Gönderen Konu: Yeni auriste gelen çağrılarda isim yazmama sorunu  (Okunma sayısı 9138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Yeni auriste gelen çağrılarda isim yazmama sorunu
« : Haziran 27, 2013, 11:03:41 »
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni auris te gelen çağrılarda benim arabada sadece numara yazıyor. Rehberi arabaya yükleyebildiğimize göre gelen çağrılarda isiminde yazması gerekiyor diye düşünüyorum. Sizde de aynı sorun var mı gelen aramalarda dokunmatik ekranda numaramı çıkıyor yoksa isimde çıkıyor mu? İsim çıkan varsa telefon hafızasını mı kullanıyor yoksa sim kart hafızasını mı? Belki ona görede değişiyordur? teşekkkürler :)

Toyota Club Türkiye

Yeni auriste gelen çağrılarda isim yazmama sorunu
« : Haziran 27, 2013, 11:03:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni auriste gelen çağrılarda isim yazmama sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2013, 12:01:48 »
ben de isimler çıkıyor. ama dediğiniz gibi bende de aynı durum söz konusuydu. sadece bir numarada yapıyordu bunu. numaranın kayıtlı olduğu yer sim karttı. telefon hafızasına geçince sıkıntı gitti.
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bırakın İnsanlar İstediği Gibi Yaşasın
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2013, 23:51:15 »
bendede hep numara çıkıyor ama rehberden arama yaparsam isim çıkıyor.ben toyotayı çözemedim arkadaş:D
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2013, 15:57:51 »
bu gün ilk defa isim çıktı :) arkadaşın ismi hem simde kayıtlı hemde tede, önümüzdeki çağrılara bakalım artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2013, 17:42:33 »
Abi yeni aurisi olan var olmayan var yapmayın boyle :D şaka yapıyorum umarım sorunu giderebilmissinizdir :)
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2013, 00:11:53 »
bir telefon nosu sizde 05xx... olarak kayıtlı ise isim gözükmez, +905xxxx olursa gözükür. Çözümü tüm noları +90lı hale getirmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2013, 11:58:43 »
Murat Polat Bey, deniycem,  gerçekten ismi yazan arkadaş +905xxxx'lı darısı diğerlerinin başına :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2013, 12:05:58 »
bir telefon nosu sizde 05xx... olarak kayıtlı ise isim gözükmez, +905xxxx olursa gözükür. Çözümü tüm noları +90lı hale getirmek.
hocam iş çıkardın başımıza, rehberi elden geçireceğiz desene:))
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2013, 13:49:02 »
ilgincmis bu  :alkis: :alkis:
hocam iş çıkardın başımıza, rehberi elden geçireceğiz desene:))
:rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2013, 23:13:14 »
Ayrıca hepsini +90 yaparsanız sonrasında kişi listesini yenilemeyi unutmayın. (contacts>options'dan yapılıyor)

Kolay gelsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2013, 03:06:22 »
hakikaten mi ya ?
mserdarc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2013, 04:14:14 »
hakikaten mi ya ?
evet, sorunum çözüldü benim sorun buymuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 01, 2013, 23:07:45 »
Aynı sorun bende de var. Ancak benim telefonumdaki tüm numaralar 5 yıldır +90 lı olarak kayıtlı. Yine de isim görünmüyor. Rehberimdeki numaraların kayıt formatı +90 (5XX) XXX XX XX şeklinde. Sizinkiler nasıl?
Numaralar telefonda kayıtlı. Daha doğrusu numaralar e-mail hesaplarından yüklenmiş durumda. Acaba doğrudan telefonun kendi hafızasına mı kayıtlı olmalı? Bir de cepten yaptığım aramaların kayıtları yol bilgisayarına geçiyor ve history'de isimleriyle görünüyor. Yani tam olarak çözebilmiş değilim.
2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 02, 2013, 00:01:30 »
Numaralar simde degil telefon hafizasinda olmali, daha sonra ise aracin telefon rehberini güncelleyin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 02, 2013, 00:46:38 »
bende de müziklerde NO TITLE yazıyordu sinir oluyordum , mp3 mü çalmıyor ne yapyor :D

sattım kurtuldum :P
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 02, 2013, 04:24:19 »
Aynı sorun bende de var. Ancak benim telefonumdaki tüm numaralar 5 yıldır +90 lı olarak kayıtlı. Yine de isim görünmüyor. Rehberimdeki numaraların kayıt formatı +90 (5XX) XXX XX XX şeklinde. Sizinkiler nasıl?
Numaralar telefonda kayıtlı. Daha doğrusu numaralar e-mail hesaplarından yüklenmiş durumda. Acaba doğrudan telefonun kendi hafızasına mı kayıtlı olmalı? Bir de cepten yaptığım aramaların kayıtları yol bilgisayarına geçiyor ve history'de isimleriyle görünüyor. Yani tam olarak çözebilmiş değilim.
Sistemimiz aynı , sanırım android kullanıyorsunuz ve mail hesabı ile senkronize.  Aynen benim numaralarım da +90 (5xx) şeklinde. Arama kaydı geçiyor, doğru. Sizde hiçbir isim mi gözükmüyor. Rica etsem touch'un contacts kısmından tel.nolarına bakar mısınız nasıl gözüküyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 02, 2013, 09:29:10 »
Sistemimiz aynı , sanırım android kullanıyorsunuz ve mail hesabı ile senkronize.  Aynen benim numaralarım da +90 (5xx) şeklinde. Arama kaydı geçiyor, doğru. Sizde hiçbir isim mi gözükmüyor. Rica etsem touch'un contacts kısmından tel.nolarına bakar mısınız nasıl gözüküyor?
Sizde de mi aynı sorun var. Durumu şöyle özetleyim:
1. TURKCELL kullanıyorum.
2. Telefonum Samsung NOTE II ve Android işletim sistemli olup, SIM kartında ve kendi hafızasında herhangi bir numara kayıtlı değil.
3. Telefonum Exchange ve Google mail hesaplarım ile senkronize olup, telefon numaraları + 90 (5xx) xxx xx xx şeklinde e-mail hesaplarımın contactlarında kayıtlı. Hem Exchange hem de Google hesaplarımda aynı contactlar kayıtlı olup bunlar telefonla senkronize ve birbirine de join olmuş durumda.
4. Telefona bir numara kaydederken hep bu e-mail hesaplarına kaydederim. Yani doğrudan telefon hafızasında veya SIM'de numara kayıtlı değil. Tahminimce telefondan mail senkronizasyonlarını kaldırırsam sanırım telefondaki tüm numaralar gider ama denemedim hiç.
5. Telefonumun rehberi "Touch" telefon rehberine kopyalanmış durumda. "Touch"da "Contacts" kısmına girip kontrol ettim, numaralar +905xxxxxxxxx şeklinde kayıtlı görünüyor.

Gözlemlerim:
1. Araçta iken gelen arama olduğunda, gelen numara kayıtlı olsa bile "Touch" ekranında ismi görünmüyor. Gelen aramanın numara formatı nasıl onu hatırlamıyorum şu anda.
2. Araçta "Touch"daki "Contacts"dan bir kişi seçip ararsam eğer, ararken isim görünüyor ve "Touch"ın "History"e de isimli kaydediyor.
3. Gün içinde araç dışında iken telefonla yaptığım tüm konuşma ve mesaj kayıtları arabaya bindiğimde "Touch"ın "History"sine geçiyor ama sadece bazılarında isim oluyor. İsimsiz olan numaralar 05xxxxxxxx şeklinde görünüyor. Halbuki bu numaralar hem telefonda hem de araçta +90 lı olarak kayıtlı. Eminim.
4. Sanırım telefona gelen aramalar +90xxx değil, 05xxx li olarak geliyor. En azından telefon history'sinde böyle görünüyor, telefonda isim +90lı olarak kayıtlı olduğu halde.
5. Telefondan araca geçen kayıtlar içerisinden sadece benim aradıklarım (eğer rehberden seçtiysem) isimleri ile geçiyor (çünkü +90 lı olarak aramış oluyorum). Eğer kayıtlı bir kişinin daha önce bana yaptığı arama kaydına basıp geri ararsam o zaman bu kayıt isimsiz olarak geçiyor "Touch"ın "History"sine.

Sonuç:
Araçta iken gelen aramalarda arayan kişi hem telefon hem araç rehberinde +90lı olarak kayıtlı olmasına rağmen ismi görünmüyor :)

2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)