Gönderen Konu: Fitil problemi kronik bir sorun mudur?  (Okunma sayısı 1344 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Fitil problemi kronik bir sorun mudur?
« : Haziran 17, 2013, 17:21:36 »
Merhabalar;

Aracımın bazı noktalarında fitil sorunlarının olması nedeniyle 120 Km hız üzerinde ciddi anlamda ses içeri girmekte ve bu sesi müzik sistemi ile gidermeye çalışmaktayım. Bu fitillerin çok pahalı olduğunu duydum. Uygun bir  çözüm için yan sanayi mi tercih edilmeli. Hani bir laf vardır ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye. Ben bir defa olsun tam olsun istiyorum ancak bir fitile de 300-400 lira vermek istemem.

Bu konuda ne yapılabilir, maliyet konusunda bilgisi olan ve yönlendiren olursa çok sevinirim.

Aracımdan ses girdiğini düşündüğüm yerleri resim olarak yükleyeceğim.

Toyota Club Türkiye

Fitil problemi kronik bir sorun mudur?
« : Haziran 17, 2013, 17:21:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Fitil problemi kronik bir sorun mudur?
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2013, 17:27:17 »
300-400 liraya bulsan öp başına koy, anormal pahalı o fitiller
hiç uğraşma diyecektim ama senin efsanede cillop gibi yavw
bu kadar dirisini hiç görmemiştim, hemde GL
senin yerinde olsam kıyar paraya orijinal fitilleri taktırırdım
(yan sanayiye hiç yanaşma paranı çöpe atmış olursun)
arabanın içi dışı gıcır gıcır.. bu arabaya masraf edilir Kudret

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2013, 17:34:07 »
Teşekkür ederim araç ile ilgili düşünceleriniz için.

Araca bineceğim için öncelikle aracı komple kazıttım ve boyattım. Daha sonra da 13 jant olan aracımı 14 jant olarak değiştirdim. Aracımı boyama nedenim de 20 yaşındaki bir aracın boyaya ihtiyacı olması ve benimde pimpirikli olmam nedeniyle. Tabi bir de uzun süreli binme isteğim de var.

Peki bu fitiller tahmini olarak ne kadardır? Bir de bu fitilleri komple değiştirmem mi gerek yoksa parça parça değiştirebilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2013, 20:49:29 »
Forumdan Ufuk Bey'le iletişime geçin o yardımcı olacaktır.Aracın sol tarafında daha önceden hasar falan oldu mu acaba? Üstteki krom çizgiler aynı seviyede değil gibi.Birde sol arka kapının tekere doğru çamurluk birleşim yerindede bir sıkıntı var sanıyorum.Orada boşluk varsa ses girer.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2013, 21:37:32 »
Merhabalar arabanın camının üzerindeki krom silikon tutmaması nedeniyle kalkmıştır. Bu nedenle de düz bir görünüm içerisinde gözükmemektedir maalesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2013, 08:43:27 »
Evet yeni lastiklerden sonra çamurlukta böyle bir sorun vardı ancak tanıdık bir kaportacıya giderek bir iki çekiç müdahalesi ile bu sorun da çözülmüştür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2013, 08:49:16 »
bu sesin giderilmesi için tek çözüm değişimi gibi gözüksede, oluşabilecek bozulmaları önlemek için araç fitillerin üzerine 6 ayda bir slikon sprey sıkarım, deneyebilirsiniz,

tabii araçınızın fitilleri üzerindeki deformasyonda önemli,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2013, 09:01:49 »
Kemal amca sen benim sattığım efsaneyi görseydin kesin bir iki tane yapıştırırdın bana ulan bu araba satılır mı diye. Uyduk aklına yeniledik :D.Biz ilk sahibi idik 13 yıl bindik hiç kazası yoktu. Her sene 2-3 kere cilasını atardım motorunu senede 2 defa detaylı her yıkamada da bezle silerdim ahhh ahh içine binen dıştan gören arkadaş hiç binilmedi bu arabaya diyordu sanayide motor ustalarını dibi düşerdi arkadaş fabrika yeni mi taktı diyordu ama araba 220 bindeydi biz öyle baktık arabaya ama işte kendimize yenildik sattık kız gibi arabayı .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2013, 11:59:38 »
Kemal amca sen benim sattığım efsaneyi görseydin kesin bir iki tane yapıştırırdın bana ulan bu araba satılır mı diye. Uyduk aklına yeniledik :D.Biz ilk sahibi idik 13 yıl bindik hiç kazası yoktu. Her sene 2-3 kere cilasını atardım motorunu senede 2 defa detaylı her yıkamada da bezle silerdim ahhh ahh içine binen dıştan gören arkadaş hiç binilmedi bu arabaya diyordu sanayide motor ustalarını dibi düşerdi arkadaş fabrika yeni mi taktı diyordu ama araba 220 bindeydi biz öyle baktık arabaya ama işte kendimize yenildik sattık kız gibi arabayı .

Benim arabada şuanda sizin anlatmış olduğunuz herşeyi kapsıyor. Balıkesirde çoğu kişi yolda durduruyor beni satıyor musun diye :) Sanayide zaten araç çok dikkat çekici. Ben de keyfe keder bindiğim için satma taraftarı değilim ancak GS başkanı Ünal Aysal'ın da dediği gibi ben ticaret adamıyım. Hak ettiği fiyatı verene satarım :)

Tabi satarsam da alacağım araba yine Corolla olur. Ama bu sefer 2005 ve üzeri modellere bakarım.