Gönderen Konu: Direksiyon Kutusu Yardım  (Okunma sayısı 6178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Direksiyon Kutusu Yardım
« : Ağustos 13, 2008, 18:45:18 »
direksiyon kutusu arızalı. serviste değişimi için 1.5 milyar istediler. almak istemedim.şu an ki haliyle idare ediyor. bunu daha ucuz alabileceğim bir yer var mı? yada 2.el temiz bulabileceğim bir yer.genelde kazalı arabaların parçalarını satan yerlerdede olabilir. bilginiz var mı bu konuda? teşekkürler saygılar...

Toyota Club Türkiye

Direksiyon Kutusu Yardım
« : Ağustos 13, 2008, 18:45:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Direksiyon Kutusu Yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2008, 23:31:25 »
Direksiyon kutunuzun hangi parçası arızalı belirtmemişsiniz ancak Oto sanayilerdeki çıkmacılardan arızalı bölümün parçasını temin edebilirsiniz. Hatta bu parçayı servisten de alabilirsiniz. Neden komple değişecekmiş ki.? Servis kazığı işte. Hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum ancak benim aracımın da direksiyon yağ pompası hafif bir ses yaptığı için araştırmıştım biliyorum. Eğer İstanbulda iseniz Bostancı Oto sanayi sitesini tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2008, 04:06:12 »
cevabınız ıcın tesekkur ederım.adanadayım.servıs arıza olarak sadece dıreksıyoun kutusunun degısmesı lazım dedi.oda 1500 ytl ımıs..bır kac kısıyle konusuyorum su an. umarım bulurum temız ve ucuz bır sekılde tesekkurler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2011, 12:10:17 »
bendede aynı sorun var bu parçayı üreten yan sanayiler varmış hemde türk malı 2 yıl garantili bende kararsızım birde benim yolum bozuk usta o yoldan kurtulana kadar idare et dedi ben kamudayım bilmiyorum yazmam doğrumu ama türk markasının adı ....sismak...bu tıkırtı seslerine ben alıştım ama her binen ayrı bişi sölüyor o canımı sıkıyor sadece... sevgiler
zor günümde katkısı olmayanın iyi günümde hissesi yoktur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2011, 00:23:51 »
aracınızı modeli ni belirtmemişsiniz ama 2002 den bu yana çıkan corolla ların cogunda bu arıza belli bir süre sonra cıkıyor.Adanada bu işi tornayla halleten ustalar var.dişlilerin arasındaki boşlugu alıyor sesi kesiyor herhalde..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2011, 16:25:39 »
merhaba arkadaşlar
toyot corolla gli aracım var daha alalı 3 hafta olmadı
önceki araçlarımda tam 4 tane direksiyon kutusu değiştirdim
bir kutunun keçeleri değişir hidrolikçiler yapar ama herzaman sağlıklı olmaz
ikincisi ise çıkma alınır takılır
BEN şimdi üçünsünü söylüyorum ve yapın arkadaşlar
arabayı aldığımda sol taraftan yağ kaçırıyordu

http://www.hepsiburada.com/Liste/stp-yag-kacagi-onleyici-viskozite-arttirici-katki-0963425/ProductDetails.aspx?productId=otm0963425&categoryId=26005

benim kullandığım başka markaydı 20 tl ye aldım ve hidrolik direksiyon kutusuna
attım arkadaşlar sonuç süper ürün tam sentetik yağlarla uyumlu olsun yeter  benim yağcım öyle yapıyor ürün ve ürünler keçeleri ve contaları  yumuşatıyor ve dolgu yapıyor 4 gündenberi eksilme olayı durudu 3 hafta sonra yağı değiştirip yoluma devam edeceğim

bütün büyük yağcılarda bu katkı var üzerine bakın tam sentetik uyumlu desin yeter ben kullandım keşke daha önce
yağcıma dfanışsaydım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2011, 17:15:37 »
Bence servisinize aracın arızası hakkında özellikle hangi parçasının arızalı olduğu nelerin değişeceği gibi ince soruları tam olarak sormalısınız.

Neticede araba sizin parada sizin ve herşeyi ince detayına kadar sormak ta hakkınız.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.