Gönderen Konu: Benim için çok önemli..Sizce???  (Okunma sayısı 1123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Benim için çok önemli..Sizce???
« : Ağustos 13, 2008, 00:24:05 »
Selam arkadaşlar

Şimdi size durumumu anlatayım bana bir ışık tutun arkadaşlar :)

Bu hafta itibari ile işimden ayrıldım (maaş alamadığımdan dolayı) ve askere henüz gitmedim tecilim ise 1 sene daha var ama 1 sene olduğu için yeni bir işe girmek zor görünüyor bu nedenle kasım ayında askere gitmeyi düşünüyorum...Şimdi gelelim meseleye askere gittiğim zaman arabaya bakacak hiçkimse yok bu nedenle bir çözüm bulmam gerekiyor..Aracımıda satmak istemiyorum heleki şu zamanda millet sıfır araç alırken ve tıkırtılar arzalarla uğraşırken benim hiç keyfim kaçmadan binebilmek sorunsuz bir şekilde çok güzel :)

Şimdi arkadaşlar;

Araç 1.5 sene yatarsa ne olur? tabiii ilk askere gideceğim sonra en fazla 3 ay sonra dağıtıma geleceğim..tekrar gideceğim sanırım 2 defa daha iznim oluyor tam bilmiyorum prosedürlerini sanırım 4 ayda bir uğrayacağım eve gibi görünüyor bu aralarda geldiğim zamanlar tabii kullanılmamış bile olsa motor yağını değiştiririm geldiğimde de kullanırım bu şekilde herhangi bir zarar görür mü ? Çürüme falan olabilir mi? Gitmeden güzelce cilalarım gerçi yağmurdan falan korusun diye..giderkende aküyü sökerim gelince takarım diye düşünüyorum..

Araç hakkında tam bilgiye ulaştım sonunda bu konuda da bilgi vereyim sizce ne kadar mantıklı satmak yada satmamak bunada karar verelim.

Araç 96 model 1.6 gli

Toyota Servisinden aldığım bilgiye göre;

km si orjinal 97 bin'de...  en son 70binlere 2005 senesinin başına kadar servise gitmiş sürekli bakıma.zaten 2006 da da ben aldım aracı

2 defa kazası olmuş birisinde arka bagaj kapağı ve tampon değişmiş
diğerinde sol 2 kapı sacı ve ve çamurluk farlar ön panjur değişmiş motorla ilgili hiçbir kazadan dolayı hasar görmemiş sadece klima borusu değişmiş

bu işlemler toyota servisinde yapılmış. Her 5bin kmde bir toyota servisinde bütün bakımları yapılmış.

bu koşulları göz önüne aldığımızda sizce satmak mantıklı mı? yoksa dursun mu?
Benim aracımla ilgili hiçbir problemim yok çalışmayan hiçbir fonksiyonu yok aracımı çok seviyorum hiçbiyerinden hiçbi şekilde ses yada tıkırtı yok yani şuan saat gibi tıkır tıkır işliyor...çok memnunum..sizler ne dersiniz? zaten motor, şanzıman vs vs gibi hiçbir yerinde en ufak sıkıntım yok.. ne dersiniz arkadaşlar? benim içimden geçmiyor satmak ve satarsam çok üzülürüm açıkcası

Toyota Club Türkiye

Benim için çok önemli..Sizce???
« : Ağustos 13, 2008, 00:24:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Benim için çok önemli..Sizce???
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2008, 09:20:25 »
ercan açık öğretim oku
bitincede 5 ay askerlik yap
iş hayatındada yardımcı olur diye düşünüyorum diploma,
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2008, 09:24:01 »
Sevgili Ercan. Öncelikle işinle ilgili hayırlısı olsun diyorum az bucuk konuyu bildiğim için canın saoğlsun kardeşim. Önemli olan şudur ki  '' Çalışacak adama iş çok...'' Araban konusundada aslında bende pek satman taraftarı değilim, ama sokakta bırakacaksın tozlanacak kirlenecek üstüne yazı yazacaklar, çizilecek geldiğinde masrafa gömülebilirsin. Motor aksamı şanzımana bişey olmaz dediğin gibi aküyü sök ama lastiklerde deforme olabilir aslında sökmek veya takoza almak gerekir. Bence sat, paranı bankaya koy ve dokunmamaya özen göster gelince sana yenisini alırız.  
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2008, 10:24:48 »
Arkadaşım eğer  aracınızı  seviyorsanız bence  satmayınız. Kapalı garajınız  yoksa   bahçesi  olan  yakınlarda  bir  akrabanız falan yokmu ? Koyun oraya  üzerine de bir  branda. Gerekirse aracı  takoza  alınız. Hatta aküyü  sökmeye  bile  gerek  yok.Tanıdığınız  birisine  anahtarı  verip hatta  annenize  ne  bileyim  sağlam birisine 15 günde  bir  5  dakika  çalıştırsalar  hiç  bişey  olmaz  bence.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2008, 12:09:07 »
Ercan ilk önce durumuna üzüldüm ama sen hiç kafana takma Adil beyin de dediği gibi çalışacak olana iş çok daha iyi bi iş bulursun araba meselesine gelince de bence de satma kapalı garaj vs. bi yer yok mu tanıdıklarından güzel bi yere çek dursun gördüğüm için söylüyorum bidaha böyle güzelini belki bulamazsın yinede sen bilirsin
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2008, 12:56:46 »
Arkadaşlar iş konusuna gelince başka işe girmesine girerim aslında ama dediğim gibi 1 sene kaldı tecilimin bitmesine ayrıca açıköğretimde var ama sürekli kaldığım için tecil hakkım bitti aslında...yani ya 1 sene daha bekleyeceğim yada askere gideceğim..muhtemelende kasım ayında gitmeyi düşünüyorum...

Araba konusuna gelince (Adil Abi) ya bizim evin garajında duracak yada bulabilirsem kapalı garaj oraya koyacağım ama en kötü ihtimal bizim evin arkası garaj ve aslında biraz sağlam bi yer ama kapalı değil çoluk çocuk olmaz garajda zarar verecek kimse yok yani hırsız olmadıktan sonra bende aracı güzelce yıkayıp cilalayıp sonrra üzerine bir battaniye serip onun üsütünede branda çeksem diye düşünüyorum..satmak içimden gelmiyor. Artık bakacaz bi çaresin hayırlısı olsun napalım gerekirse satacağız.  :(