Gönderen Konu: auris yakıt ve yokuş kalkış ile ilgili?  (Okunma sayısı 1683 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "İnanç Zaferin Anahtarıdır"
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
auris yakıt ve yokuş kalkış ile ilgili?
« : Haziran 17, 2013, 11:08:48 »
Arkadaşlar Merhaba Öncelikle forumlarda gördüğüm kadarıyla aurislerin yokuşta kalkış probleminden dolayı bir çok kişi müzdarip.
2011 model benzinli 1.33 comfort 18.000 km. bir aracımız var. Aracı yokuşlarda kaldırmakta oldukça zorlanıyorum. Bu işin bir tekniği varmıdır. Debraj gaz ayarını hala tam olarak kavrayamadım. Aracla bir yerden bir yere giderken olabildiğince yokuşlu yollardan kaçarak gidiyorum. Araç yokuşta çok gaz istiyor ve kendini geri salıyor. Benmi beceremiyorum yoksa başka birşeymi var anlamış değilim.  Bundan önce 2008 model bir fiat punto vardı dizel 1.3 multijet. En dik yokuşta bile santim kaydırmadan kalkabiliyordum. Yeni aracımla ilgili yaşadığım tek sıkıntı bu gibi görünüyor.
Birde artı olarak aracı dün ilk defa uzun yolda test etme şansı buldum. Şehirler arası yolda 33 krş yakıyor. Şehir içinde ise bu rakam artıyor. Değerler sizce normalmidir. Biraz daha km yükseldikçe düşme ihtimali olabilirmi.
"Kontrolsüz güç güç değildir.."

Toyota Club Türkiye

auris yakıt ve yokuş kalkış ile ilgili?
« : Haziran 17, 2013, 11:08:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: auris yakıt ve yokuş kalkış ile ilgili?
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2013, 11:14:23 »
debriyaj gaz ayarını tam kavradığınızda aracı kaldırmak daha kolay olacak ama alışana kadar el freni ile kaldırmayı deneyin bence...alışmak içinde trafık olmayan yerlerde  kalk yapmaya çalışın faydası olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2013, 11:20:03 »
Benimde tek temennim o. İlk boş vaktimde yokuşlarda biraz antreman yapmayı düşünüyorum. Kendimi acemi gibi hissetmeye başlıycam yoksa. :) Birde yakıt olarak ne düşünüyorsunuz. Ben şehirler arasında 28 ile 30 krş arası yakıyor diye biliyordum ama kasa ağır ve motor ufak olduğundan sanırım daha fazla yakacak gibi.  Ve ek olarak yokuşlarda zorlanmamızın ana kaynağıda bu bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2013, 11:35:21 »
bizim arkadasın aracında da böyle bir sıkıntı vardı ama düzeldi lpg ile alakalısymıs .aynı sorunu Corolla hb aracımda bende yasadım yokuşta aracı kaldırırken cok zorlanıyordum toyotanın debriyajı biraz farklı zamanla alısmıstım
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2013, 11:51:54 »
Evet oldukça farklı hemde. Mesela ben aracı ilk sürdüğümde 2 kez stop ettirdikten sonra 3. seferde kaldırabilmiştim. İlk kullanışımdada yine bi yokuşta duruyordu araç.  Debraj gaz aralığı diğer araçlara göre biraz daha yukarıda kavrama yapıyor.  Sizde araç stop etmesin diye gaza basıyorsunuz, debaj ise kavrama noktasına ulaşmadığından gereksiz yakıt sarfiyatı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2013, 12:04:44 »
Bende 1,33 auris 2012 kullanıyorum fakat çok bariz bi kayma yok ve şehir içi yakıtınız normal sayılır sonuçta benzinli araç kullanıyorsunuz :)
18,000 km iyi bir rakam fakat 30,000 olduğunda araçla bütün olacaksınız  ::)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2013, 12:10:34 »
Evet oldukça farklı hemde. Mesela ben aracı ilk sürdüğümde 2 kez stop ettirdikten sonra 3. seferde kaldırabilmiştim. İlk kullanışımdada yine bir yokuşta duruyordu araç.  Debraj gaz aralığı diğer araçlara göre biraz daha yukarıda kavrama yapıyor.  Sizde araç stop etmesin diye gaza basıyorsunuz, debaj ise kavrama noktasına ulaşmadığından gereksiz yakıt sarfiyatı oluyor.

çoğu zamanda patinaja düşüyordum birgün yokuşta stop ettirdim ve bir bayan bilmiyorsan kullanma diye bağırdı cok gücüme gitti :D hay senin gibi arabanın dedim sonra bos bir alanda yokuş bır yer buldum 15 20 dakıka antreman yaptım :D zamanla alışırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2013, 12:24:10 »
bir bayan bilmiyorsan kullanma diye bağırdı cok gücüme gitti :D
Sanıyorum Leyla Hanım bağırdı size :D  :rofl:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2013, 12:40:14 »
Benimde tek temennim o. İlk boş vaktimde yokuşlarda biraz antreman yapmayı düşünüyorum. Kendimi acemi gibi hissetmeye başlıycam yoksa. :) Birde yakıt olarak ne düşünüyorsunuz. Ben şehirler arasında 28 ile 30 krş arası yakıyor diye biliyordum ama kasa ağır ve motor ufak olduğundan sanırım daha fazla yakacak gibi.  Ve ek olarak yokuşlarda zorlanmamızın ana kaynağıda bu bence.

yakıt tüketimi bana şehir içi benzinlide normal geldi 1,6 auris 35 kuruş yakıyor bende...

çoğu zamanda patinaja düşüyordum birgün yokuşta stop ettirdim ve bir bayan bilmiyorsan kullanma diye bağırdı cok gücüme gitti :D hay senin gibi arabanın dedim sonra bos bir alanda yokuş bır yer buldum 15 20 dakıka antreman yaptım :D zamanla alışırsınız

bilmiyorum gel öğret diyecekdin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2013, 12:43:31 »
cok agresif bi ablaydı dondum kaldım bişey diyemedim :)