Gönderen Konu: Yakıt pompası  (Okunma sayısı 7444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Yakıt pompası
« : Ağustos 12, 2008, 02:43:04 »
Arkadaşlar merhaba, yeni üye oldum. :) Corolla Sedan d-4d almaya karar verdim. Temiz bir 2007-2008 Elegant model bulabilirsem 2.el almayı düşünüyorum. Bulamazsam bekleyip 0 km alacağım nasipse. 2.el alırken Corolla d-4d için nelere dikkat etmem gerekiyor? Bir de önüne gelen bana yakıt pompasına dikkat et diyor. Ben hiç dizel araç kullanmadım, dolayısıyla fazla bir bilgim yok. :(  Corolla dizel yakıt pompası hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim. Alırken nasıl kontrol ederiz bu yakıt pompasını?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Toyota Club Türkiye

Yakıt pompası
« : Ağustos 12, 2008, 02:43:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt pompası
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2008, 09:27:18 »
o kadar yeni modelde yakıt pompasının problem çıkaracağını düşünmüyorum, kim diyor bunu tam olarak? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2008, 12:42:31 »
Görev yaptığım okuldaki öğretmen arkadaşlar dizel araçlarda yakıt pompasının çok pahalı olduğunu, kalitesiz yakıt kullanılmış araba almamaya dikkat etmemi söylediler. Ben de yeni modellerde problem çıkma ihtimalinin az olduğunu düşündüm ama kafam karıştı tabi biraz. 
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2008, 13:30:09 »
Bu eski teknoloji dizel efsanelerinden biridir. Bugün alacağın arabalara kötü kalite dizel koyarsan en son çıkan problem pompa ile olur, ondan önce enjektörler bozulur. Common-rail kavramını araştırmanızı öneririm, corolla'ların hepsinde bu teknoloji vardır (d-4d dedikleri).
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2008, 16:14:08 »
Ben aslında vw jetta alacaktım. Ama bir ay kadar önce d-4d alan bir arkadaşımın aracını yarım saatliğine kullandım. O andan itibaren karar değiştirdim. Arabanın özellikle sessizliğine ve performansına hayran oldum. 1.4 lt motora göre harika. Common-rail dizel teknolojisini biraz araştırdım internette, şimdi içim biraz daha rahat. İlginize çok teşekkür ederim.
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2008, 16:46:15 »
Bi arkadaşım bana ısrarla C4 almamı söylemişti. Ben de Corolla D-4d aldım. Geçenlerde benim arabaya bindi ve hastası oldu. Özellikle kabinin sessiz olmasına çok şaşırdı.
Bu arada Common Rail ile ilgili güzel bir sunum var.
http://www.obitet.gazi.edu.tr/sunular/11.ppt
Corolla 2007 MMT D4-D Plusline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2008, 01:27:53 »
D4D alacaksanız hayırlı olsun şimdiden. Model vermeyeceğim, sıfır kilometre 1,4 benzinli aracı olan bir arkadaşımla uzun yola çıktım. Dizel, üstelik 1.4 motorlu bir aracın, kendi aracından çok daha çabuk hızlanabildiğini, güvenliğin daha iyi olduğunu görünce hayretler içinde kalmıştı.
Yalnız, sanırım benim gibi öğretmensiniz, o yüzden bazı önerilerim olacak. Sürekli uzun yol yapmıyorsanız (ki bir öğretmenin uzun yol yapma ihtimali genelde düşük kalıyor, taş çatlasa senede 15.000) dizel almayın. Avantajı kalmadı eskisi gibi. Bakım maliyetli oluyor. Alırken yüksek ücret ödüyorsunuz. O yüzden tavsiyem, ikinci el dizel alacağınıza sıfır benzinli alın. Yakıt çok gelirse garanti bitiminde lpg'ye geçersiniz, olur biter.
Sen niye dizel kullanıyorsun derseniz, aracı kardeşimden takasla aldım, yoksa alma ihtimalim yoktu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2008, 03:36:37 »
Valla o açıdan haklısınız da ben bu d-4d yi yarım saatliğine kullandım ve hakikaten hoşuma gitti. Bir de dizeli deneyelim bakalım. Aslında d4d'ye dizel demeye de bin şahit lazım. İnanın bilmesem kullandığım arabanın dizel olduğunu anlayamazdım..

Bir de bende LPG'ye karşı bir takıntı var. Bir tür panik atak gibi bir şey. Eş dostun arabasında LPG tankını bagajda gördükçe tuhaf bir telaş oluyor bende. Palio 2000 model var ben de şu anda. Ona da LPG taktırmadan 4 yıldır kullandım. Bundan sonra da başka bir benzinli araç alırsam LPG taktırmam gibi geliyor bana..
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kilometre: 2200
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2014, 11:09:38 »
2010 model toyota mazot pompası fiyatı nedir acaba bilgisi olan var mı 3000-4000 tl falan mıdır
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım