkarmamıştır,ama haklısınız izmirde öyle çok tarfik yoğun olmaz bazı yerler dışında,ben yılda 25bin km. yapıyorum o yüzden yakıt ekonomik olmalı birde biraz araştırdım 1.0 olanlar sanırıım hep M/M multi mod yarı otomatik polodan önce sıfır auris kullanmıştım dizel M/M çok kötü kasıyodu ve baskı balata sorunları ve arıza çıkartığını duymuştum,vites geçişleri seri ve akıcı sorunsuz bi şansıman istiyorum gerçi hiç tam otomatik toyota kullanmadım ama galba 1,3 veya 1.33 ler tam otomatik ve uzun yıllar sorunsuz kullanırız çünkü paramız ancak 20000 tl. çivarı ve o paraya hep çok km. yapmış araclar var..
Aracın sadece yakıtı için ise "Yaris hybrid" derim.