S.A arkadaşlar, malüm yaz geldi... İstanbul ve nem adamı bitiriyor genelde şehir içinde klima kullanmam ama çocuklar için açıyorum.. 2sene önce aracımın gazını Reno yetkili servisinde (sahibi arkadaşım olduğu için) doldurdum... BUgün klimayı açtım biraz yol gittim. içerden dışardan hava akımını değiştirdim ancak baktımki araba iyi soğutmuyor... Sorum şu olacak.. 2005 terra aracım bu arada... bizim araçlara gaz basarken kaç bar veya ne ölçüde gaz basılıyor.. hani arabaya göre değişkenlik gösterebilir malum Reno servisinde bastılar gazı... bu konudaki bilgi ve tecrübelerini bekliyorum.
ugur bey klima gazını doldurmak kolay ama sizde neden bu kadar erken gaz bitiyor onu bulmak önemli.sogutmuyor diyorsanız en basiti polen filtrenize bakın (torpidonun arkasında) çok kirli ise sogutmayı ve üflemesini bayagı etkiliyor.Şimdi önceki corolla hb 2004 modeldi.2011 yılında sattıgımda çok iyi sogutuyordu.Şimdi 2006 verso var.bundada en ufak bir sorun yok.Sİz klima gazını doldurmadan önce kaçak kontrolüde yaptırın.2 seneden bir klima gazı bitmez.evdede split klima kullanıyorum 2005 yılında almıstım hala gazuı tam ve çalışıyor.siz klima rekorlarını kontrol ettirin öncelikle.
Polene bir bakacam şimdi geçen sene yaz sonunda değişmiştim ama geçenlerde çıkarıp temizledim.. kaçak olurmu bilmiyorum geçen sene Antal yaya gittimi bir sıkıntı yoktu...
bende de klimadan kötü kokular gelmişti bir ara
polen filitresini çıkarıp attım, bir süre filitresiz kullandım, koku moku kalmadı
meğer kokuyu yapan polende biriken pisliklermiş
bende kötü koku yok üsdat soğutmuyor/soğuk üflemiyor yani tam olarak soğuk üflemiyor

)
Polen filtresini değiştirin yeterli basınçta havada üflemez ne sıcakta ne soğukta. Soğuğu bir şekilde ısıtırsınızda sıcağı soğutmak zor oluyor.
benim sizlerden istediğim bu basılan havanın basıncı ile ilgili,, kaç bar hava basılıyor bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var
Motor bölümünde hangi tür ve kaç gram gaz basilacagi yazar bir plakanin üstünde.
doğru basınçta aşağıdaki değerleri görmeniz gerekiyor.Buna ek olarak 2008 verso aracımın klima değerleri aynı.
motor kaputunu açtığınızda sol köşesinde yani far üzerine oturan köşede bir plakanın üzerinde yazar % kaçı gaz kaçı yağ oranı diye