0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
saydığınız sebebleri açıklayayım isterseniz 40 000 bakımında castrol edge 5 w 30 yağ kullandım yağ hava polen filtrelerini değiştirdim bujilere bakıldı gayet iyi durumda olduğu söylendi denemesi yapıldı. yakıt farkı dediğiniz benim bildiğim en iyi shell onuda 97 oktan alırım her zaman benzin katkısı koyarım her 10,000 km yorulmaya gelince ben aracımı hiç 3500 devrin üstünde kullanmadım agresif hareketlerde bulunmam aksine çok sakin çok düzgün araç kullandığımı sanıyorum ama aradaki farkı yine bulamadım
şanzıman mı değişti, baskı balata mı? Kendimi değiştirdi garantiden mi? Yani o kadar erken değiştiren duymadım ben.
Birde benzinliler gerçekten sessiz çalışıyor lpg kitleriniz aynı marka mı? Lpg enjektörünün sesi duyuluyor normalde.
Durağan haldeki belki psikolojik olabilir. Bunu desibelmetre ile ölçülünce bence daha iyi anlaşılır.Yolda gidişi içinde lastikleriniz aynı marka ve ölçülerde mi?Malum yolda ki sesleri iletilmesindeki en iyi aracı lastikler.
onun aracına konulan yağ farklı marka olabilir sürtünmeye karşı daha dirençli olabilir yada daha kalın yağ konulmuştır motorun sesini daha çok emer, sonuçta suyun içinde çıkartılan bir ses ile dışarda çıkartılan bir sete fark var biliyorsunuz, yakıta gelince marka olarak değilde ikiniz aynı istasyondan almamışsınızrdır yakıtları sizin yakıt aldığınız yer yakıta daha fazla su katmıştı katmadım diyen istasyon yalan söyler hepsi katıyor, buda motorun daha verimli ateşleme ve yakıtı yakmasını engeller , sese neden olabilir
serviste değişti garantidenbenim aracım lpg li değilinsan aracının sesini bilir ya bende öyleyim nasıl sessiz olduğunu gayet açık bir şelide anlaşılıyor ( hatta eşimde söyledi bu kuzenin arabası da bizim arabayla aynı ama bizim arabanın sesi daha fazla bunu söyleyen eşim arabanın a sında bile anlamaz )lastik ölçülerimiz ve markası da aynı (yeni taktığı lastiklerle de 40,000 km yol yapmış)
nebi bey.aracınız2009 ise güney afrika üretimidir bahsetttiğiniz araç 2010 model ise japonya üretimidir afrika üretimi olanlarda ses biraz daha fazla yalıtımı çok iyi olmadığı içinben dizelde iki yılın aracınıda kullandım 2010 japon olan daha sessiz ve göğüsten gelen sesler yoktu buda bir etken olabilir selamlar....