arkadaşlar merhaba.
son 1 haftadan beri bir sorunum var.
efsanemin (1.6 xei) sabahları çalışmasında bir sorun yok ama ilginçtir ki işyerine geliyorum ve arabam sıcakta kalıyor mesai bitiminde marşa basıyorum ve rölanti saati az bişey kımıldıyor (hiç yükselmiyor sanki sıfırın bira üstüne çıkıyor gaz vermezsem araç çalışmıyor.)
çalıştıktan sonra hiç bir sorunum yok. yani sadece akşam saatlerinde bu sorun var.
kısaca özetleyeyim;
aslında sorun 2 sene önce çok yakıyor diye yakıt ayarını serviste yaptırdıktan sonra (daha doğrusu bozduktan sonra) başladı. çekiş çok düşünce tekrar eski haline getirin diye servise götürdüm ve servis eski ayarına getirdi. o sıralar gaz pedalinde takılma meydana gelmişti. ve sprey sıkarak bu sıkışıklığı giderdik.
kış aylarında rölanti hemen yükselmiyor yavaş yavaş yükseliyordu. (halada öyle.) yazın sadece öğleden sonra bu işi yapması canımı sıktı ve bu hafta sonu servise götürdüm. servis bana benzin pompası arızalı olabilir dedi ve fiyatıda işçilik hariç 700 tl dedi. soğuk ter boşaldı resmen sırtımdan

eve geldim ve forumdan öğrendiğim kadarıyla marşa bastığımda benzin pompasının vızır vızır çalıştığını duydum. yani sanki benzin pompasında sorun yok gibi.
görüşlerim.
1- yakıt ayarı tekrar düzgün yapılmamış olabilir. mi?
2- ayrıca 2 sene önce servis dışından kodları aynı olmak kaydıyla orjinal diye denso marka buji almıştım buji kaynaklı olabilir mi?
3- forumdan incelediğim kadarıyla kelebek temizliği yaptırma işe yarar mı?
4- bndan 1 ay önce 05-40 mobil süper yağ koydrumuştum arabama ilk çalıştırmada yağ lambası geç sönüyor 3-4 sn gibi acaba yağ kaynaklı olabilirmi?
düşüncesi tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum durup dururken 700 tl vermek istemiyorum. tabi arıza oradaysa başka.