Gönderen Konu: Toyota corolla verso sorularim ve hayret ettiklerim  (Okunma sayısı 1819 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Toyota corolla verso sorularim ve hayret ettiklerim
« : Haziran 18, 2013, 22:00:11 »
Arkadaslar cümleten merhabalar
Ben Frankfurtta yasayan acizane bir arkadasinizim.
Arabam malum Toyota corolla verso 2.2 D4D SOL 177PS 2007 Model aldigimda baski ve bilyasi degismesi gerekiyordu ve aldigim galerici ile anlastim ve bu arabaya hasta oldugumu vermek istedigimi söyledim hasar tutari euro olarak parami geri aldim Allahtan dürüstlermis onuda belirtmek isterim.
Motor cikisi olan bu baski bilyasi ve baskinin kendisi pahali bir sey zira ikisi  birlesikdiger cogu arabadan farkli ben burda  cesitli tamirci arkadaslarima danistim ve stutgart ve iswicre bern zürich vs dolasmam gerektigini söyledim ve acikcasi izin aldim bu araba gidermi gitmezmi seklinde... sonucta yolda birakmaz fikri hasil oldu  alali 5 hafta gibi bir zaman 2000 km yaptim ve araba hala tas gibi (Muhakkakki degistirecegim ordas sorun yok) bugün itibari ile toyota servisine gittim ve durumu acikladim olamaz dedi inanmadi her ne ise adamlar soka girdiler cok cesursun falan filan ama araba hala ayni performansta sadece   ufak bir ses var.
2. Nokta diyelimki arabada vites degisikligi yaptim2 den 3 e atladim ve biraz topukladim arabada önce bir beklenti cok ama cok kisa sonrasinda ates olup cikiyor.
3. Araba yavasken3.4. viteslerde  yüksek performans gerektirdiginden aninda stop durumu bu motoru korumak icinmidir bilemiyorum 1 yerine 3.4  viteste sanki kendini korumaya aliyor ve stop yapiyor cogu arabada pat pat devam etmek ister bunda böyle bir sey yok
4. mesele ise durdum ve el franini cektigimde tak diye bir sesin gelmesi bir cesit elektronik kilitlememidir bunu cözemedim
Fikri olan arkadaslar  yazabilirlerse sevinirim.
Yas 48 oldu elimden cok marka gecti son kararim ve hastaligim TOYOTA selamlar saygilar
Toyota Corolla Verso 2,2 D-Cat 130KW

Toyota Club Türkiye

Toyota corolla verso sorularim ve hayret ettiklerim
« : Haziran 18, 2013, 22:00:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corolla verso sorularim ve hayret ettiklerim
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2013, 22:06:35 »
Merhaba,

Sorunlarınızın 2. ve 3. sebebi debriyaj aksamınızın değişmesi gerekliliğindendir.

4. sorun ise park freni balatalarınızın ayarsız olması yada disk içerisindeki aşınma/çizilmeden kaynaklı olabilir, 04495-0F010 parça numaralı el freni balatalarınızın değiştirilmesini ve el freni ayarlarının kontrol edilmesini tavsiye ederim, zira aracınızdaki ayrı bir balataya sahip el freni sistemleri hassas olup araç 10km/h ile hareket halindeyken bile çekilse balatanın kırılması söz konusu olabiliyor.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2013, 22:38:29 »
El freni ayarinin yapilmasi gerceginin farkindayim   hassas derken elfreni balatalari ile normal fren balatalarinin ayri oldugunumu anlamam gerekir aciklaman icin tesekkür ederim iyiki varsiniz saygi bizden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2013, 22:40:00 »
El freni ayarinin yapilmasi gerceginin farkindayim   hassas derken elfreni balatalari ile normal fren balatalarinin ayri oldugunumu anlamam gerekir aciklaman icin tesekkür ederim iyiki varsiniz saygi bizden
El freni mekanizması kampananın içerisinde.Yani ayrı bir sistem,fren balataları el freni görevini görmüyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2013, 21:02:40 »
Cok tesekkürler aydinlattiginiz bilgiler isiginda hareket edecegim