Gönderen Konu: Araç Fitilleri Ücreti  (Okunma sayısı 2465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Araç Fitilleri Ücreti
« : Haziran 19, 2013, 14:26:22 »
Merhabalar

1993 model Toyota Corolla 1.6 GL 16V ( Karbüratörlü ) aracımın kapı fitili fiyatlarını öğrenmek için Balıkesir Toyota servisini aradım.

Aracın Ön kapılarını tanesi 250 TL , Arka kapılarını ise 159 TL'den yenileyebileceğini, işçilik ücreti olarak da 50-60 TL alacağını belitti.

Yani tahmini olarak aracın tümünü değiştirirsem bana 900 TL'ye masraf çıkacaklar.

Acaba orijinal fitiller kullanarak daha uygun fiyata bulabilme şansım var mıdır?

Herkese iyi günler.

Toyota Club Türkiye

Araç Fitilleri Ücreti
« : Haziran 19, 2013, 14:26:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Fitilleri Ücreti
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2013, 14:28:37 »
Forumdan Ufuk Bey'le iletişime geçin.  Telefonu:0212 285 10 93  Orjinal parçalar bulunuyor kendilerinde.Forum aracılığıyla ulaştığınızı söyleyin telefonda.Yardımcı olacaktır mutlaka.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2013, 14:52:16 »
Forumdan Ufuk Bey'le iletişime geçin.  Telefonu:0212 285 10 93  Orjinal parçalar bulunuyor kendilerinde.Forum aracılığıyla ulaştığınızı söyleyin telefonda.Yardımcı olacaktır mutlaka.

Teşekkürler Ertan bey.

İletişime geçiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2013, 14:58:51 »

Forum aracılığı ile iletişime geçtiğimi belirttim 4 kapı komple 1000 TL ancak 900 TL olur dedi. Bende serviste aynı ücret ben toyotaclubtr forumu aracılığı ile arıyorum yardımcı olurlar dediler diye aradım ifadesini kullandım ancak 900 TL dedi yine.

Yani servisle aynı ücreti belirttiler.

Yine de teşekkür ederim Ertan bey yardımlarınız için .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2013, 15:32:14 »
Senin fitillerin içine silikon enjekte etmeyi düşündünmü hiç...?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2013, 15:36:19 »

Düşünemedim çünkü benim değiştirmeyi düşündüğüm bölgeler silikon enjekte edilmeyecek yerler maalesef. Aslında fitillerin belirlediğim bölgeleri sorunlu kalan yerlerinde sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2013, 15:37:26 »
Fitillerin içine serum hortumu sokan var abi, bazı zeki arkadaşlar bunu yöntem olarak söylüyor:D bazılarıda deniyor,Ben öyle bir kaç kere kapısı kapanmayan araca bindim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2013, 15:46:31 »
Fitillerin içine serum hortumu sokan var abi, bazı zeki arkadaşlar bunu yöntem olarak söylüyor:D bazılarıda deniyor,Ben öyle bir kaç kere kapısı kapanmayan araca bindim.

Bu kadar yaratıcı düşüncelere karşı saygı ile eğiliyorum ancak pirince giderken evdeki bulgurdan olmakta var o yüzden ben düşünmüyorum bu tarz şeyleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2013, 16:00:05 »
uzun süre binmeyi düşünüyorsanız(3-4 yıl)orjinalini alın.kafanız rahat etsin.
hem de garantili olur.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2013, 16:34:36 »
Vallahi geçen ay ben yaptım dediğiniz şeyi. Önce terazi hortumu diye adlandırılan hortumu denedim, kapı kapanmadı. sonra 2 kat serum hortumuyla yaptım oldu, gayette güzel oldu. İlk yaptığım kapılarda epey zorlandım ama sonraki seferlerde kolayca yaptım, memnunum da. Eğer fitillerde yırtık ya da zayıflama yoksa denenebilir. 800- 900 lira gözden çıkarılmışsa zaten denemekte fayda vardır diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2013, 16:54:10 »
Vallahi geçen ay ben yaptım dediğiniz şeyi. Önce terazi hortumu diye adlandırılan hortumu denedim, kapı kapanmadı. sonra 2 kat serum hortumuyla yaptım oldu, gayette güzel oldu. İlk yaptığım kapılarda epey zorlandım ama sonraki seferlerde kolayca yaptım, memnunum da. Eğer fitillerde yırtık ya da zayıflama yoksa denenebilir. 800- 900 lira gözden çıkarılmışsa zaten denemekte fayda vardır diye düşünüyorum
Yani dediğiniz gibi, bilimsel amaçlı denenebilir , fakat zaten sağlam olan fitilleri, biraz daha yalıtım iyi olsun diye uygulayıp, fitile sokarken yarım kalan, fitile zarar vermeden çıkmayan hortumlara çok rastladım.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2013, 17:11:42 »
Yani dediğiniz gibi, bilimsel amaçlı denenebilir , fakat zaten sağlam olan fitilleri, biraz daha yalıtım iyi olsun diye uygulayıp, fitile sokarken yarım kalan, fitile zarar vermeden çıkmayan hortumlara çok rastladım.
sadece 2 yerde küçük yırtık oldu yaparken. onun haricinde bir sorun yaşamadım. bir kurşun kalemin sivri ucunu kütleştirdim, serum lastiğini de arkasına bağladım sıkıca. Sonra sıvı sabun sıktım fitil içine  ve kalemi sabit tutup fitili büzüştürerek kaydırdım. Ama benim dediğim kapı  üzerindeki fitiller için, gövdedeki değil. ve fitilleri kapıdan ayırdım elbette sekmanlarını çıkararak. Aslında işe başlarken elektrikçilerin ev içinde kabloları yürüttükleri kılavuz denen malzemeyle başladım ama kılavuz çok uzundu ve işimi zorlaştırdı. kısa olanından bulunursa çok daha rahat yapılabilir.