0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilk mesajımda yazmayı unuttum o yüzden yeni auris sahiplerinden özür dilerim niyetim onları incitmek değil sadece rakamları verip aurisin yeni satılmaya başlandığı günlerde heyecana kapılıp klavye başına oturanlara yeni modellerin ilk ay satışlarının baz alınmamaları gerektiğini hatırlatmaktı. ha diğer mesaja gelince bu forumdaki kadar opel ve vw yerden yere çarpılırsa birileri de satış rakamlarıyla cevap verir onun da anlayışla karşılanması gerekir
serdar bey, burada sizin hatanız başlığı açmış olduğunuz yazıdaki habere kendi yorumunuzu katmış olmanız bence. bu yüzden bu başlıkta biraz tepki gelecek, hatta konunun kilitlenmesine kadar varabilecektir. yazıyı kaynak gösterip, alıntı yapıp, sadece haber şeklinde bıraksaydınız kimse sizi haksız yere eleştiremezdi; opel'e laf gönderen iletiler, ortamı kışkırtacak yazılar olarak görülebilirdi. öte yandan sonradan belirttiğiniz üzere astra hatchback modelinin satış rakamlarının başarısının altında bence opel'in son yıllarda uyguladığı fiyatlandırma stratejisi önemli paya sahiptir. özellikle 1.4 turbo motorlu astra'nın sınıfındaki turbolu rakiplerine karşı aynı donanımı daha düşük fiyatlarda sunması müşterileri cezbediyor. bunun dışında astra'ya binmek isteyenlere 1.6 lt hacmindeki motorun da 40-42 bin tl civarında sunulması diğer bir cezbedici unsur. motorların başarısı, sağlamlığı, uzun-kısa dönem testleri, servis fiyatlandırması ve ikinci el değeri ayrı durumlardır. bunları satın alan ya da alacak olan kişiler düşünür.
bu arada selçuk kota olayını gençliğine veriyorum hangi kuruluş satmamak için kota koyar ticari olarak bunun bir mantığı var mı? merc,bmw,vw türkiyede daha fazla satabilmek için dünyada pek fazla rağmeti olmayan 1.6 ve altı motorlar üretiyorlar ama toyotanın kotası varmış rica ederim bu kadar saf olma satış yapsın bakalım kota kalıyor mu?
e iyi ya satın alan düşünüyor da amacı kar etmek olan ticari kuruluş toyota niye düşünmüyor kaldı ki astra teknik olarak aurisin fersah fersah ilerisinde kaldı ki opelin fiyatları muadillerinden (golf hariç) çok aşağı değil ayrıca donanım eksiği yok fazlası var ayrıca şu kışkırtma laflarını bırakın artık toyota fanları vw ve opele laf ederken kışkırtma olmuyor biz edince oluyor rica ederim biraz izan. bu arada selçuk kota olayını gençliğine veriyorum hangi kuruluş satmamak için kota koyar ticari olarak bunun bir mantığı var mı? merc,bmw,vw türkiyede daha fazla satabilmek için dünyada pek fazla rağmeti olmayan 1.6 ve altı motorlar üretiyorlar ama toyotanın kotası varmış rica ederim bu kadar saf olma satış yapsın bakalım kota kalıyor mu?
Biz boşuna konuşmuyoruz işkembeden sallamıyoruz kota olayını auris lansmanında ali haydar bozkurt söyledi bu yıl için 7000 sw fln satışa sunulursa belki artar alabildiğimiz kadar alacağız dedi ingilterede üretildiği için Türkiye'ye getirmede sıkıntı var. Toyota CEOsunun dediklerini söylüyorum saf oluyorum gençliğime veriyosun bırakın bu işleri yaaa
dostum hala gençiğine veriyorum sen inanıyormusun ki toyota ceo su türkiyede 7000 den fazla auris satacağına inanacak-güvenecek de ana firmayı zorlamayacak? hangi ceo kendini başarılı gösterme fırsatını kaçırır. bunlar basit satış taktikleri ingiltereden türkiyeye getirmekte niye sıkıntı çeksinler japonyadan gelmiyor ingiltereden geliyor