Gönderen Konu: Ben ve Boya Takıntım  (Okunma sayısı 1640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ben ve Boya Takıntım
« : Haziran 17, 2013, 17:37:52 »
Arkadaşlar 2005 Corolla aracımı alalı 7 ay oldu almadan babam eski kaportacı olduğundan kendi baktı ,emin olmak için ustamıza götürdük vede en son ustam boyacıya gönderdi boyacını söylediği sadece arka bagaj kapağının amblemin olduk hizada lokal boya artı sol çamurlukta 15-20 cm lik parça boya var dedi başka her yeri orijinal dedi bende 8-9 yaşında arabada bunların normal olduğunu + işlemlerin serviste yapıldığı  göz önünde bulundurularak satın aldım buraya kadar sıkıntı yok gel gelelim bir süredir kafamı kurcalayan bazı şeyler var.

Mesela aracın boyasına bakıyorum güneşte bel kemer altı karıncalanma fazla oluyor ayrıca arka çamurluk üstü 10 cm lik kısım farklı karıncalanma oluyor karıncalanma kapı bandından aşağıya doğru devam ediyor. Her iki tarafta da aynı şekilde .Birisi Toyota lar da böyle çürüme olasılığı yüksek olan yerlere  2 kat boya atıyorlar farklı bir malzeme kullanıyorlar demişti .Valla bilmiyorum da ben bu işten kıllanıyorum .Şöyle bir durum da var ufak tefek taş vurukları da var kapı izleri de var işlem görse boyansa bunlar olmaz diyorum .Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız var mı .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Ben ve Boya Takıntım
« : Haziran 17, 2013, 17:37:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Ben ve Boya Takıntım
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2013, 17:40:26 »
Görmeden bir şey söylemek zor
ama çok kafana takılıyorsa boyat rahatla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2013, 18:12:29 »
kendini usta zanneden boyacılar var bir de gerçek ustalar var. corolla hb mi almadan önce opel astra almaya niyetlendim,
sanayiye götürdüm satıcı şurda burda boya var dedi, sonra bir boyacıya gösterdim satıcının dediği yerleri söyledi, başka bir ustaya daha
göstereyim dedim bir arkadaşın tavsiyesiyle o ustaya gittiğimde ön kaput boyalı dedi , satıcı kaputta boya yok demişti. Haliyle
almaktan vazgeçtim, aynı gün corolla hb yi satın aldım. Artık boyadan anlayan iyi bir ustam olmuştu.
bu da böyle bir anım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2013, 18:20:44 »
Kemal amca gene yanlış anladın aracımı boyatacağım bir durum yok ki sadece boya var mı yok mu onun takıntısındayım .Şimdi aracın her iki tarafına da bakıyorum her iki taraf ta aynı .Ama bu portakal bu kabuğu gibi karıncalanma beni kıllandırıyor yakından baktınız da bir anormallik yok .Işık vururken baktığınız da çamurluk üstleri kapı orta marş biyel atları farklı farklı .Az çok bende arbadan anlarım ne kadar iyi usta olursa olsun boyanan yer belli eder hata kalır toz taneciği veya farklı yerlerde iz olur öyle bir şey de yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2013, 18:28:30 »
Siz zaten ekspertiz etmişsiniz , boyalı yerleri tespit etmişsiniz. Siz sıfır araçta alsanız bu konuda mutlu olamazsınız. Bende bazen öyle titizleşip bakıyorum, arabam 300km deyken bile mutsuz oluyor, kaportada çizik arıyordum, motorda toz arıyordum. Pasta cila eğer uzun süredir yapılmadıysa yaptırın, internetten bol değişenli, bol boyalı corolla ilanlarına bakın. Başka türlü aşılması zor bu durumun.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2013, 18:45:45 »
sonradan öğrendiğiniz için can sıkıntısı yapması gayet normal.benimde benzer bir durumdan dolayı arabamdan soğumuştum o gun bugundur her aldığım arabayı expertize sokuyorum ne sorun varsa bileyim istiyorum.öbür türlü insan kendini kandırılmış hissediyor ve mutsuz oluyor
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2013, 18:55:43 »
Yok zaten almadan  aracı iyi bildiğimiz ustalara gösterdik servise sordurduk ama benimki sade ce hüsnü kuruntudan ibaret olabilir .Ama sanayiye gidince lüks araçları boyayan bir servis var .Orda bir usta ile tanıştım ona götürüp gösterecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2013, 19:02:45 »
götürüp gösterin herseyini bilin takıntınız ortadan kalkacaktır inş
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2013, 23:11:45 »
bence hiç takmayın kafanıza, aracınızın yürüründen motorundan şikayetçi değilseniz binin gitsin.

Not: Fazla incelemeyin kendiniz nazar edersiniz sonra.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2013, 23:23:13 »
kafanı takma.değmez bir metal parçasına.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2013, 23:30:55 »
Boya onemli degil degisen parcada keza oyle 5 yasindan sonra Turkiyese araclarin malesrf suyu cikiyor ve 10 yas uzeri araclarda boya aramamazlik yapmayin tavanda ve sase baslarinda sikinti yoksa motoruda duzgunse her turlu binilir araca.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2013, 08:54:26 »
Dün ustamla konuştum dedim benim dikkatimi böyle bir şey çekiyor nedir dedim. Toyotalar da orta kapa bandı ve altında pütürlü boya kullanılır hatta yılını da söyledi yağmur çamur gibi şeylere daha çok maruz kaldığı için bu bölgeler çürümesi diye .İşi bile hangi kaportacıya boyacıya götürürsen götür sana aynı şeyi söyler dedi hatta dikkatli bak iki  tarafta aynı hizada dediğin şekildedir dedi boyalı olsa aynı yerler aynı hizada boyalı olma veya aynı yeri tutturma ihtimali olmaz dedi. Hatta ne kadar usta olursa olsun azda olsa ton farkı güneşte çıkar dedi boyamayla ilgili ufak defek ayrıntılar kalır dedi hakikaten akşam eve gidince iyice baktım dediği gibi içim rahat şimdi bakalım ama sanayiye bir şey için yolum düşerse şaşmazda lüks arbaları boyayan çok büyük bir yer ver porce Ferrari gibi araçları orada bir tanıdık var ona götürüp göstereceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2013, 09:26:39 »
Boya onemli degil degisen parcada keza oyle 5 yasindan sonra Turkiyese araclarin malesrf suyu cikiyor ve 10 yas uzeri araclarda boya aramamazlik yapmayin tavanda ve sase baslarinda sikinti yoksa motoruda duzgunse her turlu binilir araca.
+1
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2013, 10:01:10 »
benim 2007 arabam sağ ve sol tarafında farklı zamanlarda çiziki ezik vs gibi nedenlerden dolayı boyalı bu kadar boya takıntısı yapmayın bence tavanda kaputta  vs boya yoksa büyük bir kazası yok ise kafanız rahat olsun bence
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2013, 10:59:01 »
benim aracımda da orjinal boyası durmakla  beraber dediğiniz gibi harelenmeyle beraber karıncalanma oluyor. güneşin geliş açısına ve sizin bakış açınıza göre değişiklik gösteriyor. hatta yürürken aracınıza karşıdan baktığınzıda karıncalar hareket ediyor bu gayet normal. belli aralıklarla aracınızı uygulamaya sokarsanız boyanızı uzun süre sorunsuz kullanırsınız. meguiars'ın ürünleri gayet güzeldir belli aralıklarla cilanızı atınız. ufak tefek çiziklerden rahatsızlık duyuyorsanız pasta uygulatınız.

AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 18, 2013, 11:01:56 »
Bunlar ufak şeyler, kafaya takmadan güle güle bineceksiniz...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 18, 2013, 11:23:54 »
Kemal amca gene yanlış anladın aracımı boyatacağım bir durum yok ki sadece boya var mı yok mu onun takıntısındayım .Şimdi aracın her iki tarafına da bakıyorum her iki taraf ta aynı .Ama bu portakal bu kabuğu gibi karıncalanma beni kıllandırıyor yakından baktınız da bir anormallik yok .Işık vururken baktığınız da çamurluk üstleri kapı orta marş biyel atları farklı farklı .Az çok bende arbadan anlarım ne kadar iyi usta olursa olsun boyanan yer belli eder hata kalır toz taneciği veya farklı yerlerde iz olur öyle bir şey de yok

Bende zaten sat kurtul diyecektim , yanlışlıkla boyat yazmışım

Şaka bir yana sıkı bir pasta cila o pütürleri yok eder sanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 18, 2013, 11:43:58 »
Boyada Pütür yok ki kemal amca :D .Arkadaşlar olayı çözdüm sıkıntı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 18, 2013, 15:18:28 »
Bizdede ayni durum var abi fabrika boyasi abi esit hizada dedigin gibi curumeyi engellemesi icin yapmislardir :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2013, 19:53:50 »
2 ay önce arabamı 2 yere göstererek boyasız olarak aldım sonra bi baktım kapı altlarnın boyası bir garip kafayı yiyecektim ama denildiği gibi normal her gödüğüö e 12 ye bakıyorum hepsi aynı