Merhabalar;
Aracım 1993 Model 1.6 16V GL Model ( Karbüratörlü )
Aracım ile ilgili şunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracıma simit tüp taktım ve genel olarak 34.** litre gaz alıyordu. Son zamanlarda aracım 34 litre üzerinde gaz almaya başladı. Mesela 38 litre ve daha sonra da 40,80 lt gaz aldım. Dedim ki hava sıcak ve opet gazı daha ince olduğundan dolayı bu normaldir diye. Yalova'daki OPET'de aracımı fulledim ve araç 40 Litre gaz aldı. Bundan sonra aracımdaki gaz bittikten sonra Balıkesirde gaz doldurttum ve aracımı fulledim. Bu seferde Balıkesir Opet'te 32 Lt gaz doldu.
Araç sıralı sistem olmadığı için gazdan benzinliye geçmiyor. gaz bitince araç duruyor. Bende durana kadar kullandım. Ancak bu kadar farklı bir şekilde depo dolma durumunda biraz şaşırdım. Şimdi 32 lt gazımın bitmesini bekliyorum ve yine balıkesirdeki aynı opet bayisinden gaz alacağım bakalım kaç litre alacağım.
Sizce bu normal mi? Havanın etkisi depoda 5 litre - + farkettirir mi?
Birde yakıt konusunda yağımı Mobil 10W - 60 olarak değiştirdim ve hava filtresini yeniledim. Şuanda 40 LT gaz ile 400 km yol yapıyorum şehirler arası. Şehir içi sürekli kullanmadığım için tam bir tahmin yapamıyorum. Sizce 40 ltre'de 400 km normal mi yoksa yakıtı daha fazla düşürebilir miyim?
Bu konu hakkında herhangi bir cevap alamayacak mıyım acaba?
benimde aynı şekilde o an ki içindeki hava vs değişiyor yani 33 lt başladım en son 36 lt aldım gerisini sen düşün artık .Ve şunu diyeyim lpg alacağınız zaman ya sabahın erken saatinde akşam hava kararınca alın öyle demişlerdi daha iyi doluyor vs diye
Bende bi duyum almıştım bazı şirketler hava basıyor diye belki size denk gelmiştir.
Bence benzin istasyonlarındaki pompaların basınçları farklı olduğundan deponuza farklı miktarlarda gaz basılıyor.
Ben hiç dolana kadar gaz doldurtmuyorum. Çünkü depo güvenlik açısından %80 üzerinde gaz almamak için bir tertibatla donatılmış, bu tertibatı zorlamaya gerek yok. Araçta 45lt lik tank mevcut, genelde 70tl lik (30lt civarı) doldurtuyorum. Zaten her yer benzin istasyonu, sorun olmuyor.
Yakıt olarak hızınızı 120 ort. düşündüğümüzde 100km de 10lt lpg bence normal. Daha kasılırsa düşer bence (90km sabit, klima kapalı, yüksüz olursa vs) ama tabii bunlarda konforu düşürür, o ayrı...