Anket

sizce hangisi?

auris multidrive s
40 (54.1%)
golf 7
34 (45.9%)

Toplam Oy Verenler: 73

Gönderen Konu: yeni auris cvt vs golf 7  (Okunma sayısı 25647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni auris cvt vs golf 7
« Yanıtla #80 : Haziran 16, 2013, 23:10:22 »
yaşasın manuel de ben de cvt aldım ne olacak şimdi:))

Cvt yillardir kullaniliyor ben sikayet duymadim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 16, 2013, 23:10:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 16, 2013, 23:12:03 »
Cvt yillardir kullaniliyor ben sikayet duymadim.
Cvtnin tek sııntısı diğer şanzıman türlerine göre aktarma kayıbı biraz daha fazla.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Haziran 16, 2013, 23:16:08 »
Elbette ama bunu bu noktaya getiren şeylerden biride satış politikası.Mesela kolay kolay Toyotada sıra beklemezsiniz.Ama vw de istisnasızdır bu durum.O an ellerinde olsa bile sıra her zaman vardır.Neden? Çünkü "bakın o kadar tercih ediliyoruzki araç yetişmiyor" izlenimi vermek için.Hele birde fırsatçılar varki onlar ayrı bir yön veriyor piyasaya.0 km fiyatının üzerinde 2.el araca fiyat çekiyorlar ve "yersen" modundalar.Ulaşılması zor olan bir şeyde her zaman daha hoş gelir bize toplum olarak.Mesela en basiti hepimiz için geçerlidir bu ihtiyacımız olmasa bile bir şeyleri alana kadar "alınca kullanırım ben bunu" deyip aldıktan sonra bir kenera atarız.Alana kadar düşündüğümüz şeylerde cabası.Toyotada sıra var desin bakalım nasıl oluyor.
Aynen katılıyorum, o politika dediğiniz gibi bana göre de çok yalnış ama hep tutan bir politika. Toyota senelerdir aracın hazır olmasına alıştırdığı için, bu saatten sonra onu yaparsa, ciddi müşteri kaybeder. O 2.el fiyatını açıkcası benim arabama talip çıksa bende çekerim, Alırken 61400 lira vedim, şimdi aracımın sıfırını almak isteyenin ödeyeceği rakam 76000 lira, e şimdi ben 4bin km deki araca 67-68 lira istesem hakkım , değil mi ? Scirocco, tourag ve tiguanda sıra yok:).
Yalnış anlamayın latife ediyorum, yorumunuza tamamiyle katılıyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Haziran 16, 2013, 23:19:57 »
Cvtnin tek sııntısı diğer şanzıman türlerine göre aktarma kayıbı biraz daha fazla.

Oradan kaybettigino ekonomiden kazaniyor fazlasiyla. Ama hem fikirim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Haziran 16, 2013, 23:20:42 »
Aynen katılıyorum, o politika dediğiniz gibi bana göre de çok yalnış ama hep tutan bir politika. Toyota senelerdir aracın hazır olmasına alıştırdığı için, bu saatten sonra onu yaparsa, ciddi müşteri kaybeder. O 2.el fiyatını açıkcası benim arabama talip çıksa bende çekerim, Alırken 61400 lira vedim, şimdi aracımın sıfırını almak isteyenin ödeyeceği rakam 76000 lira, e şimdi ben 4bin km deki araca 67-68 lira istesem hakkım , değil mi ? Scirocco, tourag ve tiguanda sıra yok:).
Yalnış anlamayın latife ediyorum, yorumunuza tamamiyle katılıyorum.
Kesinlikle o şekilde,birde dod olayı varki zaten orada kendi markası dışındaki araçları yerin dibine sokarak alıyor birde alırkende "aslında o parada etmez ama,hadi yine iyisin" modunda alıyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Haziran 16, 2013, 23:23:52 »
Kesinlikle o şekilde,birde dod olayı varki zaten orada kendi markası dışındaki araçları yerin dibine sokarak alıyor birde alırkende "aslında o parada etmez ama,hadi yine iyisin" modunda alıyor.
Tabi, vw de bile çok komik fiyatlara alıyorlar, Ancak bir kaç bayi gezdikten sonra şunun farkına vardım, DOD baş terbiyesizdir, o değişmez bir gerçek. Ama satışta reklama ihtiyacı olan markalar dışındaki markalar, yani revaşta olan firmaların 2.elleri, özellikle büyük şehirlerde. Sizin aracınızı alıp , direkt galeriye vererek kar ediyorlar. Ama insanlar niye direkt galeriye satmıyor araçları onada anlam veremiyorum. Ben de yeni muhattab oldum onlarla, güzel bir katakulli çevirerek, :D aracı 24bin liraya satmıştım DOD'a.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Haziran 16, 2013, 23:27:38 »
Tabi, vw de bile çok komik fiyatlara alıyorlar, Ancak bir kaç bayi gezdikten sonra şunun farkına vardım, DOD baş terbiyesizdir, o değişmez bir gerçek. Ama satışta reklama ihtiyacı olan markalar dışındaki markalar, yani revaşta olan firmaların 2.elleri, özellikle büyük şehirlerde. Sizin aracınızı alıp , direkt galeriye vererek kar ediyorlar. Ama insanlar niye direkt galeriye satmıyor araçları onada anlam veremiyorum. Ben de yeni muhattab oldum onlarla, güzel bir katakulli çevirerek, :D aracı 24bin liraya satmıştım DOD'a.
Sonuçta onlar o paraya alıyorsa en az 2-3000 lira daha fazla eder diyerek satmak istemiyor kimse.Bende olsam satmam bir aciliyetim yoksa.Yani 25000 edecek araca 20-21 veriyorlarsa ben satarken 24 e koyarsam hem daha çabuk satılacak,hem ben kazanacağım hemde alan kişi kazanacak.Sonuçta o 24000 e alamayacak bu aracı galeriden almaya kalksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Haziran 17, 2013, 03:50:39 »
Ertan kara, yorumlarini okuyunca vw den sogudum harbi yaa
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Haziran 17, 2013, 09:41:01 »
Ertan kara, yorumlarini okuyunca vw den sogudum harbi yaa

Yok artık daha neler ya hu?  Bence Alper ile Ertan harika bir sohbet etmişler pardon buna bence denmez alenen ortada  olan bir gerçek yani bu birazda daha dikkatli okuyalım lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Haziran 17, 2013, 11:32:16 »
golf dizel dsg den bende sorun yasadım aracı aldıktan bir hafta sonra yanık kokusu gelmeye başladı ve vites gecıslerınde aracın belırlı bır cızgısı yoktu kafasına göre vites değiştirıyordu :) servise götürdüm şanzıman komple değişti sonra hiç bir sıkıntı yaşamadım taaaa ki pert olana kadar :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Haziran 17, 2013, 22:48:30 »
Yok artık daha neler ya hu?  Bence Alper ile Ertan harika bir sohbet etmişler pardon buna bence denmez alenen ortada  olan bir gerçek yani bu birazda daha dikkatli okuyalım lütfen

Vw nin musteri beklettigini vs bilmiyordum.. bilmemi gerektirecek bi alakam olmadi bu marka ile.. onu kastetmistim..
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Haziran 17, 2013, 23:04:53 »
Vw nin musteri beklettigini vs bilmiyordum.. bilmemi gerektirecek bir alakam olmadi bu marka ile.. onu kastetmistim..
Bekletmek değil bu aslında bekletmek ötesi bir şey.Şöyleki şimdi gidip bir araç almak istediğinizi söyleyin sipariş geçeceklerini ve araç gelene kadar herhangi bir zam(gerek döviz kaynaklı gerekse kendi yaptıkları zam kaynaklı) bir artış olursa kabul ettiğinizi belirten bir ön sözleşme imzalarsınız ve 3000-4000 lira civarıda bir ödeme yaparsınız kapora olarak.Çok büyük ihtimallede şuanki aldığınız fiyatın üzerine minimum 2-3000 lira zam gelir siz aldığınızda.Madem araç elinizde yok,bu fiyat farkını almayın.Bakın bir çok online alışveriş sitesinde dahi ön siparişte olan ürünlerde açıklamada fiyat artışı olması durumunda size yansımayacağı,fiyatta indirim olması durumunda ise aradaki farkın iade edileceği yazar.Ama bırakın indirimi birde üstüne zam oluyor.Bu bana göre en büyük haysiyetsizliktir,parasını alıyorsun araç yok ortada birde zam yapıyorsun teslim ederken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Haziran 17, 2013, 23:12:47 »
Bekletmek değil bu aslında bekletmek ötesi bir şey.Şöyleki şimdi gidip bir araç almak istediğinizi söyleyin sipariş geçeceklerini ve araç gelene kadar herhangi bir zam(gerek döviz kaynaklı gerekse kendi yaptıkları zam kaynaklı) bir artış olursa kabul ettiğinizi belirten bir ön sözleşme imzalarsınız ve 3000-4000 lira civarıda bir ödeme yaparsınız kapora olarak.Çok büyük ihtimallede şuanki aldığınız fiyatın üzerine minimum 2-3000 lira zam gelir siz aldığınızda.Madem araç elinizde yok,bu fiyat farkını almayın.Bakın bir çok online alışveriş sitesinde dahi ön siparişte olan ürünlerde açıklamada fiyat artışı olması durumunda size yansımayacağı,fiyatta indirim olması durumunda ise aradaki farkın iade edileceği yazar.Ama bırakın indirimi birde üstüne zam oluyor.Bu bana göre en büyük haysiyetsizliktir,parasını alıyorsun araç yok ortada birde zam yapıyorsun teslim ederken.

Bu kadar sabırsız bir milletin 3-6 ay bir araba için sabretmesi bilim adamlarınca araştırma için bulunmaz bir konu :)  isviçreli bilim adamlarını haberdar edelim arkadaşlar.
Şu anki güncel kasalarda çok biçimsiz bence, klasik desen değil modern desen o da değil. Scirocco ve cc  kasa olarak fena değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Haziran 17, 2013, 23:26:08 »
Bu kadar sabırsız bir milletin 3-6 ay bir araba için sabretmesi bilim adamlarınca araştırma için bulunmaz bir konu :)  isviçreli bilim adamlarını haberdar edelim arkadaşlar.
Şu anki güncel kasalarda çok biçimsiz bence, klasik desen değil modern desen o da değil. Scirocco ve cc  kasa olarak fena değil.
Ulaşılamayan bir şey değerli oluyor bizim için.Daha öncede dediğim gibi diğer markalarda biraz bu şekilde yapmaya başlasın bakalım o zaman ne oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Haziran 17, 2013, 23:42:30 »
Vw nin musteri beklettigini vs bilmiyordum.. bilmemi gerektirecek bir alakam olmadi bu marka ile.. onu kastetmistim..

Pardon usta ben yanlış anlamışım ::)

Malesef aynen öyle abi, öyle bi satış stratejisi ki 5000kmde ki golf sıfır golften 5000TL pahalı :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Haziran 17, 2013, 23:51:51 »
Pardon usta ben yanlış anlamışım ::)

Malesef aynen öyle abi, öyle bir satış stratejisi ki 5000kmde ki golf sıfır golften 5000TL pahalı :lol:

Ben bu duruma cok guluyorum :))))))
Gecen sene uyanigin biri Dizel Poloyu ikinci elde 60.000 istemisti sloganida Dogusta su anda 6 ayda geliyor demisti. Fazla uyanik :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Haziran 18, 2013, 00:03:06 »
Ben bu duruma cok guluyorum :))))))
Gecen sene uyanigin biri Dizel Poloyu ikinci elde 60.000 istemisti sloganida Dogusta su anda 6 ayda geliyor demisti. Fazla uyanik :)

Bende gülüyorum ama kardeşim insanlar alıyor o ne olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Haziran 18, 2013, 00:04:18 »
Onlara ekistra güleceğiz :D  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Haziran 18, 2013, 00:04:33 »

Ben asil onlara guluyorum Trajikomik :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Haziran 22, 2013, 18:43:13 »
tam otomatik şansımanlar dışında hepsi sorunlu
vosvos forumlarını takip ederseniz 3 şikayetten en az 1 i kesinlikle dsg ile alakalı