Gönderen Konu: Dijital Klima ve Havalandırmadan gelen garip ses ?  (Okunma sayısı 2814 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Dijital Klima ve Havalandırmadan gelen garip ses ?
« : Haziran 22, 2013, 15:29:19 »
Arkadaşlar 2005 SOL HB aracımda son 1-2 aydır sırrını çözemediğim bir sorun var aracımda .Araçlar biryerden geliyorum yolda klimayı falan açmış isem veya araç 1 hafta veya daha uzun süre çalışmamış ise yolcu tarafının oradan torpidonun arka kısmından böyle tıkırtı vari kanal ayarlama vari bir ses geliyor sanki ben klimaya ayar yapıyorum da içerden elektronik kanallar açılıyor kapanıyor gibi bir ses arada tıkırt falan diyor. Bazen 5-10 saniye yaptıktan sonra ses kesiliyor bazen ise arabayı stop edene kadar ses devam ediyor sanki bir şeyler olmaya çalışıyor ama olamadığı için sürekli tekrarlıyor gibi bir durum. Dün akşam bu duruma gıcık oldum hatta sinirlendim 1-2 torpidonun alt kısımlarını vurdum ama değişen olmadı modları felan değiştirdim klimanın açtım havayı içeri aldım çıkardım ne ettiysem olmadı EN SON DERECEYİ YÜKSELTİP 20 DERECE ÜSTÜNE ALTIM TIKIRT DİYE BİR SE GELDİ VE SORUN DÜZELDİ. Bu durumun sebebi nedir başına gelen var mı .Yaz ayı olduğunda cold ayarına kadar düşürüyorum ayarı ondan dolayı bir bir zorlama mı oluyor veya başka bir sıkıntı mı oluyor bilemedim 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Dijital Klima ve Havalandırmadan gelen garip ses ?
« : Haziran 22, 2013, 15:29:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Dijital Klima ve Havalandırmadan gelen garip ses ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2021, 00:01:57 »
@YÜCEL AYDOGAN (13179) Merhaba, 2007 Sol Hb aracımda aynı sesten şikayetçiyim. O tarihten sonra tekrar etti mi ses acaba? Tekrar ettiyse çözebildiniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2021, 00:15:56 »
Bu sesin iki sebebi olur,
1.eğer fan motoru çok kirlenmişse soğuk modda bazende sıcak modda ses yapabilir,sökülüp temizlenirse (bilya dağıtma vs olmadıysa)ses kesilir,bazende fan motorunun bağlantı ayaklarında bulanan lastikler eskidiği zaman balanslı çalışınca ses yaptırıyor,
2.sebeb,hava yön ayar motoru zamanla içindeki yağ kuruma yapıyor veya ayarı kaçıyor sökülüp yağlanıp ayarında takılırsa sorun çözülür, YouTube de söküp temizlik ve ayarını yapan arkadaş var detaylıca anlatmış oradan izleyerek yardım alabilirsiniz veya fikir sahibi olabilirsiniz.
Hatta link ekleyeyim,
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2021, 00:21:42 »
O ses klimanın sıcak soğuk hava akışını ayarlayan klepenin motor dişlisinden geliyor. klima yı açınca dereceyi ayarlamak için sıcak ve soğuk havayı ayarlayan klepeyi kontrol ediyor.Youtube ye 2005Toyota Corolla E120 kasa torpidodan gelen tıkırtı sesi yazın orda bu dişlinin nasıl yapılacağı yazıyor. Ama işin kolayı yazın en soğuğa ayarlayın tıkırtı bitince klepe yerine geldi demektir o anda torpidonun sol altına doğru eğilin orda o klepeyi kontrol eden motora giden kabloyu tırnağını çekerek çıkartın. Kışında tam tersi kabloyu en sıcağa getirince çıkartın.
sonuna kadar toyota...