Gönderen Konu: H Hız Endeksi ile V Hız Endeksi Arasındaki Fark  (Okunma sayısı 7839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
H Hız Endeksi ile V Hız Endeksi Arasındaki Fark
« : Haziran 18, 2013, 16:33:44 »
Selam arkadaşlar
Yine lastik zamanı geldi. Yine hangisini alsam konusunda karar vermekte zorlanıyorum. Lastik ebatları 195/60/15. Goodyearın bu ebatlı iki lastiği var. EfficientGrip (H Hız endeksi) ve EfficientGrip Performance(V Hız endeksi). Ancak EfficientGrip Performance lastik etiketine göre daha iyi. Hız endeksi yükseldikçe ses artar diye biliyordum ama etiket tersini gösteriyor.Hangisini tercih edeyim.Yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

H Hız Endeksi ile V Hız Endeksi Arasındaki Fark
« : Haziran 18, 2013, 16:33:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: H HIZ ENDEKSİ İLE V HIZ ENDEKSİ ARASINDAKİ FARK
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2013, 16:35:53 »
Selam arkadaşlar
Yine lastik zamanı geldi. Yine hangisini alsam konusunda karar vermekte zorlanıyorum. Lastik ebatları 195/60/15. Goodyearın bu ebatlı iki lastiği var. EfficientGrip (H Hız endeksi) ve EfficientGrip Performance(V Hız endeksi). Ancak EfficientGrip Performance lastik etiketine göre daha iyi. Hız endeksi yükseldikçe ses artar diye biliyordum ama etiket tersini gösteriyor.Hangisini tercih edeyim.Yardımlarınızı bekliyorum.
Aynı lastik olsaydı hız endeksi arttıkça lastik sertleşir.Ama seriler farklı sanıyorum,bu lastiklerde.Ondan kaynaklı fark var.V olanı tercih edin diyeceğim ama performans serisi diyor dişleri nasıl bu lastiğin bilemiyorum
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: H Hız Endeksi ile V Hız Endeksi Arasındaki Fark
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2013, 16:44:00 »
Performaans lastigi isinmadan kullanimda normal lastikten daha az yola tutunuyorlar
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2013, 16:56:52 »
Aynı lastik olsaydı hız endeksi arttıkça lastik sertleşir.Ama seriler farklı sanıyorum,bu lastiklerde.Ondan kaynaklı fark var.V olanı tercih edin diyeceğim ama performans serisi diyor dişleri nasıl bu lastiğin bilemiyorum
Her ikisi de 195/60/15. Ancak H serisi EfficientGrip Performance lastiklerde yok. Bu lastiklerde sadece V serisi var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2013, 17:12:48 »
Her ikisi de 195/60/15. Ancak H serisi EfficientGrip Performance lastiklerde yok. Bu lastiklerde sadece V serisi var
dediğim gibi hamuru farklıdır muhtemelen.Bence performans serisi almayın.Başka lastik bakın v serisi olsun.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2013, 22:37:03 »
ben Bridgestone nin Turanza T001 195/60/15 V serisinden aldım. İlk kullanımlarıma göre gayet sessiz bir lastik. Bridgestoneye aslında uzak duruyordum ses olayından dolayı, ama ön yargılarımı bu lastikle kırdım. Tavsiye ederim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2013, 00:08:47 »
H serisi tercih etmenizi öneririm.  Genel kullanım şehiriçi ise H serisi, daha çok şehir dışı kullanıyorsanız V serisi.
Bende aynı ebatlarda lastik kullanıyorum yaptığım araştırmalar sonucunda H serisinde karar kıldım. Sizde ufak bir araştırmadan sonra
bu konuda bir fikire varabilirsiniz. Bu forumda veya nette ufak bir araştırma yeterli, konu açmaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2013, 01:41:04 »
Ses konusunda lastik deseni dahi fark oluşturabilmektedir, hız endeksine bağlı yorum yapmak yanlış olacaktır.

Sizin kriterlerinizi bilmiyorum fakat ben ikisi arasında H serisi lastikle yoluma devam ederdim. Sonuçta lastik değişimiyle japon araçlarında yol sesini tamamen bitiren birini görmedim ben henüz. Hem fiyat hem konfor açısından H serisi benim kriterlerime daha uygun.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2013, 08:56:19 »
Ses konusunda lastik deseni dahi fark oluşturabilmektedir, hız endeksine bağlı yorum yapmak yanlış olacaktır.

bu yorumunuza katılıyorum. Bendeki lastikler Bridgestonenin Turanza T001 V serisi ama Turanza er300ün H serisinden daha sessiz. Fiyat konusuna gelince ben 195/60/15 ebatındaki lastiğin tanesini 180liradan aldım. Bridgestone şuan 25.yılına özel indirimde.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2013, 12:53:55 »
devamlı 190 üstü gitmiyorsanız h alın en azından şehir içinde yumuşak olur...
...Wir Leben Autos...