Sistemimiz aynı , sanırım android kullanıyorsunuz ve mail hesabı ile senkronize. Aynen benim numaralarım da +90 (5xx) şeklinde. Arama kaydı geçiyor, doğru. Sizde hiçbir isim mi gözükmüyor. Rica etsem touch'un contacts kısmından tel.nolarına bakar mısınız nasıl gözüküyor?
Sizde de mi aynı sorun var. Durumu şöyle özetleyim:
1. TURKCELL kullanıyorum.
2. Telefonum Samsung NOTE II ve Android işletim sistemli olup, SIM kartında ve kendi hafızasında herhangi bir numara kayıtlı değil.
3. Telefonum Exchange ve Google mail hesaplarım ile senkronize olup, telefon numaraları + 90 (5xx) xxx xx xx şeklinde e-mail hesaplarımın contactlarında kayıtlı. Hem Exchange hem de Google hesaplarımda aynı contactlar kayıtlı olup bunlar telefonla senkronize ve birbirine de join olmuş durumda.
4. Telefona bir numara kaydederken hep bu e-mail hesaplarına kaydederim. Yani doğrudan telefon hafızasında veya SIM'de numara kayıtlı değil. Tahminimce telefondan mail senkronizasyonlarını kaldırırsam sanırım telefondaki tüm numaralar gider ama denemedim hiç.
5. Telefonumun rehberi "Touch" telefon rehberine kopyalanmış durumda. "Touch"da "Contacts" kısmına girip kontrol ettim, numaralar +905xxxxxxxxx şeklinde kayıtlı görünüyor.
Gözlemlerim:
1. Araçta iken gelen arama olduğunda, gelen numara kayıtlı olsa bile "Touch" ekranında ismi görünmüyor. Gelen aramanın numara formatı nasıl onu hatırlamıyorum şu anda.
2. Araçta "Touch"daki "Contacts"dan bir kişi seçip ararsam eğer, ararken isim görünüyor ve "Touch"ın "History"e de isimli kaydediyor.
3. Gün içinde araç dışında iken telefonla yaptığım tüm konuşma ve mesaj kayıtları arabaya bindiğimde "Touch"ın "History"sine geçiyor ama sadece bazılarında isim oluyor. İsimsiz olan numaralar 05xxxxxxxx şeklinde görünüyor. Halbuki bu numaralar hem telefonda hem de araçta +90 lı olarak kayıtlı. Eminim.
4. Sanırım telefona gelen aramalar +90xxx değil, 05xxx li olarak geliyor. En azından telefon history'sinde böyle görünüyor, telefonda isim +90lı olarak kayıtlı olduğu halde.
5. Telefondan araca geçen kayıtlar içerisinden sadece benim aradıklarım (eğer rehberden seçtiysem) isimleri ile geçiyor (çünkü +90 lı olarak aramış oluyorum). Eğer kayıtlı bir kişinin daha önce bana yaptığı arama kaydına basıp geri ararsam o zaman bu kayıt isimsiz olarak geçiyor "Touch"ın "History"sine.
Sonuç:
Araçta iken gelen aramalarda arayan kişi hem telefon hem araç rehberinde +90lı olarak kayıtlı olmasına rağmen ismi görünmüyor