Gönderen Konu: Bakıma son 1000 km bir kaç konuda yardım.  (Okunma sayısı 2090 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Bakıma son 1000 km bir kaç konuda yardım.
« : Haziran 21, 2013, 15:05:08 »
Malum yazda geldi hemde aracın bakım süresi geldi gelecek 1000 km kaldı yağ sabit kafamda castrol edge serisi olacak ama 5w40 mı 0w40 mı karar veremiyorum. Önceki yağ yani şu anda kullandığım edge 5w40 gayet memnunum sizin önerileriniz ne olacaktır merak ediyorum.

Gelelim 2. hususa soğutma suyuna. Malum geçen gün rölanti olayı başımıza geldi yüksek hızdan sonra rölanti 2000 rpmde kaldı falan filan benim aklıma direk soğutma suyu geldi şu ana kadar değişmemiştir muhtemelen çünkü değişim ömrü 8 yıl veya 160.000 km. Aracı 100.000de aldık o zamanda 5 senelikti değişme gibi bir ihtimali bulunmamakta o yüzden ona el atayım diyorum. Yine tercihimi castrolden yana kullanmayı düşünüyorum önerileriniz var mı başka ?

Ve son 3. husus şanzıman yağı alındığından beri değişmedi 48.000 kmdir yani hep yerinde sıkıntı yok diyerek gönderildik aklıma takıldı iyice onuda elden geçireyim diyorum tercihim yine castrol olur muhtemelen. Birde internetten incelediğim kadarıyla magnatech ve edge olarak ikiye ayrılıyor bu şanzıman yağlarıda acaba onuda mı edge olarak alsam diye düşünmeden edemiyorum yada magnatech yeterli olacak mıdır ?

Önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Bakıma son 1000 km bir kaç konuda yardım.
« : Haziran 21, 2013, 15:05:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Bakıma son 1000 km bir kaç konuda yardım.
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2013, 17:23:21 »
Yağı 5/40 Tam sentetik kullanıyorsan bence yeterli. viskoziteyi daha da inceltmene gerek yok.

Yüksek hız olayını bilmiyorum Ercü ama yüksek hızda belli bir süre seyir ettikten sonra kısacası VVT-I özelliğinden dolayı devir belli bir süre rolantinin üzerinde durur. vites geçişi olmadığında tekrar rolanti devrine geri döner. Ondan yana bir sıkıntı yok. Soğutma suyunu değiştirmeden önce gidip ölçümünü yaptırabilirsin. Yok ben değiştiricem diyorsan antifreeze yanında ekleyeceğin suyu şebeke suyundan değil saf su kullanmanı öneririm. Malum fazla olmasa bile şebeke suyu kireçli olduğundan zamanla kireç kalıntısı olabilir. Bu yüzden cam suyunu da fıskiye tıkanmaması için saf su kullanmayı tercih ederim.

Şanzıman yağını ben serviste değişimini yaptırdım yağı da servise ait olduğu için pek karışmadım. Bunun içinde servis bakım günlerine denk geldiğinden dışarıya yakın bir fiyata geldiği için pek araştırmada bulunmadım. Yanlış bilmiyorsam bu ay da servis bakım günleri içinde olsa gerek. Eğer öyle ise seninde dışarıya yakın ise hem yağı değişim yaptırırdım hemde bir check up yaptırır aracı belirli de olsa kontrolden geçirirdim.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2013, 18:38:45 »
Yağ olarak 10 60 :islik:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '22
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2013, 19:23:27 »
şanzıman yağını ve soğutma suyu (antifiriz) organik tem otomotivde oldukça uygun fiyata alabilirisiniz.(Eneos marka)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2013, 00:13:59 »
Abi konusunu actim e11 yuksek hizdan sonra bilgilendirme diye orada yaziyor ama kisaca bahsedeyim. Can sikintisina boyuzuke gittim arkadasla donuste M paket 5 serisine bulastim 30 km kadar gittik yuksek hizlarda durdugumda isiklarda rolanti 2000de takili kaldi 10-15 dakika kaldi oyle sonra 1500 falan oldu sonra 1000 ardindan normale dondu kaputu actim felaket bir isi vardi hava 27-28 derece falandi o yuzden suphelendim biraz sogutma suyundan.

Serviste nedir ne degildir bilmiyorum ama tuzlu olacagi kesin o yuzden bakima gittigimde bizim ustaya hepsini degistirteyim diyorum.

Sercan abi 10w60 ne kamyon mu bu BENZİNLİ araba :)

Ufuk abiyle konusmayida planliyorum bakalim o ne diyecek..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sakin OL..
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2013, 12:35:42 »
Aracın kitabciklarinda Ve ya Ön Panel kisminda Ne Marka Yag kullanilmasi Gerektigi Yazmasi Lazim..Bakim icin Yetkili Servise gidiyorsaniz Km göre Servis Bakim Uygulamasi Olmasi Lazim..
Örn..
10.000 Km  Yag Yag filtresi Hava filtresi Polen Filtesi
30.000 Km Yag Yag filtresi Hava filtresi Polen Filtesi yakıt filtresi buji
60.000 Km Yag Yag filtresi Hava filtresi Polen Filtesi yakıt filtresi buji Sanziman Yagi Firen Hidrolik Yagi antifiriz.
 gibi..Yetkili..Servisler Böyle Calisir Çorumda Dier illeri Bilemem

Her Bakim icin Servise girdiginizde..Tum Sıvı Kontrelleri (Cam suyu ,Motor Yagi.Sanziman Yagi,Antifiriz,arac Yakiti,firen hidrolik Yagi Gibi..)
Firenler,Aydinlatmalar.Kavrama Sistemi,Cekis sistemi,Alt Takim, vs. Vs. bunlari Kontrol Etmek Zorundadirlar.Servis Ne Yagi Öneriyorsa Onu Koy Abi Bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2013, 13:09:09 »
Onerileriniz icin tesekkur ederim fakat servise gitmiyorum ustam var ona gidiyorum servisin klasik olarak onerdigi yag 10w40 yari sentetik bu yagi kullanmayi duaunmuyorum senelerce kullandik kisin burasi -20lere iniyor biraz vizikosite yuksek kaliyor gecen bakimda castrol 5w40 edge tam sentetik kullaniyorum gercekten memnunum onu degistirmem. Bu sene fren hidroligi degismis sikinti yok onda sanziman yagini degistirmek gerek sogutma suyunu yakinda kendim degistirecegim bakalim neler olacak. Onerileriniz icin cok tesekkur ederim tekrardan :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sakin OL..
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2013, 14:06:06 »
Rica Ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2013, 14:11:26 »
Ercu yag olarak bizde uzun sure castrol kullanicisiyiz ama babam mobil aldi gecen sene tam sentetik ve baya memnun :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2013, 14:41:30 »
Ercu yag olarak bizde uzun sure castrol kullanicisiyiz ama babam mobil aldi gecen sene tam sentetik ve baya memnun :)

Yok aga ben castrolcüyüm mobile bir türlü ısınamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 27, 2013, 14:44:43 »
Yok aga ben castrolcüyüm mobile bir türlü ısınamadım :)
Bizde castrolcuyduk :D ama mobilden sonra artik mobilciyiz birde yagin iyisi kotusunu nasil anliyorsun babam iyi diyorda neyden dolayi bilmiyom :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2013, 18:48:55 »
Bizde castrolcuyduk :D ama mobilden sonra artik mobilciyiz birde yagin iyisi kotusunu nasil anliyorsun babam iyi diyorda neyden dolayi bilmiyom :D

Arabanin sesinden vw yag lambasindan anlayabilirsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2013, 19:15:51 »
Castrolcü Ercü, :D , kardeşim 10w 60 , 5w 50 gibi yağlar, sürekli performanslı kullanılan(sıkıştırılan) ve km si belli limitin üzerinde olan araçlar için oldukça idealdir. Ben garanti süreci dolmuş bir araca biniyorsam, ve bindiğim aracı seviyorsam, motul dışında bir yağ kullanmam, açıkcası senin araban ve aracına karşı olan heves ve sevgi bende olsa, kesinlikle motul 5w 50 kullanırım.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 27, 2013, 20:28:06 »
Castrolcü Ercü, :D , kardeşim 10w 60 , 5w 50 gibi yağlar, sürekli performanslı kullanılan(sıkıştırılan) ve km si belli limitin üzerinde olan araçlar için oldukça idealdir. Ben garanti süreci dolmuş bir araca biniyorsam, ve bindiğim aracı seviyorsam, motul dışında bir yağ kullanmam, açıkcası senin araban ve aracına karşı olan heves ve sevgi bende olsa, kesinlikle motul 5w 50 kullanırım.

Abi motulda yani tuz ayarı yok yani maşallahı var. Birde artık sıkıştırmayı bıraktım sürekli yapmıyorum hevesimi aldım sanırım 70-80 5. vites biraz eğimde boşa atmalı falan o duruma geldim güzel yakıt değerleride çıkabiliyor birde 200.000 falan devirmiş olsam 5w50 veya 10w60 kullanabilirim ama şu anda motoru sıkar gibime geliyor daha 150.000 bile olmadı :)