Gönderen Konu: Araç içindeyken otomatik olarak kapıların kilitlenmesi durumu.  (Okunma sayısı 8832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Aracım ile ilgili sorunu anlatmadan önce herkese merhaba demek isterim. 

1 yıllık bir deneyimim olmasına rağmen Efsane kasa aracımı çok sevmekteyim ve eğer herhangi bir sorun olmazsa aracımı kullanmaya devam edeceğim.

Aracımdaki soruna gelecek olursak, araca bindikten sonra tahmini süre (1-5 dk arası) olacak şekilde aracım kapılarını kendiliğinden kitlemektedir. Bir keresinde eczaneye giderken aracı çalışır halde bırakmıştım ve daha sonra araca tekrar geldiğimde kapıları açamamıştım bu sorundan dolayı.

Aracımda alarm sistemi yoktur. Daha önce de takılmadığını biliyorum. Acaba şoför koltuğundaki tüm kapıları tek bir tuşta kapatabileceğimiz yerde teknik bir sorun mu var?

Şimdiden geri bildirimler için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içindeyken otomatik olarak kapıların kilitlenmesi durumu.
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2013, 17:29:21 »
Aracı aldığın vatandaşa sor, böyle bir düzenek taktırmış olabilir
normalde efsanelerde yoktur bu kilitleme olayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2013, 17:36:53 »
Benden önceki kullanıcıya sordum ancak böyle bir sistem taktırmadığını belirtmişti. Ondan önceki alan kişiye de sorduk o da hayır taktırmadım dedi.

Bu durumda peki ben ne yapabilirim?

Aracımı her ustaya göstermek istemiyorum çünkü özellikle Balıkesir'de Toyota'dan anlayan usta bulmakta güçlü çekiyorum çünkü bildiğim kadarıyla yok. 

Bu sorun için illa toyotacı elektrikçiye gitmek gerek yok diyebilirsiniz ama ben aracıma kıyamıyorum işte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2013, 17:47:28 »
Servise veya elektrikçiye gitmekten korkma, alt tarafı kapıdaki merkezi kilt butonlarını kontrol edeceklerdir
büyük olasılıkla kapıları kilitleyen buton ya kirlenmiştir yada bi yerinde kısa devre vardır
arabanın motorunu falan ellemeyceklerki
kendin sök bak diyesim var ama elektrikten anlaman, ve kapı içi döşemesini söküp takacak el becerisine sahip olman gerek
kendine güvenmiyorsan hiç elleme servise veya sağlam bir elektrikçiye göster

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2013, 17:52:12 »
Daha önce ön hoparlörleri değiştirmek için kapıyı sökmüştüm. Bu konularda tedirginliğim olsa da yatkınlığım var. Bir ara hoparlörler ile ilgili yapacağım. O sırada bu sorunu da halletmeyi düşünüyorum. 

Teşekkürler geri bildirimler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2013, 17:55:17 »
Bencede gidin elektirikceye gosterin. Zor bisey degildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2013, 20:45:53 »
arkdasım bunun bir sorun oldugunu düsünmüyorum benim aracta aynısını yapiyr kumandadan actiktan sonra yaklasik 1 dk icerisinde surucu kapisi acilmazsa klitliyor 2. olarak arac calisir vaziyette iken birakinca icinde yada disinda ol yine kilitliyor...bence sen aracini calisir vaziyette birakip biryere gitme sonra sıkıntı olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2013, 00:39:05 »
Alıntı
Aracım ile ilgili sorunu anlatmadan önce herkese merhaba demek isterim.

1 yıllık bir deneyimim olmasına rağmen Efsane kasa aracımı çok sevmekteyim ve eğer herhangi bir sorun olmazsa aracımı kullanmaya devam edeceğim.

Aracımdaki soruna gelecek olursak, araca bindikten sonra tahmini süre (1-5 dk arası) olacak şekilde aracım kapılarını kendiliğinden kitlemektedir. Bir keresinde eczaneye giderken aracı çalışır halde bırakmıştım ve daha sonra araca tekrar geldiğimde kapıları açamamıştım bu sorundan dolayı.

Aracımda alarm sistemi yoktur. Daha önce de takılmadığını biliyorum. Acaba şoför koltuğundaki tüm kapıları tek bir tuşta kapatabileceğimiz yerde teknik bir sorun mu var?

Şimdiden geri bildirimler için teşekkür ederim.

Benim efanede bu özellik var araç haraket edince otomatik kitleniyor,Durunca tekrar açılıyor. Seninkide böyleyse teknik arıza değildir bir özelliktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2013, 01:49:02 »
elektrikçiye sormakda fayda var bence bir yerde takılma yapıp kendi kendine tetikleme yapıyordur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2013, 04:46:31 »
Kumanda ve merkezi kilitle ilgili bir sorun gibi (eğer sorunsa)Tayfun beyin dediği gibi olabilir mi bilmiyorum.
Siz yine de ortak aklı dinleyin bir kilitçi veya elektrikçiye uğrayın.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2013, 17:10:09 »
Merhaba o orjinaldd olan bi özellik değil galiba arkadaşın xei aracında rastladım araç çalıştıktan 5 saniye sonra kapıları kitliyor stop edince tekrar açıyor ben toyota servisinde  çalışmış elektrikçi arkadaşa sordum tavsiye etmedi allah korusun kaza anında elektrik arızası olursa kapılar açılmaz diyor bunlar tecrübeyle sabit dedi dikkat ederseniz içerden kapılar kitlendiği zaman sürücü kapısı hariç hiçbiri içeriden açılmıyor siz iyi bir elektrikçiye uğrayın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2013, 20:39:13 »
aynı durum ileri model başka araçlardada mevcut ama mesele iş yerimdeki 2006 peugeotta araç harekete başlayınca kapıları kilitliyor stop edince acyor yolculuk esnasında çoluk çocuk kapıları açıp atlamasın diye yapılmış bir özellik diye biliyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sakin OL..
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2013, 11:22:49 »
Herkese Selam..Abi Söyle bir Sey Deim Bende..Arac Yürüyünce Kitleniyo Durunca Aciliyoor Deilde..Sakin Ola Ki Aracin Kontaqini Acinca Kitlenip Kontaqi Kapatinca Aciyorsa Eger Uzaktan kumanda Yada Alarm Artik ne Varsa Öyle bir sey Olmasi Gerekir..Uzaktan Kumanda Ve Alarmlarin Öyle Özelllikleri Var Ama Devre Dısı birakilabiliyor..Kumanda ünitesinde 1 Kablo Kesiyoruz..kumanda Markasi Sentinel,inwels Se Rengi de Mavi Kablo..Yardimci Olabildiimse Sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 01, 2013, 14:57:02 »
Benim 98 XLİ'de de Tayfun beydeki durum var, araç çalışınca 5-10 saniye içinde kapıları kilitliyor ve durup stop eder etmez anında açılıyor,ve stop etmeyipte yolda durursanız bile sürücü kapısı haricinde açma kolu (mandalı) ile hiçbirisi açılmıyor sadece botunları elle yada sol göğüs kısmındaki açma kapama butonu ile açarsanız açılıyor.Bunu da gayet güvenli buluyorum aslında, şöyle ki;kapkaç vs tarzı durumda veya kırmızı ışıkta yada çoluk çocukla yapılan yolculuklarda bence bir artıdır,kaza esnasına gelince, sadece üstteki butonu kaldırmanız yeterlidir ki zaten daha büyük bir kaza olması durumunda kapılar açık bile olsa çok daha vahim sonuçlar doğar diye düşünüyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013