0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok bir gezi önerisinde bulunamayacağım fakat mutlaka aracınızın bakımını vs yaptırın gitmeden önce, gerekirse bazı değişimleri gününden önce yaptırın, hem güvenliğiniz için çok önemli, hem de tanımadığınız şehirde tanımadığınız servislere arabanızı emanet etmek zorunda kalma ihtimalinizi en aza indirirsiniz...
Meşhur yerler elbette ki bilginiz dahilindedir. Ben az bilinenlerden birkaç tane söyleyeyim.Samsun Çakallı'da menemen, Giresun Kümbet'te ızgara et, Trabzon Hamsiköy'de sütlaç, Rize Çayeli'de kurufasulye. İlk bakışta aklıma gelenler.Trabzon'da kalacak yer için, http://teumi.ktu.edu.tr/index_tr.php bu linkteki tesise dışarıdan rezervasyon alıp almadıklarını sorabilirsiniz, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir yerdir diğer otellerle karşılaştırdığımda.
teşekkür ederim hemen ilgili mekana bakıyorum
ordudan sonra sık sık yağmurla karşılaşma ihtimaliniz yüksek. hava da İstanbul kadar sıcak olmaz tahminimce, kişi başı 1 yağmurluk ve şemsiye ve bir kaç kalın giysi almanızı tavsiye ederim. Zira eşim geçen hafta Rize Çayeli nde idi uzungöl e gittiklerinde istanbulda 3 liraya satılan poşetten basit yağmurlukları 15 liraya satıyorlarmış şimdiden keyifli seyahat ve tatiller
Karadeniz sahil yolu Dünyaca ödüle layık bir saçmalıkla yapılmıştır. Tabelaların garip yerlerde aniden önünüze çıkması, yolun olmadık yerde olmadık yerlere dönmesi v.s. v.s. Özellikle gece seyahat etmeyin derim. Memleketim Rize'dir ve epeyce araçla gittim. Gerçek yol deneyiminden yazıyorum, aman dikkat.
seyehati sevenler için ve özellikle karadeniz turu yapmak isteyenleri için güzel bir konu:) teşekkrüler abdullah bey.gökhan nın teklifi dikkate değer buluyorum peki istanbuldan yola çıktık nerelre uğramamız nerleri görmemeizi tavsiye ederisn gökhan?
Seydi abi pek gezerek seyahat fırsatım olmadı açıkçası. Ordu Boztepe'nin methini duydum. Trabzon'un da Boztepe'si var, semaverde çay keyfi ve Trabzon simidi için. Rize Ayder'deki yeşilin tonunu başka hiçbir yerde göremezsiniz.Genel olarak yayla tavsiye ederim, çünkü şuan karadeniz şeridi aşırı bunaltıcı bir sıcak hava dalgası içinde, oturduğumuz yerde terliyoruz.
Merhaba dostlar;29 haziran-09 temmuz arasında arabamla amasya,samsun,giresun,trabzon,rize,artvin,ardahan,erzurum dolaylarını eşimle beraber gezmek istiyoruz allahın izniyle..Sitede bilgiler var ama ben güncel bilgilere ulaşmak istedim.Öneri ve tavsiyelerinizi (yanımıza almamız gerekenler,gezilecek yer,yeme-içme vs.) bekliyorum.*yola istanbuldan çıkacağız* trabzonda kalacak yere ihtiyacımız (diğer yerlerde kalacak yer sıkıntımız yok)