Gönderen Konu: benzin pompası sorunu olabilir mi?  (Okunma sayısı 1235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
benzin pompası sorunu olabilir mi?
« : Haziran 26, 2013, 10:39:57 »
arkadaşlar merhaba.
son 1 haftadan beri bir sorunum var.
efsanemin (1.6 xei) sabahları çalışmasında bir sorun yok ama ilginçtir ki işyerine geliyorum ve arabam sıcakta kalıyor mesai bitiminde marşa basıyorum ve rölanti saati az bişey kımıldıyor (hiç yükselmiyor sanki sıfırın bira üstüne çıkıyor  gaz vermezsem araç çalışmıyor.)
çalıştıktan sonra hiç bir sorunum yok. yani sadece akşam saatlerinde bu sorun var.
kısaca özetleyeyim;
aslında sorun 2 sene önce çok yakıyor diye yakıt ayarını serviste yaptırdıktan sonra (daha doğrusu bozduktan sonra) başladı. çekiş çok düşünce tekrar eski haline getirin diye servise götürdüm ve servis eski ayarına getirdi. o sıralar gaz pedalinde takılma meydana gelmişti. ve sprey sıkarak bu sıkışıklığı giderdik.
kış aylarında rölanti hemen yükselmiyor yavaş yavaş yükseliyordu. (halada öyle.) yazın sadece öğleden sonra bu işi yapması canımı sıktı ve bu hafta sonu servise götürdüm. servis bana benzin pompası arızalı olabilir dedi ve fiyatıda işçilik hariç 700 tl dedi. soğuk ter boşaldı resmen sırtımdan :(
eve geldim ve forumdan öğrendiğim kadarıyla marşa bastığımda benzin pompasının vızır vızır çalıştığını duydum. yani sanki benzin pompasında sorun yok gibi.
görüşlerim.
1- yakıt ayarı tekrar düzgün yapılmamış olabilir. mi?
2- ayrıca 2 sene önce servis dışından kodları aynı olmak kaydıyla orjinal diye denso marka buji almıştım buji kaynaklı olabilir mi?
3- forumdan incelediğim kadarıyla kelebek temizliği yaptırma işe yarar mı?
4- bndan 1 ay önce 05-40 mobil süper yağ koydrumuştum arabama ilk çalıştırmada yağ lambası geç sönüyor 3-4 sn gibi acaba yağ kaynaklı olabilirmi?

düşüncesi tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum durup dururken 700 tl vermek istemiyorum. tabi arıza oradaysa başka.

Toyota Club Türkiye

benzin pompası sorunu olabilir mi?
« : Haziran 26, 2013, 10:39:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin pompası sorunu olabilir mi?
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2013, 11:45:43 »
herhangi bir fikri olan yok mu dostlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2013, 13:15:20 »
Lpg kiti enjektörlü mü yoksa eski mikserli tip mi.Benzin pompanızda sorun olsa enjeksiyonlu lpg kitleri ilk benzinle çalısır motor 35-40 dereceye gelince lpg ye geçer.Benziin pompasında sorun olsa araç hiç çalışmaz...Aracın ateşlemesinde sorun olabilir .ama sonucta siz gaza basınca araç hemen çalısıyor diyorsunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2013, 15:14:33 »
Lpg kiti enjektörlü mü yoksa eski mikserli tip mi.Benzin pompanızda sorun olsa enjeksiyonlu lpg kitleri ilk benzinle çalısır motor 35-40 dereceye gelince lpg ye geçer.Benziin pompasında sorun olsa araç hiç çalışmaz...Aracın ateşlemesinde sorun olabilir .ama sonucta siz gaza basınca araç hemen çalısıyor diyorsunuz.

tucay bey aracım benzili zengin işi yani :D  evet aynen öyle dediğiniz gibi marşa basıp akabinde hemen gaz verirsem arabam çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sakin OL..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2013, 12:50:36 »
Bogaz Kelebegi..Otomatik Jikle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2013, 16:26:57 »
ahh ulenn ahhh kafam tüküreyim. kendime o kadar kızıyorum ki...
nerden kurcalattık yakıt ayarını ne olduysa bundan sonra oldu daha önce canavar gibiydi arabam.
dün akşam marşa bastım yarım depoda yakıt almıştım daha önce
gaz pedalına basmadan ve istop etmeden çalıştı araba biraz zorlansa da..
kafama takılan şimdide otamatik jigle neden mi?
araba bilhassa sıcak havalarda gaz pedali çalıştırmadan önce tutukluk yapıyor. bu servistekiler bi şey yaptılar ama ne yakıt ayarını yaparken...
orjinal fabrika çıkışı yakıt verilerini bulsam 50 tlye acımadan tekrar servisin kapısını çalacağım..
arkadaşlar bi fikir verin ya duacınız olayım şu mübarek günlerde :)