Gönderen Konu: 2013 auris debriyaj problemi  (Okunma sayısı 3294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2013 auris debriyaj problemi
« : Haziran 25, 2013, 20:30:37 »
yaklaşık 1 ay önce aldığım 2013 model auris dizel aracımın debriyajında bir problem var. anlaşılacak şekilde anlatmaya çalışayım :

bundan yaklaşık 1.5 hafta önce debriyajdan ayağımı kaldırıp gaza bastığımda "tık" diye bir ses geliyordu. önceleri pek umursamamıştım.
eğer devam ederse 1000 km bakımında göstereceğimi düşündüm. geçtiğimiz şu son 4 günde iş gereği izmit-ankara-eskişehir-bursa-izmit
güzergahında seyahatim oldu. bu seyahat süresince bu ses gittikçe arttı ve debriyaj pedalının üst kısmında bir boşluk oluştu. bu da nedir diye
pedalı o boşlukta aşağı yukarı oynatınca o "tık" sesini çok net duyabiliyordum. pedalda oluşan bu boşluk tahmini son 3 saatte çıktı ortaya. az önce evime geldim ve internet aracılığı ile servisten randevumu aldım. sıfır aracın böyle bir problem çıkartması beni çok rahatsız etti. servise gitmeden fikirlerinizi duymak istedim.
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Toyota Club Türkiye

2013 auris debriyaj problemi
« : Haziran 25, 2013, 20:30:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 auris debriyaj problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2013, 09:53:05 »
Bu debriyaj meselesi ilginç. Bende de yeni kasa auris var. Debriyaja bastıktan sonra ayağını çekince tık diye sanki bir düğmeye basılıyormuş gibi ses geliyor. Daha önce okuduğum yorumlarda  debriyajda "switch" olduğunu öğrenmiştim. Yine de servise sormak lazım. Sonucu burada da paylaşırsanız sevinirim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2013, 13:08:06 »
Debriyaj pedalının arkasında bir tane swich var.MArş yapmak için debriyaja basmıyormusunuz.O swiche pedal  baskı yapmazsa araba çalışmaz.Buda ilk pedala bqastıgınızda tık diye ses çıkartıyor.sonra alışıyorsunuz.Bende ,ilk aldıgımda garipsemiştim .Sesi her pedal basısımda duyuordum.Ama şimdi sesi cidden duymuyor gibiyim.
Pedalın arka tarafına bakarsanız swichi rahat görürsünüz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2013, 21:52:31 »
daha aracı servise veremedim işlerden ötürü. yarın vericem kısmetse. yorumlarınıza göre tamam switch var her basışta ses geliyor. peki pedalda oluşan o boşluk için ne diceksiniz?
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2013, 10:09:24 »
Çok büyük bir sorun olacağını zannetmiyorum. Daha önce başka marka araç kullandıysanız bazı şeyler garip gelebiliyor. Servise anlatın sorununuzu debriyaja ayar çekeceklerdir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2013, 17:57:16 »
Servisten aldim aracimi. Hemen bana dediklerini aktariyorum :
Araciniz canavar gibi. Hic bir problemi yok. Bu sesin hic kullanilmamis araclardan daha farkli olmasi gayet normal.. zamanla alisirsiniz.. ve bir de aracinizi bir muddet 3000 devirle kullanin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2013, 01:13:24 »
Servisten aldim aracimi. Hemen bana dediklerini aktariyorum :
Araciniz canavar gibi. Hic bir problemi yok. Bu sesin hic kullanilmamis araclardan daha farkli olmasi gayet normal.. zamanla alisirsiniz.. ve bir de aracinizi bir muddet 3000 devirle kullanin.

Merhaba Emir bey bende 2013 auris kullanıyorum benimde üç gündür yaşadığım bir problem var. Arabayı çalıştırmak için debriyaj a bastığımda çalışmıyor bu işlemi üç kere kapat kontak bas debriyaj ses yok yarım debriyaj yapıyorum yok fren le basıyorum yok vites e alıyorum yok boşa alıyorum yok çalışmıyoooorrr deli olcam dördüncüde çalışıyor. 1002 km oldu aracım yakında gidicem ama önce servisi aradım debriyaj ın altında bir düğme olduğunu ve onun takılı kalmış olabileceğini bir sorun olmıyscağını ve gelin bakalım geçti konuşmamız bakalım ne olcak ama çok geriliyorum bu sorunu yaşamaktannn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2013, 10:43:28 »
siz bunun için keşke 1000 km bakımını beklemeden servise gitseydiniz. bu debriyajda yaşanan sıkıntılar sadece bizde değil. aynı veya farklı türlü sıkıntı yaşayan çok. İngilizlerin üretim anlayışı ve kullanışları bu şekilde diye yorumluyorum artık ben. çünkü serviste aracın bundan ibaret olduğu hakkında başka bir şey söylenmemekte.

size tavsiyem bir an önce randevunuzu alın ve servise gösterin, kendinizi yıpratmayın bu kadar. muhtemel debriyajın altındaki switchle alakalı bir problem. çünkü o switch, debriyaj pedalına basılarak aracınızın çalışması için konulmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2013, 12:44:29 »
Arkadaşlar merhaba,

Bende 1 ay kadar önce yeni auris 1.4 d aldım.
İlk başlarda arabamda sürekli müzik açık olduğundan fark etmedim.
Fakat geçenlerde aracın yol bilgisayarından vites değiştir komutu ile(2100 rpm'de) vites değişimi yaptığımda debriyaja basıp vitesi değiştirip ve sonra debriyajdan ayağımı çekip gaz verdiğimde
aracın altından tak diye bir ses geldiğini fark ettim(zannedersem şanjumandan)
Hemen servise götürdüm ve orada ki servis formeni ile test sürüşüne çıktık,formen bunların debriyajının hidrolik olduğunu ve debriyajı ayarlayamadığım için bu sesi yaptığını söyledi öyle ki o arabayı kullanırken vites geçişlerinde bu ses hiç duyulmadı(kendisi hep 3000 rpm de vites değişimi yaptı)
Ben şimdi yol bilgisayarını dikkate almayıp bu şekilde mi vites değiştirmeliyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2013, 12:58:41 »
Yol bilgisayarı size az yaktırma peşinde ona uyar ona göre vites atarsanız arabanız hem sağır olacaktır hemde rampa gibi yerlerde bayılacaktır . Bide aracınız sıfır yüksek devirli kullanın arabayı motor açsın kendini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Temmuz 17, 2013, 09:21:17 »
Yol bilgisayarı size az yaktırma peşinde ona uyar ona göre vites atarsanız arabanız hem sağır olacaktır hemde rampa gibi yerlerde bayılacaktır . Bide aracınız sıfır yüksek devirli kullanın arabayı motor açsın kendini :)

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için