Gönderen Konu: aurisin satış balonu patladı  (Okunma sayısı 3373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Ynt: aurisin satış balonu patladı
« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2013, 14:49:57 »
ilk mesajımda yazmayı unuttum o yüzden yeni auris sahiplerinden özür dilerim niyetim onları incitmek değil sadece rakamları verip aurisin yeni satılmaya başlandığı günlerde heyecana kapılıp klavye başına oturanlara yeni modellerin ilk ay satışlarının baz alınmamaları gerektiğini hatırlatmaktı. ha diğer mesaja gelince bu forumdaki kadar opel ve vw yerden yere çarpılırsa birileri de satış rakamlarıyla cevap verir onun da anlayışla karşılanması gerekir
Ya hala hangi satış rakamından bahsediyorsunuz? 7000 kota diyoruz size başka araç yok ister ilk ayda satsın ister yıla yaysın. Satış demişken at gözlüklerini kenara bırakalım hala Türkiye üzerinden bakmayalım globalde satış rekorları toyota da 8 küsür milyon araç satmış 2012 lideri olmuş. Kaç tane toyo var ben sayamadım  ;) ;) ;)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2013, 14:49:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 18, 2013, 14:56:54 »
serdar bey, burada sizin hatanız başlığı açmış olduğunuz yazıdaki habere kendi yorumunuzu katmış olmanız bence. bu yüzden bu başlıkta biraz tepki gelecek, hatta konunun kilitlenmesine kadar varabilecektir. yazıyı kaynak gösterip, alıntı yapıp, sadece haber şeklinde bıraksaydınız kimse sizi haksız yere eleştiremezdi; opel'e laf gönderen iletiler, ortamı kışkırtacak yazılar olarak görülebilirdi.

öte yandan sonradan belirttiğiniz üzere astra hatchback modelinin satış rakamlarının başarısının altında bence opel'in son yıllarda uyguladığı fiyatlandırma stratejisi önemli paya sahiptir. özellikle 1.4 turbo motorlu astra'nın sınıfındaki turbolu rakiplerine karşı aynı donanımı daha düşük fiyatlarda sunması müşterileri cezbediyor. bunun dışında astra'ya binmek isteyenlere 1.6 lt hacmindeki motorun da 40-42 bin tl civarında sunulması diğer bir cezbedici unsur. motorların başarısı, sağlamlığı, uzun-kısa dönem testleri, servis fiyatlandırması ve ikinci el değeri ayrı durumlardır. bunları satın alan ya da alacak olan kişiler düşünür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 18, 2013, 15:02:36 »
serdar bey, burada sizin hatanız başlığı açmış olduğunuz yazıdaki habere kendi yorumunuzu katmış olmanız bence. bu yüzden bu başlıkta biraz tepki gelecek, hatta konunun kilitlenmesine kadar varabilecektir. yazıyı kaynak gösterip, alıntı yapıp, sadece haber şeklinde bıraksaydınız kimse sizi haksız yere eleştiremezdi; opel'e laf gönderen iletiler, ortamı kışkırtacak yazılar olarak görülebilirdi.

öte yandan sonradan belirttiğiniz üzere astra hatchback modelinin satış rakamlarının başarısının altında bence opel'in son yıllarda uyguladığı fiyatlandırma stratejisi önemli paya sahiptir. özellikle 1.4 turbo motorlu astra'nın sınıfındaki turbolu rakiplerine karşı aynı donanımı daha düşük fiyatlarda sunması müşterileri cezbediyor. bunun dışında astra'ya binmek isteyenlere 1.6 lt hacmindeki motorun da 40-42 bin tl civarında sunulması diğer bir cezbedici unsur. motorların başarısı, sağlamlığı, uzun-kısa dönem testleri, servis fiyatlandırması ve ikinci el değeri ayrı durumlardır. bunları satın alan ya da alacak olan kişiler düşünür.

e iyi ya satın alan düşünüyor da amacı kar etmek olan ticari kuruluş toyota niye düşünmüyor kaldı ki astra teknik olarak aurisin fersah fersah ilerisinde kaldı ki opelin fiyatları muadillerinden (golf hariç) çok aşağı değil ayrıca donanım eksiği yok fazlası var ayrıca şu kışkırtma laflarını bırakın artık toyota fanları vw ve opele laf ederken kışkırtma olmuyor biz edince oluyor rica ederim biraz izan. bu arada selçuk kota olayını gençliğine veriyorum hangi kuruluş satmamak için kota koyar ticari olarak bunun bir mantığı var mı? merc,bmw,vw türkiyede daha fazla satabilmek için dünyada pek fazla rağmeti olmayan 1.6 ve altı motorlar üretiyorlar ama toyotanın kotası varmış rica ederim bu kadar saf olma satış yapsın bakalım kota kalıyor mu?
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 18, 2013, 15:08:24 »
bu arada selçuk kota olayını gençliğine veriyorum hangi kuruluş satmamak için kota koyar ticari olarak bunun bir mantığı var mı? merc,bmw,vw türkiyede daha fazla satabilmek için dünyada pek fazla rağmeti olmayan 1.6 ve altı motorlar üretiyorlar ama toyotanın kotası varmış rica ederim bu kadar saf olma satış yapsın bakalım kota kalıyor mu?
Biz boşuna konuşmuyoruz işkembeden sallamıyoruz kota olayını auris lansmanında ali haydar bozkurt söyledi bu yıl için 7000 sw fln satışa sunulursa belki artar alabildiğimiz kadar alacağız dedi ingilterede üretildiği için Türkiye'ye getirmede sıkıntı var. Toyota CEOsunun dediklerini söylüyorum saf oluyorum gençliğime veriyosun bırakın bu işleri yaaa !!! !!! !!! !!!
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 18, 2013, 15:09:52 »
e iyi ya satın alan düşünüyor da amacı kar etmek olan ticari kuruluş toyota niye düşünmüyor kaldı ki astra teknik olarak aurisin fersah fersah ilerisinde kaldı ki opelin fiyatları muadillerinden (golf hariç) çok aşağı değil ayrıca donanım eksiği yok fazlası var ayrıca şu kışkırtma laflarını bırakın artık toyota fanları vw ve opele laf ederken kışkırtma olmuyor biz edince oluyor rica ederim biraz izan. bu arada selçuk kota olayını gençliğine veriyorum hangi kuruluş satmamak için kota koyar ticari olarak bunun bir mantığı var mı? merc,bmw,vw türkiyede daha fazla satabilmek için dünyada pek fazla rağmeti olmayan 1.6 ve altı motorlar üretiyorlar ama toyotanın kotası varmış rica ederim bu kadar saf olma satış yapsın bakalım kota kalıyor mu?

serdar bey, yazıyı dikkatle okursanız sizin iyiliğiniz için yazılmış olduğunu görmeniz gerekir. kışkırtma yaptığınızı söylemek istemedim, sadece kendi yorumunuzu kattığınız için diğer üyeler tarafından öyle algılanabileceğini belirtmek istedim. iletimin ikinci paragrafı da kendi görüşlerimdir, sadece satış rakamları üzerinden diğer belirtmiş olduğum konulara değinmeden yorum yaptım çünkü diğer konular aracın alınabilirliğini tartışırken yapılır diye tahmin ediyorum. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 18, 2013, 15:15:13 »
  Elinde olmayan bir aracı satmak ne kadar doğru peki? Yani yılda üretebileceğiniz aracın üzerindeki bir sayıyı satarsanız o yılda satmış sayıyorsunuz doğal olarak.Bunu açıklayabilirseniz,ellerinde olmayan aracı satmadıklarını ben bir şey demeyeceğim size.Gelelim kota olayına

Kaynak göstereyim önce:http://www.ahaber.com.tr/Ekonomi/2013/01/27/yeni-toyota-auris-turkiye-yollarinda

''2013 YILI İÇİN ANCAK 7 BİN ADET YENİ AURİS KOTASI ALABİLDİK''

Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, geçen yıl 15 bin civarında Auris sattıklarını, bu yıl da bu rakama ulaşabileceklerini anlatarak, yeni Auris'in Avrupa'da çok talep gördüğünü, ancak Türkiye için 7 bin adet civarında kota alabildiklerini, bunun da mevcut potansiyelin yarısı olduğunu söyledi.

Koskoca Ceo yalan söylüyor diyorsanız bunada diyecek bir şey yok.Kota olayı üretemeyeceği aracı satmama anlayışı,işine ve müşterilerine olan saygısından ve iş ahlakından gelmektedir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2013, 15:18:09 »
Patlasa da çatlasa da herkes kendi tercihleriyle mutludur. Burada Toyota şişiriliyor, körler sağırlar birbirini ağırlıyor filan yazmışsınız, burası Toyota forumu, sahip olan kullanan ve mutlu olan insanlar fikirlerini paylaşıyor, bazen de neden diğer markalara göre tercih yaptıklarını açıklıyor, kimse başka markaları alıp yerden yere vurmuyor. Toyota bayileri satışlarından memnun, parayı kazanan onlar, sizin cebinize satışlardan paramı giriyor da bu kadar üstüne düşüyorsunuz anlamadım. Aracınızın bazı sıkıntıları olmuş sanırım, olmaz diye bişey yok ama beğenmiyorsanız satın yerine daha çok satan golfü ya da astrayı filan alın. Markayı kendi forumunda kötülerseniz alacağınız tepkiler kaçınılmaz olur. Bunun adı fanatiklik değildir, vw forumunda vw kötülerseniz aynı tepkileri alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 18, 2013, 15:33:12 »
Biz boşuna konuşmuyoruz işkembeden sallamıyoruz kota olayını auris lansmanında ali haydar bozkurt söyledi bu yıl için 7000 sw fln satışa sunulursa belki artar alabildiğimiz kadar alacağız dedi ingilterede üretildiği için Türkiye'ye getirmede sıkıntı var. Toyota CEOsunun dediklerini söylüyorum saf oluyorum gençliğime veriyosun bırakın bu işleri yaaa !!! !!! !!! !!!

dostum hala gençiğine veriyorum sen inanıyormusun ki toyota ceo su türkiyede 7000 den fazla auris satacağına inanacak-güvenecek de ana firmayı zorlamayacak? hangi ceo kendini başarılı gösterme fırsatını kaçırır. bunlar basit satış taktikleri ingiltereden türkiyeye getirmekte niye sıkıntı çeksinler japonyadan gelmiyor ingiltereden geliyor
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2013, 15:36:26 »
dostum hala gençiğine veriyorum sen inanıyormusun ki toyota ceo su türkiyede 7000 den fazla auris satacağına inanacak-güvenecek de ana firmayı zorlamayacak? hangi ceo kendini başarılı gösterme fırsatını kaçırır. bunlar basit satış taktikleri ingiltereden türkiyeye getirmekte niye sıkıntı çeksinler japonyadan gelmiyor ingiltereden geliyor
Getirmekte sıkıntı yok,üretim yetmiyor.Bakın yine söylüyorum üretemeyeceği,elinde olmayan aracı satmıyor.Bu sene 1000 tane Türkiye'ye gelecekse 1001 tane satmıyor.Kaldıki 15000 tane sattık diyor,siz bir Ceo olarak değil normal bir konuşmacı olarak bile çıksanız bu rakamları atar mısınız? Birisi orada çkıp yalan yok öyle bir şey deyip belgeleri dayasa burnunuza ne olur haliniz.Kimse almaz o riski,ama siz hala ısrar esiyorsanız diyecek bir şey yok.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 18, 2013, 15:41:45 »
Tamam ya CEOda yalancı auris bi b.ka yaramaz forover golf astra en doğrular sizde anlamak istemiyorsanız diyecek birşey yok hade iyi günler.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 18, 2013, 15:49:45 »
Konu gereksiz ve bilimsel platformdan uzak olması hasebi ile kilitlenmiştir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...