arkadaşlar yarın aracıma sipariş ettigim fk 4cm orjinal yurt dışından spor yaylarım geliyor ancak çekincelerim var illaki kullanan tecrübe eden vardır aranızda. ilk olarak spor yay sert oldugundan dolayı atıyorum arabaya 6 kişi binmek aracı çok fazla yere oturturmu? yada arkalarda sürtme gibi birşey olur mu? virajlarda nasıl bir tepkimeyle karşılaşırım?illaki sertleşecektir orjinallerine göre kişi sayısına baglı olarak artn agarlık bir sıkıntı yaratırmı?Birde spor yay ile orjinal amortisorü 3.5 luk yada 5 lük yayla kullanmak sıkıntı yaratır mı? Sonuçta bukadar kişi kullanıyor aşırı bir olumsuzlukla karşılaşırmıyım saçma bir soru ama cevaplarınızı bekliyorum.
Aracım : Fiesta Mk5 2000 Zetec
Her spor yayların sertlik derecesi farklıdır. aldıgınız marka nedir, alırken arastırma yaptınız mı ? kimileri Soft'tur aynı zamanda bir nebze konfor saglar. fakat arabayı ve sizi çok hoplatır içeride ( Voglant, Eibach,heleki kw ).
aracımın boş hali

bagaj ve 5 kişi ile

markayı bilmediğimden muhtemelen aracın arkası 5-6 kişi ile çökecektir diye düşünüyorum. bunu taktırdıgında sanayıden topla 4-5 kişi binsinler bagajada at 2 kişi gör bakalım çökme payı ne kadar ?
spor yay kullanmak yol tutuşunu ciddi derecede arttırır. virajları pek bi seversiniz, ama herşeyin bir limiti vardır. benım apexlerim dunyanın en sert yaylarından biriydi. aracı çamurluktan bastırınca teker üzerinde zıplıyordu (neredeyse esnemiyordu bile ) bu forumdan bir çok kardeşim ve ben izmir'de viraj göremedik

ama 6ayda bi alt-takım yapardım

şimdiden hayırlı olsun, düzgün kullanırsan yaysız araca binmezsin.