0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar araç benzinli 2005 model sedan.Araba absli, brıstone tekerlekler var 10 bin km yaptı.Arabanın freninde bir değişiklik var, fren pedalına bastığımda eskiden az bişey sert basıldığında hemen abs devreye girip tıkır tıkır uzayıp gidiyordu. Ama ne oldu birden anlamadığım bir durum söz konusu fren aynı ayarında bedal olarak yumuşaklı falan fakat araba şimdi frene basıldığında fren hidroliği sanki yoğun geliyorda böyle şişer gibi hafif sert oluyor ve frenleme mükemmel seviyede oluyor. Abs devreye giriyor ama nerdeyse tam araba duracakken devreye giriyor kaymak istediğinde tekerlekler zaten ozamana araba durmuş oluyor.Bu bir arızamıdır? Yani fırtına öncesi sessizlikmi oluyor ansızın hiçmi tutmayacak nedir anlamadım.Ama tam istediğim fren şekli böyle resmen yola çivi gibi yapışıyor araba.Corolladada böyle bazen arada yağ tam pompalar gibi fren pedeli yumuşak sertleşiyor ve frenleme mükemmel oluyor.Seatta abs sanki yok dersiniz eskiden hergün giren abs şimdi binde bir denk geliyor abs devreye girmesi ıslak zemini bulunca oda.Sorun nedir? Çözüm Nedir? Sizce
Yapmayın lütfen,arıza falan yok.Frene o kadar yüklenirseniz dediğiniz gibi dozlamanın fazla olduğu noktada araç otomatik olarak abs yi devreye alacaktır.Lastikleriniz daha iyi tutunma sağladığı için eskisi gibi fren yapmadan durabilirsiniz.Diğer konunuzdanda anladığım kadarıyla araçta sıkıntı yok.Bence biraz sürüş sitilinizde sorun var.Fren dozlamanızı ayarlayamadığınız sürece bu durum devam eder,ne yaparsanız yapın.
Tarzım hep aynı tarz yani sürekli araç üstündeyim ve arabada olumlu olumsuz ne olursa üzerinde iken anlıyorum. Frenlemem aynı fakat arabanın fren sisteminin abs devreye girmesi olayı eskiye oranla yüzde 90 değişti. 40 ile 50 ile giderken frene basınca buzda kayar gibi kayan araba gitti resmen duran araba geldi. Aracı başka bir arkadaşa verdim kullandı frenlerden bahsetmedim frene basınca arabanın frenlerinimi yaptırdın dedi direk fark etmemek imkansız çünkü fren mükemmel oldu.
Normal değil mi? Yani şöyle düşünün ayağınızda terlik varken koşarken mi rahat durursunuz,yoksa spor ayakkabı varken mi? Önceki lastikleriniz ömrünü tamamladığı ve iyi bir lastik özelliğini taşımadığı için bu şekilde oldu.Bu kadar basit.
Arkadaşım ben anlatamıyorum galiba. Lastik aynı lastik araba aynı araba sistem aynı sistem aynı balata disk aynı şoför farklı şoför ama sonuç fren çok iyi tutuyor!
Lastikleriniz değiştikten sonra olmuş olabilir mi bu durum? Yada havalarında bir değişim oldu mu ?