Gönderen Konu: aurisin satış balonu patladı  (Okunma sayısı 3372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
aurisin satış balonu patladı
« : Haziran 18, 2013, 13:06:03 »
ODD verilerine göre mayıs ayı satış rakamları golf:1181, astra:2091, auris: 1041. ocak-mayıs satış rakamları golf:5992, astra:7005, auris:4193 ya çok mazoşist bir halkımız var bir tarafta dizayn ve teknoloji harikası güven ve sorunsuzluk sembolü auris varken sıkıntı ve arıza sembolü golf ve astra alıyorlar ya da güneş balçıkla sıvanmıyor ;)
onuncu köy

Toyota Club Türkiye

aurisin satış balonu patladı
« : Haziran 18, 2013, 13:06:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Ynt: aurisin satış balonu patladı
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2013, 13:14:11 »
Bence sizin aurisle alıp veremediğiniz bişeyler var burada açılan konuda ben başka niyetler arıyorum.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2013, 13:20:58 »
Bende lansmandaki tanıtım balonu fln patladı sandım, ölen varmı diye soracaktım. Yalnız astranın satış rakamlarını baz almamak lazım, bu aracın sedanı , hb i ve coupesi var, auris sadece 5 kapı hb , golfte aynı şekilde, satış rakamlarını kıyaslamak için corolla+auris rakamlarına bakmak lazım.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2013, 13:22:53 »
Bazen insanlar görmek istedikleri gibi görüyorlar,birde bilmiyorum diğer arkadaşlarımızında dikkatini çekti mi ama yazdığınız mesajların bir çoğu benzer şekilde havadan sudan olan bir konu bile karşılaştırma haline geliyor.Tabi karşılaştırma objektif yapılır sizin yaptığınız başka bir şey oluyor ama neyse  ;)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2013, 13:24:55 »
Bence sizin aurisle alıp veremediğiniz bişeyler var burada açılan konuda ben başka niyetler arıyorum.

hiçbirşey arama selçuk yeni auris ilk satışa sunulupta bekleyen kesim tarafından alınınca forumda yapılan yorumları bir oku ondan sonra niyetimi sorgula suni 1 aylık satışı yeni aurisin başarısının kanıtı gibi ortaya koyanlara lafım ayrıca açık yüreklilikle söyleyebilirim ki yeni aurisi ilk gördüğümde özellikle önden görünüşü çok hoşuma gitmişti o yüzden bakırcılara gidip görmek istedim belki kendi aracımı verip yenisini alırım diye ama

-kalitesizlikte dip yapmış saati,
-arka camların manuel olması,
-kalitesiz  konsol plastiği,
-yeni jenerasyon bir araç olmasına rağmen arka tarafta hala torsiyon çubuğu kullanması sebebi ile vargeçtim. o yüzden bence benim niyetimi değil bu aracı yeni auris diye çıkaranların zekalarını sorgula.

Not: şu andaki aracım da 1.33 olduğundan ve bana yettiğinden ben bayide 1.33 e baktım.
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2013, 13:26:21 »
Bende lansmandaki tanıtım balonu fln patladı sandım, ölen varmı diye soracaktım. Yalnız astranın satış rakamlarını baz almamak lazım, bu aracın sedanı , hb i ve coupesi var, auris sadece 5 kapı hb , golfte aynı şekilde, satış rakamlarını kıyaslamak için corolla+auris rakamlarına bakmak lazım.

dostum astranınki hb modelinin satış miktarı. astra sedan için mayıs ayı: 965, ocak-mayıs :4508 satış miktarıdır.

Alıntı
yazdığınız mesajların bir çoğu benzer şekilde havadan sudan olan bir konu bile karşılaştırma haline geliyor.Tabi karşılaştırma objektif yapılır sizin yaptığınız başka bir şey oluyor ama neyse

birincisi tartışmaktan korkmayın doğru yol ancak tartışarak bulunur ikincisi bu forumda birçok insan toyotayı mal bulmuş mağribi gibi yere göğe koyamazken objektif oluyor da ben farklı bir perspektiften bakınca mı subjejtif oluyorum? biraz insaf.
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2013, 13:36:36 »
birincisi tartışmaktan korkmayın doğru yol ancak tartışarak bulunur ikincisi bu forumda birçok insan toyotayı mal bulmuş mağribi gibi yere göğe koyamazken objektif oluyor da ben farklı bir perspektiften bakınca mı subjejtif oluyorum? biraz insaf.
Tartışmaktan korktuğumuz yok o nokyatı düzeltelim öncelikle.Kimsenin bir şeyi yere göğe koyamadığı yok,kaldıki dediğiniz gibi olsaydı toyotada meydana gelen geri çağırmaları,yada arızaları bunların giderilememesi durumunda izlenecek yargı süreçlerini farklı farklı yüzlerce sayfalık konular altında konuşmazdık.Rahatsız olduğum nokta şu hiç ilgisiz bir konu altında ilgisiz bir mesajla konunun yönünü bir anda değiştiriyorsunuz.Tartışmak istiyorsanız açarsınız bir konu istediğiniz şekilde tartışırız sorun değil.Ama bunu her konu altında yaparsak bunun bir anlamı olmayacağı gibi çok aşırı derecede yanlış anlaşılıyor doğal olarak.Sizde olsanız bir art niyet ararsınız bende ararım bir başkasıda arar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2013, 13:50:52 »
Alıntı
Kimsenin bir şeyi yere göğe koyamadığı yok

kusura bakma ama buna katılmıyorum  bu forumun yarısı toyotaya karşı at gözlüğüyle bakan insanlar o tarz insanlar olduğu sürece benim gibi gördüğünü sorgulayan ve söyleyenler de olacaktır.

Alıntı
.Rahatsız olduğum nokta şu hiç ilgisiz bir konu altında ilgisiz bir mesajla konunun yönünü bir anda değiştiriyorsunuz.Tartışmak istiyorsanız açarsınız bir konu istediğiniz şekilde tartışırız sorun değil.Ama bunu her konu altında yaparsak bunun bir anlamı olmayacağı gibi çok aşırı derecede yanlış anlaşılıyor doğal olarak

kusura bakma ama başlıkların çoğunluğu körler sağırlar birbirini ağırlar tipinde. haliyle araya farklı bir fikir -hele ki o fikir bu atgözlüklüleri onaylamıyorsa- haliyle insanlar rahatsız oluyor ama şunu söyleyeyim benim laflarımın altında birşey aramayın ben zaten sevmiorsam sevmiyorum diyorum iğrenç buluyorsam iğrenç,çok hoşuma gidiyorsa çok hoşuma gidiyor diyorum farketmişsindir diplomatik bir dil kullanmıyorum düşündüklerimi eğip bükmeden söylüyorum bence öküz altında buzağ başka taraflarda aranmalı. bu arada konuyu değiştirme de aurisin satış rakam balonunun patladığını yazdım rakiplerinin satış miktarlarıyla. bu konudaki düşünceni öğrenmek isterim.
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2013, 13:57:19 »
kusura bakma ama buna katılmıyorum  bu forumun yarısı toyotaya karşı at gözlüğüyle bakan insanlar o tarz insanlar olduğu sürece benim gibi gördüğünü sorgulayan ve söyleyenler de olacaktır.
Bende gördüğümü olduğu gibi söylüyorum ama ben neden tepki almıyorum acaba? Bunu bir düşünmek lazım.

kusura bakma ama başlıkların çoğunluğu körler sağırlar birbirini ağırlar tipinde. haliyle araya farklı bir fikir -hele ki o fikir bu atgözlüklüleri onaylamıyorsa- haliyle insanlar rahatsız oluyor ama şunu söyleyeyim benim laflarımın altında birşey aramayın ben zaten sevmiorsam sevmiyorum diyorum iğrenç buluyorsam iğrenç,çok hoşuma gidiyorsa çok hoşuma gidiyor diyorum farketmişsindir diplomatik bir dil kullanmıyorum düşündüklerimi eğip bükmeden söylüyorum bence öküz altında buzağ başka taraflarda aranmalı
Sevmiyorum demek ayrı bir şey,konuları ilgisi olsun olmasın bu noktaya çekmek ayrı bir şey.Ben sevmiyorum şu şu sebeplerden ötürüde almam dersiniz.Ama siz bir tarafı yüceltmek adına diğer tarafı yerin dibine sokmaya çalışıyorsunuz.Bu şekilde bir yorumda kimse tarafından hoş karşılanmaz haliyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2013, 13:59:10 »
Buralar daha çok karışır, ben en iyisi çekirdek-patlamış mısır falan alıp geliyim :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2013, 14:09:33 »
Bu tartışmaya giren arkadaşlar; hanginizde 2013 auris var?
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2013, 14:11:57 »
bu arada dipnot: bayilere kotalı şekilde sattırıyorlar, araç yetişmiyormuş. (muş diyorum, ben bayi değilim, öyle bir bilgi aldım)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2013, 14:13:56 »
bu arada dipnot: bayilere kotalı şekilde sattırıyorlar, araç yetişmiyormuş. (muş diyorum, ben bayi değilim, öyle bir bilgi aldım)
Aurisin bu yıl satış kotası 7000 ama anlatamazsın, hala satış adetleri üzerine konu açılıyor hangi akla hizmettir bu.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2013, 14:15:26 »
Al işte birisi çıkar 20 yaş altı yazmasın der,ötekide böyle sorar.SAtış rakamlarını karşılaştırırken neye göre karşılaştırıyorsunuz demek için bile auris almak gerekiyormuş arkadaşlar.Bunuda şimdi öğrenmiş olduk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2013, 14:17:11 »
Al işte birisi çıkar 20 yaş altı yazmasın der,ötekide böyle sorar.SAtış rakamlarını karşılaştırırken neye göre karşılaştırıyorsunuz demek için bile auris almak gerekiyormuş arkadaşlar.Bunuda şimdi öğrenmiş olduk
sadece rakamları mı verdin yoksa şu cümle de size mi ait?
"dizayn ve teknoloji harikası güven ve sorunsuzluk sembolü auris varken sıkıntı ve arıza sembolü golf ve astra alıyorlar "
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 18, 2013, 14:19:32 »
sadece rakamları mı verdin yoksa şu cümle de size mi ait?
"dizayn ve teknoloji harikası güven ve sorunsuzluk sembolü auris varken sıkıntı ve arıza sembolü golf ve astra alıyorlar "
O mesajın benimle bir alakası olmadığını öğrenin önce siz.Sonrasında konuşalım. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 18, 2013, 14:20:29 »
Bu arada Ertana katılıyorum sizde 2013 auris olunca ne oluyor? Olaylara farklımı bakabiliyorsunuz tartışan arkadaşlar gitmiş bayide incelemiş 50km test sürüşü yapmış atıyorum sizle o testi yapan arkadaş arasında ne fark kalıyor??
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 18, 2013, 14:22:47 »
Bu arada Ertana katılıyorum sizde 2013 auris olunca ne oluyor? Olaylara farklımı bakabiliyorsunuz tartışan arkadaşlar gitmiş bayide incelemiş 50km test sürüşü yapmış atıyorum sizle o testi yapan arkadaş arasında ne fark kalıyor??
ben çok uzatmayım, 3000/50= 60 kat daha fazla test ettim aracı.
Rakamların düşük oluşu veya yüksek oluşu bence arabanın kaliteli-kalitesiz olduğunu göstermez. ben aldım memnunum, alacaklara sonuna kadar tavsiye ederim. almayanlara ve beğenmeyenlere de saygım sonsuz, kendinize iyi bakın...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 18, 2013, 14:38:00 »
ilk mesajımda yazmayı unuttum o yüzden yeni auris sahiplerinden özür dilerim niyetim onları incitmek değil sadece rakamları verip aurisin yeni satılmaya başlandığı günlerde heyecana kapılıp klavye başına oturanlara yeni modellerin ilk ay satışlarının baz alınmamaları gerektiğini hatırlatmaktı. ha diğer mesaja gelince bu forumdaki kadar opel ve vw yerden yere çarpılırsa birileri de satış rakamlarıyla cevap verir onun da anlayışla karşılanması gerekir
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2013, 14:41:43 »
ilk mesajımda yazmayı unuttum o yüzden yeni auris sahiplerinden özür dilerim niyetim onları incitmek değil sadece rakamları verip aurisin yeni satılmaya başlandığı günlerde heyecana kapılıp klavye başına oturanlara yeni modellerin ilk ay satışlarının baz alınmamaları gerektiğini hatırlatmaktı. ha diğer mesaja gelince bu forumdaki kadar opel ve vw yerden yere çarpılırsa birileri de satış rakamlarıyla cevap verir onun da anlayışla karşılanması gerekir
serdar kardeş, ben incinmedim. 7000 kotasından dolayı satışların az olduğunu düşünüyorum. o sebeple satışların arabanın kalitesi v.s. ile ilişkilendirilmesi bence doğru değildi, tepkimin nedeni bu çünkü araba parasının hakkını veriyor, kullanıcı olarak söylüyorum, isteyen inanır isteyen inanmaz.

Ayrıca inşallah az satar, sokaklarda daha az auris olur da bi farkımız olur 8-)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT