Gönderen Konu: adana'da usta  (Okunma sayısı 1862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
adana'da usta
« : Haziran 15, 2013, 15:56:50 »
merhaba  arkdaşlar 97 xe toyota sahibiyim aracım sbh ları ilk çalıştırmada metal in metale sürtmesi  gb gacırt diye bir ses çıkartıyor 5 6 km gittiktien snra araba ısınınca ses kesiliyor rahatsız edici bir durum. Adana da gösterebileceğim sağlam bir usta  varmıdır bildiğiniz ? yardımcı olursanız sevinirim iyi günler...

Toyota Club Türkiye

adana'da usta
« : Haziran 15, 2013, 15:56:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: adana'da usta
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2013, 16:12:42 »
Forumda arama yapsaydınız hemen bulacaktınız cevabı :)   Mesela;

selam adanadan tahsin kardes corona bır efsane ben boyle bır motor kasa sase gormedım 10 numara arac arkadas adanada bır usata tavsıyesı ıstemıs benım usta tam bır toyotacı otogar karsında saygın oto var murat usta on numara bır tanıs derım

selam arkadaşlar benimde sorunum amortisörler.91 model xl corollam var.1 ay önce adanada uğur yaldız özel serviste 4 amortisör değiştim.usta federal power marka amortisör taktı.kyb de vardı.özellikle kyb istedim.ama onu önermedi çok yumuşak arkayı vurursun dedi.şimdi özellikle önler çok sert.aradım o zaman önlere tokico getirteyim onları takalım arkalar aynı kalsın gerek yok çünkü tokico çok yumuşak arakaya 3 kişi oturdumu yere yapışır dedi.kafam çok karışık doğrumu acaba ustanın söyledikleri yoksa hepsini tokico ile değiştirmemmi lazım .yardımcı olursanız sevinirim.
Yeterli sanırım  ;)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2013, 16:25:48 »
teşekkürler hocam peki sorunum hakkında bilginiz varmı tahminen ne olabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2013, 16:28:12 »
teşekkürler hocam peki sorunum hakkında bilginiz varmı tahminen ne olabilir ?
Kayış olabilir,genelde ısınınca geçer kayış sesi.Ama ondada metal sürtme sesi değilde cikleme tarzında ses olur.V kayışı falan ne zaman değişti en son?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2013, 16:40:07 »
bilmiyorum hocam aracı 3 ay önce aldım ağır bakımlarını yaptığını söylemişti satan adam umarım yapmıştır...ısrarla sordum çünkü trigeri falan değişşp değişmediğini değiştim dedi...motorun v kayısı taraflarından geliyor ses  az önce kontrol ettim motorun kendi içerisinde bişey olmasında umarım fazla bi masraf çıkarmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2013, 16:41:26 »
bilmiyorum hocam aracı 3 ay önce aldım ağır bakımlarını yaptığını söylemişti satan adam umarım yapmıştır...ısrarla sordum çünkü trigeri falan değişşp değişmediğini değiştim dedi...motorun v kayısı taraflarından geliyor ses  az önce kontrol ettim motorun kendi içerisinde bişey olmasında umarım fazla bir masraf çıkarmaz
Düşündüğüm gibi, v kayışından geliryordur.Eskimeye başladığında önce dediğim gibi cikleme yapar,sonra sürmeye başlar artık.Kayışı kontrol edin bakalım aşınma,çatlak vs var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2013, 16:43:33 »
teşekkür ler hocam yardımızın için biraz sonra gidip iyice inceleyeceğim birde hazır sizin gb deneyimli bir arkdaşı yakalamışken sormak istiyorum 2700-3000 devir arası bir uğultu oluyor 3.ve 4. viteste devir yükselince kayboluyor bu neden kaynaklanıyor olabilr ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2013, 17:07:52 »
teşekkür ler hocam yardımızın için biraz sonra gidip iyice inceleyeceğim birde hazır sizin gb deneyimli bir arkdaşı yakalamışken sormak istiyorum 2700-3000 devir arası bir uğultu oluyor 3.ve 4. viteste devir yükselince kayboluyor bu neden kaynaklanıyor olabilr ?
Şanzımandan kaynaklı olabilir belki.Böyle tahmini şekilde yorum yapmak zor.Ama mesela şöyle yapabiliriz mesela baskı balata ne durumda,şanzıman yağı ne zaman değişti? Bunlardan kaynaklı bir şey olabilir.Bahsettiğiniz aralık çok kısa olduğundan belki size öyle geliyorda olabilir.Bu uğultu aracın altından geliyorsa şanzımana baktırmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2013, 19:00:27 »
Aklıma direk adana kebap ustası geldi iyimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2013, 19:10:13 »
 :) :lol:::)güzelmiş:)kemal abim:)
Nimet içinde iken dostluktan söz açıp, kardeşim! Diyeni dost sayma. Dost, dostunun elini onun perişanlığında, çaresizliğinde tutan kimsedir..

Sadi´nin Gülistan´ından Öğütlerinden