Gönderen Konu: Seramik Kaplama Uygulaması  (Okunma sayısı 15797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Toyota Club Türkiye

Ynt: Seramik Kaplama Uygulaması
« Yanıtla #60 : Mayıs 02, 2017, 00:01:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 02, 2017, 01:15:09 »
Ben seramik kaplama yapıyorum genelde 12 -14 katlı binalardan aşağı atarım aracı bakarım bir şey yoksa güzel bazen hafif kılcal çizikler oluşuyor uygulamayı yeniliyorum . :D

Şaka bir yana Yasin'nin dediği gibi bunlar şov . Seramiğin amacı aracın çizilmemesi değil bazı kendini uyanıklar bunu böyle lanse edip milleti kandırıyor keşke birde düzgün iş yapsalar çoğunun yaptığı uygulama baştan sağma . Çizilmeye karşı direnci arttırdığı doğru fakat kesinlikle çizilmez diyecek kadar değil . Asıl amacı aracı güneşin uv ışınlarından kuş pisliklerinden kimyasallardan v.s korur araç yüzeyinde çok iyi ve uzun ömürlü hidrofobi yaratır araca çok iyi ve uzun süre kalacak bir parlaklık verir . Bunun dışında çizilmez kırılmaz iddiaları yalandır . Ben seramik ürünleri arasında en iyi ürünleri kullanmama rağmen böyle bir iddiaları yok sitemde blog bölümünde de bunu belirtmişim .

Kısaca  şöyle anlatayım seramik kaplama aynı zamanda cam kaplamadır . Camın bile çizildiğini düşünürsek seramiğin çizilmeyeceğini düşünmek ne kadar mantıklı ?

Bir videoda 2000 liradan bahsediyordu yuh dedim.Bende yapacak olursam ürünü kendim alır kendim uygularım.Diğer türlüsü çok tuzlu malum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 02, 2017, 03:13:03 »
Bir videoda 2000 liradan bahsediyordu yuh dedim.Bende yapacak olursam ürünü kendim alır kendim uygularım.Diğer türlüsü çok tuzlu malum :)

Karar sizin fakat tecrübeniz yoksa tavsiye etmem . Sıradan waxı daha sık aralıklarla uygulamanızda aracı korumanıza yardımcı olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 9999
  • Model Yılı: '16
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 18, 2017, 21:35:08 »
Merhaba,

Ben yaptırdım ve hiç memnun kalmadım. Sebebine gelince, bir tane değil birçok sebebim var:
1-Toz daha fazla yapışıyor
2-Su damlaları söylendiği gibi topak olup düşmüyor ve heryerde lekeler kalıyor kuruyunca
3- Başka arabalara bakıyorum her zaman benimkinden daha temizler, yağmur kayıp gidiyor üstlerinden.
4- Yaptırdığım hafta bir araç gelip otoparka arabanın tamponunu komple çizip kaçmış ekstra koruma sağlamıyor böyle büyük durumlarda, zaten beklemiyordum korumasını
5- Yıkama yaparken dikkatli olmak gerekiyor

Sanırım yeterlidir bu kadar. Kaplama teknolojilerini iyi tanıyan birisiyim mesleğim dolayısı ile, bu kaplamanın tek bir avantajı var o da boya mikro çiziklere karşı korunuyor.

Tavsiye etmiyorum

Arabanın tamponundaki çizik ve yağmur damlalarının toplanmış hali
kurumuş damlaların buraktığı yuvarlak beyaz lekeler

Saygılar