0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben varım.
Hangi dili kullanıyorsunuz.C ile biraz ugraşmıştım. Meslek elektronik olmayınca kafada pek almıyor. Hala boş vakitlerimde bişiler yapmaya çalışıyorum.
Konu başlığı sakat ilke.
Merhaba abilerim Ben pic ile devreler yapiyorum (yapmaya calisiyorum) takildigim yerlerde bana yardimci olabilecek kac arkadasimiz var ?
Başlığa ufaktan al attım Ben başlığı görünce şöyle okudum pis işlerle uğrasan var mı? dil C
Anlamam; anlayan birini(abim - elektrik-elektronik mühendisi) bulabilirim. Sıkıntın olursa paylaşırsın, Allah' ın izniyle buradan yardımcı olmaya çalışırız.
İlke PIC değil PLC programlamayı öğren. Nacizane bir elektronik mühendisi abinin tavsiyesi.
PLC çok iyi (meslek olarak)ama hobby elektronigine uygun degil.
Teşekkürler abi birşey olduğunda burdan paylaşacağım Bende C++ dili galiba bende kullandığım dilin adını bilmiyorum abi Şimdi en kısa programı yazım abi : Kullandığım dil buTRISB=0PORTB=0HIGH PORTB.0ENDValla abi bende okul bitti staj yok evde felaket canım sıkılıyor uğraşıyorum bunlarla
İlke yazdığın kodlar PIC BASIC programlama dili. Yüksek seviyeli dillerden en kolayı, bende okulda öğrencilerime bu dili öğretiyorum, basit olduğu için.
Ilke bey selamlaryazıyı yeni okuyorum onun için gecikmeli yazdım sorun çözüldü ise problem yok Ancak tam olarak program/devrenin ne yapmak istediğini göremedim yazılarda yada ben gözden kaçırdım.Anladığım kadarı ile mini bir sistem yapacaksınız diye düşünüyorum araç için.Gündüz farı ve sis lambasının aynı anda yanmasını istiyorsanız iki ayrı çıkışı anynı anda aktif etmeniz gerekiyor denetleyicide.Biri sinyal şeklinde diğeride sürekli yansın istiyorsanız Alman araçlardaki gibi sis lambası çıkışını sinyal süreci sonuna kadar aktif edip sinyal lambasınıda timer üzerinden on/off yapacaksınız.İki aynı komutu aynı anda veremem demişsiniz doğru ancak ard arda verince problem olmaz.Siz aradaki farkı anlıyamazsınız.Projenizde başarılar dilerimİstanbul'dan selamlar