Gönderen Konu: Arabayla Doğu Karadeniz turu için ÖNERİLERİNİZ...  (Okunma sayısı 11202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Arabayla Doğu Karadeniz turu için ÖNERİLERİNİZ...
« : Haziran 26, 2013, 21:31:15 »
Merhaba dostlar;
29 haziran-09 temmuz arasında arabamla amasya,samsun,giresun,trabzon,rize,artvin,ardahan,erzurum dolaylarını eşimle beraber gezmek istiyoruz allahın izniyle..

Sitede bilgiler var ama ben güncel bilgilere ulaşmak istedim.

Öneri ve tavsiyelerinizi (yanımıza almamız gerekenler,gezilecek yer,yeme-içme vs.) bekliyorum.

*yola istanbuldan çıkacağız

* trabzonda kalacak yere ihtiyacımız (diğer yerlerde kalacak yer sıkıntımız yok)    :D

Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Toyota Club Türkiye

Arabayla Doğu Karadeniz turu için ÖNERİLERİNİZ...
« : Haziran 26, 2013, 21:31:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabayla Doğu Karadeniz turu için ÖNERİLERİNİZ...
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2013, 22:18:43 »
Meşhur yerler elbette ki bilginiz dahilindedir. Ben az bilinenlerden birkaç tane söyleyeyim.

Samsun Çakallı'da menemen, Giresun Kümbet'te ızgara et, Trabzon Hamsiköy'de sütlaç, Rize Çayeli'de kurufasulye. İlk bakışta aklıma gelenler.

Trabzon'da kalacak yer için, http://teumi.ktu.edu.tr/index_tr.php bu linkteki tesise dışarıdan rezervasyon alıp almadıklarını sorabilirsiniz, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir yerdir diğer otellerle karşılaştırdığımda.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2013, 23:00:11 »
çok bir gezi önerisinde bulunamayacağım fakat mutlaka aracınızın bakımını vs yaptırın gitmeden önce, gerekirse bazı değişimleri gününden önce yaptırın, hem güvenliğiniz için çok önemli, hem de tanımadığınız şehirde tanımadığınız servislere arabanızı emanet etmek zorunda kalma ihtimalinizi en aza indirirsiniz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2013, 23:12:24 »
aynen öyle yapacağım...
yola çıkmadan önce doğru mithat ustaya gidicem...

çok bir gezi önerisinde bulunamayacağım fakat mutlaka aracınızın bakımını vs yaptırın gitmeden önce, gerekirse bazı değişimleri gününden önce yaptırın, hem güvenliğiniz için çok önemli, hem de tanımadığınız şehirde tanımadığınız servislere arabanızı emanet etmek zorunda kalma ihtimalinizi en aza indirirsiniz...
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2013, 23:16:33 »
teşekkür ederim
hemen ilgili mekana bakıyorum

Meşhur yerler elbette ki bilginiz dahilindedir. Ben az bilinenlerden birkaç tane söyleyeyim.

Samsun Çakallı'da menemen, Giresun Kümbet'te ızgara et, Trabzon Hamsiköy'de sütlaç, Rize Çayeli'de kurufasulye. İlk bakışta aklıma gelenler.

Trabzon'da kalacak yer için, http://teumi.ktu.edu.tr/index_tr.php bu linkteki tesise dışarıdan rezervasyon alıp almadıklarını sorabilirsiniz, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir yerdir diğer otellerle karşılaştırdığımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2013, 23:23:10 »
teşekkür ederim
hemen ilgili mekana bakıyorum

Uygun fiyata konaklama için de Trabzon Öğretmenevi'ne bakabilirsiniz.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2013, 00:17:32 »
ordudan sonra sık sık yağmurla karşılaşma ihtimaliniz yüksek. hava da İstanbul kadar sıcak olmaz tahminimce, kişi başı 1 yağmurluk ve şemsiye ve bir kaç kalın giysi almanızı tavsiye ederim. Zira eşim geçen hafta Rize Çayeli nde idi uzungöl e gittiklerinde istanbulda 3 liraya satılan poşetten basit yağmurlukları 15 liraya satıyorlarmış :) şimdiden keyifli seyahat ve tatiller

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2013, 00:23:37 »
Karadeniz sahil yolu Dünyaca ödüle layık bir saçmalıkla yapılmıştır. Tabelaların garip yerlerde aniden önünüze çıkması, yolun olmadık yerde olmadık yerlere dönmesi v.s. v.s. Özellikle gece seyahat etmeyin derim. Memleketim Rize'dir ve epeyce araçla gittim. Gerçek yol deneyiminden yazıyorum, aman dikkat.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2013, 05:36:42 »

seyehati sevenler için ve özellikle karadeniz turu yapmak isteyenleri için güzel bir konu:) teşekkrüler abdullah bey.

gökhan nın teklifi dikkate değer buluyorum peki istanbuldan yola çıktık nerelre uğramamız nerleri görmemeizi tavsiye ederisn gökhan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2013, 10:14:36 »
evet yağmurluk ve kalın giysiler alacaklarımız arasında.

.
ordudan sonra sık sık yağmurla karşılaşma ihtimaliniz yüksek. hava da İstanbul kadar sıcak olmaz tahminimce, kişi başı 1 yağmurluk ve şemsiye ve bir kaç kalın giysi almanızı tavsiye ederim. Zira eşim geçen hafta Rize Çayeli nde idi uzungöl e gittiklerinde istanbulda 3 liraya satılan poşetten basit yağmurlukları 15 liraya satıyorlarmış :) şimdiden keyifli seyahat ve tatiller

uyarın için teşekkür ederim.bu yüzden yolculukları gündüz gözüyle yapmayı düşünüyorum

Karadeniz sahil yolu Dünyaca ödüle layık bir saçmalıkla yapılmıştır. Tabelaların garip yerlerde aniden önünüze çıkması, yolun olmadık yerde olmadık yerlere dönmesi v.s. v.s. Özellikle gece seyahat etmeyin derim. Memleketim Rize'dir ve epeyce araçla gittim. Gerçek yol deneyiminden yazıyorum, aman dikkat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2013, 00:45:10 »

seyehati sevenler için ve özellikle karadeniz turu yapmak isteyenleri için güzel bir konu:) teşekkrüler abdullah bey.

gökhan nın teklifi dikkate değer buluyorum peki istanbuldan yola çıktık nerelre uğramamız nerleri görmemeizi tavsiye ederisn gökhan?

Seydi abi pek gezerek seyahat fırsatım olmadı açıkçası. Ordu Boztepe'nin methini duydum. Trabzon'un da Boztepe'si var, semaverde çay keyfi ve Trabzon simidi için. Rize Ayder'deki yeşilin tonunu başka hiçbir yerde göremezsiniz.

Genel olarak yayla tavsiye ederim, çünkü şuan karadeniz şeridi aşırı bunaltıcı bir sıcak hava dalgası içinde, oturduğumuz yerde terliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2013, 01:06:50 »
Aman bu ara gelmeyin.Nemin en yüksek olduğu 2 ay temmuz ve ağustos.Gezecek yer olarak ise önerilerde bulunmuşlar ama size sahil yolunda çok dikkat etmenizi öneririm.Yol çok güzel görünür ama kesinlikle güvenmeyin,3 şerit dersiniz girersiniz şeride bir anda zırt diye biter kalırsınız ortada.Kavşaklar terstir bazı yerlerde(mesela Hopa tarafından gidişte Rize merkeze girmek isterseniz sağa değilde sol şeride girersiniz.) Hız sınırı 80 km dir.Kameralar var yol üzerinde bunun dışında belirli yerlerde radarlar olur.Birde aklıma gelmişken mesela bilenler vardır,yine Hopa tarafından Trabzon'a gidişte çamburnu mevkii var orada güzel bir dinlenme tesisi havasında yer var orada çay içebilirsiniz.O noktada çok pis bir viraj var ona dikkat edin bu arada.Şuanda aklıma gelen bu kadar. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2013, 01:30:01 »
Seydi abi pek gezerek seyahat fırsatım olmadı açıkçası. Ordu Boztepe'nin methini duydum. Trabzon'un da Boztepe'si var, semaverde çay keyfi ve Trabzon simidi için. Rize Ayder'deki yeşilin tonunu başka hiçbir yerde göremezsiniz.

Genel olarak yayla tavsiye ederim, çünkü şuan karadeniz şeridi aşırı bunaltıcı bir sıcak hava dalgası içinde, oturduğumuz yerde terliyoruz.

teşekkür edeirm gökan:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2013, 10:54:18 »
Merhaba dostlar;
29 haziran-09 temmuz arasında arabamla amasya,samsun,giresun,trabzon,rize,artvin,ardahan,erzurum dolaylarını eşimle beraber gezmek istiyoruz allahın izniyle..

Sitede bilgiler var ama ben güncel bilgilere ulaşmak istedim.

Öneri ve tavsiyelerinizi (yanımıza almamız gerekenler,gezilecek yer,yeme-içme vs.) bekliyorum.

*yola istanbuldan çıkacağız

* trabzonda kalacak yere ihtiyacımız (diğer yerlerde kalacak yer sıkıntımız yok)    :D

selam  Abdullah Bey; bir Karadenizli olarak, gezdigim ve bildigim yerleri paylaşmak istedim;
- Samsun da Kızılırmak deltasını(kuş cenneti) ve hayvanat bahçesini (pek buyuk olmasa da) görmenizi  tavsiye ederim, Terme nin pidesi meşhurdur mutlaka tadın derim, Ayrıca Liman mevkiinde  restore edilen ve  muzeye dönüştürülen Atamızın Bandırma Vapurunu mutlaka görün, meşhur Samsun Çiftlik caddesinde gezin (tabii oğleden sonra) meşhur sakız dondurmasını deneyin, ayrıca eskiden Baruthane diye adlandırılan TÜMÜLÜSlerin(kıral mezarlıgı idi sanırım, ufakca ama  müthiş bir yer) bulundugu ve teleferik ile çıkılan mekanı mutlaka görün manzarası müthiş...
-Ordu'da sahilin en güzel yeri Ünye yi mutlaka gezin (trafik çok ama çok yogundur, malum sahilin doğal güzelliği bozulmasın diye Karadeniz sahil yolunun tek şerite düştüğü tek  yer), çamlık,sahil, meşhur kadılar yokuşu, çakırtepe,Ünye kalesi (biraz sahilden 6-7 km içeridedir sarp bir yerdedir(kendinize güveniyorsanız gidin derim  :) ) gezilecek göreülecek yerlerdir. Ordu merkezde ise boztepeye mutlaka çıkın ki artık teleferik ile çıkılıyor (ama yukseklik korkunuz varsa tavsiye etmem çok yüksek ben bile teleferik te giderken korktum tabii oğluma eşime hissettirmedim  :) ).
-Giresun da Kümbet yaylası en meşhur yayladır yolları da asfalt yapıldı gidilebilir, Karadeniz in tek adası  olan Giresun Adasını görün derim ama ben daha göremedim sadece uzaktan bön bön baktık tekne turu falan maalesef yok  :( , Giresun da sahilde ve otobüs terminalinde olmak üzere 2 yerde meşhur Ayvasıl Restaurant var tavsiye ederim(fiyatlar makuldur, sahibi olan zatı muhterem Ayhan Bey den bir araç satın almıştım da  :D ), Giresun Espiye ilçesinde (trabzon yolu üzerindedir) meşhur denilen (sahil yolu kenarında) pideci var Kukul Pide(valla tavsiye etmem ben gittim HİKAYEEEEE!),
-Trabzon a gelmeden once ki son ilçesi olan malum Akçaabat ilçesinde meşhur akçaabat köftesi vardır onlarca köfteci var ancak tavsiyem hem Akçaabat'a girişte hemen yol kenarında tabela zaten mevcut ve Akçaabat merkezde  olan Saray lokantasını kesinlikle oneririm(fiyatlar makuldur ),Akçaabat da köfteyi yediniz eritmek için Akçaabat ın çıkışnda KTÜ Fatih eğitim fakültesinden sonra Yıldızlı mevkiinde Sera gölünü mutlaka görün(2-3km içeride yolu iyidir, asfalttır, ancak lutfen dikkat edin şantiye çalışması vardı 3 ay kadar once ağır araclar cıkabilir  !!! ), sera gölünden sonra Trabzon un en güzel binası mimari eseri Atatürk köşküne çıkın (ancak trabzonda oto park sorunu maalesef cok buyuk bir dert) sahilde buyuk bir otopark var Moloz mevkiinde oraya bırakın aracı köşke direk giden hat var onunla çıkın, tabii Maçka da ki Sümela şaheserini mutlaka görün, Çaykara ilçesinde(biraz sahilden baya biraz hatta içerde olan) Uzun Göl ü mutlaka görün,

-Rize de ise Çayeli'n de ki meşhur denilen kuru fasulyeci Hüsrev'e (içerde Türkiye de ne kadar unlu varsa hepsinin orada kurufasulye yediğini gösteren fotograflar mevcuttur  :D ) uğrayın dicem ama biz gittik hikaye siz bilirsiniz(fiyat okkalı idi :D ) birde çayelinde meşhur Lale rest. var kuru fasulyeci onu bilmiyorum, ben henuz maalesef gidemedim Ayder yaylasına (İkizdere ilçesinden gidiliyor) mutlaka gidin doğa harikasıymış...

-Artvin valla Artvin e bir defa gittim merkezi resmen yokuşa kurulmuş daracık bir şehir hatta kasaba gibi bir yer, ancak National Geographic'in birçok uğradığı çekim yaptığı yaban hayatı meşhurdur...

Aklıma gelenler bunlar,Allah kaza bela vermesin, iyi tatiller, karadeniz güzel bir tercih...
 Yanınıza mutlaka ama mutlaka ince bir kapişonlu yağmur geçirmeyen yazlık bir şey alın, akşamları biraz serin olur bide o kadar...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2013, 01:22:04 »
harikasınız yunus bey:) teşekkür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2013, 23:34:09 »
teşekkürler yunus bey