Gönderen Konu: Ses Farkı  (Okunma sayısı 1815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ses Farkı
« : Haziran 27, 2013, 11:17:39 »
Arkadaşlar dün birşey farkettim benim kuzende 2010 comfort mmt  80,000 km de lpg li  ( bu arada serviste şanzumanı değiştirildi 70,000 km )
benim araç 2009 43,000 km de benzinli elegant bariz şekilde benim aracımdan sessiz çalışıyor sizce sebebi ne olabilir.yolda gidişi - aracın olduğu yerde ki çalışması bana çok sessiz geldi .
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

Ses Farkı
« : Haziran 27, 2013, 11:17:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses Farkı
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2013, 12:22:40 »
Bujilerin farkından olabilir, yakıt kalite farkından olabilir, aracı kullanma şeklinden olabilir (70 bin olanın motoru sizinki kadar yorulmamıştır) servisin koyduğu yağ markasının yada yağ kalınlığının özelliğinin farklı olmasından olabilir   birsürü sebebi var bu durumun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2013, 12:43:51 »
saydığınız sebebleri açıklayayım isterseniz 40 000  bakımında castrol edge 5 w 30 yağ kullandım yağ hava polen filtrelerini değiştirdim  bujilere bakıldı gayet iyi durumda olduğu söylendi denemesi yapıldı. yakıt farkı dediğiniz benim bildiğim en iyi shell onuda 97 oktan alırım her zaman benzin katkısı koyarım her 10,000 km
yorulmaya gelince ben aracımı hiç 3500 devrin üstünde kullanmadım agresif hareketlerde bulunmam aksine çok sakin çok düzgün araç kullandığımı sanıyorum

ama aradaki farkı yine bulamadım
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2013, 12:55:57 »
şanzıman mı değişti, baskı balata mı? Kendimi değiştirdi garantiden mi? Yani o kadar erken değiştiren duymadım ben.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2013, 13:01:06 »
Birde benzinliler gerçekten sessiz çalışıyor lpg kitleriniz aynı marka mı? Lpg enjektörünün sesi duyuluyor normalde.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2013, 13:22:26 »
Durağan haldeki belki psikolojik olabilir. Bunu desibelmetre ile ölçülünce bence daha iyi anlaşılır.

Yolda gidişi içinde lastikleriniz aynı marka ve ölçülerde mi?

Malum yolda ki sesleri iletilmesindeki en iyi aracı lastikler.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2013, 13:28:29 »
saydığınız sebebleri açıklayayım isterseniz 40 000  bakımında castrol edge 5 w 30 yağ kullandım yağ hava polen filtrelerini değiştirdim  bujilere bakıldı gayet iyi durumda olduğu söylendi denemesi yapıldı. yakıt farkı dediğiniz benim bildiğim en iyi shell onuda 97 oktan alırım her zaman benzin katkısı koyarım her 10,000 km
yorulmaya gelince ben aracımı hiç 3500 devrin üstünde kullanmadım agresif hareketlerde bulunmam aksine çok sakin çok düzgün araç kullandığımı sanıyorum

ama aradaki farkı yine bulamadım

onun aracına konulan yağ farklı marka olabilir sürtünmeye karşı daha dirençli olabilir yada daha kalın yağ konulmuştır motorun sesini daha çok emer,  sonuçta suyun içinde çıkartılan bir ses ile dışarda çıkartılan bir sete fark var biliyorsunuz,  yakıta gelince marka olarak değilde ikiniz aynı istasyondan almamışsınızrdır yakıtları  sizin yakıt aldığınız yer yakıta daha fazla su katmıştı :D katmadım diyen istasyon yalan söyler hepsi katıyor, buda motorun daha verimli ateşleme ve yakıtı yakmasını engeller , sese neden olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2013, 13:37:25 »
Birde arkdasinizinki lpgli demissiniz lpgli motorun sesi birazcik daha dusuktur :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2013, 13:51:34 »
şanzıman mı değişti, baskı balata mı? Kendimi değiştirdi garantiden mi? Yani o kadar erken değiştiren duymadım ben.
serviste değişti garantiden
Birde benzinliler gerçekten sessiz çalışıyor lpg kitleriniz aynı marka mı? Lpg enjektörünün sesi duyuluyor normalde.
benim aracım lpg li değil
Durağan haldeki belki psikolojik olabilir. Bunu desibelmetre ile ölçülünce bence daha iyi anlaşılır.

Yolda gidişi içinde lastikleriniz aynı marka ve ölçülerde mi?

Malum yolda ki sesleri iletilmesindeki en iyi aracı lastikler.

insan aracının sesini bilir ya bende öyleyim nasıl sessiz olduğunu gayet açık bir şelide anlaşılıyor ( hatta eşimde söyledi bu kuzenin arabası da bizim arabayla aynı ama bizim arabanın sesi daha  fazla  bunu söyleyen eşim arabanın a sında bile anlamaz )
lastik ölçülerimiz ve markası da aynı (yeni taktığı lastiklerle de 40,000 km yol yapmış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2013, 13:54:06 »
onun aracına konulan yağ farklı marka olabilir sürtünmeye karşı daha dirençli olabilir yada daha kalın yağ konulmuştır motorun sesini daha çok emer,  sonuçta suyun içinde çıkartılan bir ses ile dışarda çıkartılan bir sete fark var biliyorsunuz,  yakıta gelince marka olarak değilde ikiniz aynı istasyondan almamışsınızrdır yakıtları  sizin yakıt aldığınız yer yakıta daha fazla su katmıştı :D katmadım diyen istasyon yalan söyler hepsi katıyor, buda motorun daha verimli ateşleme ve yakıtı yakmasını engeller , sese neden olabilir

aklıma pek yatmadı valla mesut bey ne yalan söyleyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 27, 2013, 14:08:46 »
serviste değişti garantidenbenim aracım lpg li değil
insan aracının sesini bilir ya bende öyleyim nasıl sessiz olduğunu gayet açık bir şelide anlaşılıyor ( hatta eşimde söyledi bu kuzenin arabası da bizim arabayla aynı ama bizim arabanın sesi daha  fazla  bunu söyleyen eşim arabanın a sında bile anlamaz )
lastik ölçülerimiz ve markası da aynı (yeni taktığı lastiklerle de 40,000 km yol yapmış)
Abi arkadasinizin arabasi lpg li degilmi iste ondan dolayi azda olsa sessiz olur arkadasinizin araci
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2013, 16:18:21 »
nebi bey.aracınız2009 ise güney afrika üretimidir bahsetttiğiniz araç 2010 model ise japonya üretimidir afrika üretimi olanlarda ses biraz daha fazla yalıtımı çok iyi olmadığı içinben dizelde iki yılın aracınıda kullandım 2010 japon olan daha sessiz ve göğüsten gelen sesler yoktu buda bir etken olabilir selamlar....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2013, 16:41:55 »
nebi bey.aracınız2009 ise güney afrika üretimidir bahsetttiğiniz araç 2010 model ise japonya üretimidir afrika üretimi olanlarda ses biraz daha fazla yalıtımı çok iyi olmadığı içinben dizelde iki yılın aracınıda kullandım 2010 japon olan daha sessiz ve göğüsten gelen sesler yoktu buda bir etken olabilir selamlar....
eğer böyle ise servise götürüp sessizlik konusunda birşeyler yapabilirler mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 27, 2013, 19:28:44 »
Komşunun tavuğu , komşuya kaz görünür:). Birçok sebep olabilir, mesela vosvoslarda, yağ markası değişiminde, yakıt değişiminde , sürekli farklı sesler verebiliyor motorlar. Bunun yanında, kaput içi yalıtımında farklılık olabilir, kullanılan fitillerde bir hata olabilir vs. vs.  Detaylı inceleme lazım, çok fazla etmen var.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 02, 2013, 12:07:45 »
Üretim/montaj yeri farklılığından olabilir. Keza E12 kasalarda HB olanlar İngiltere sedanlar Türkiye montajlıydı ve ses yalıtımı gibi konularda farklılıkları vardı. Üretim yeri farklılığından da bu farklılık oluşabilir. Kullanılan malzeme kalitesi sınıfı vs gibi.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )