Toplam Oy Verenler: 73
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaşasın manuel de ben de cvt aldım ne olacak şimdi:))
Cvt yillardir kullaniliyor ben sikayet duymadim.
Elbette ama bunu bu noktaya getiren şeylerden biride satış politikası.Mesela kolay kolay Toyotada sıra beklemezsiniz.Ama vw de istisnasızdır bu durum.O an ellerinde olsa bile sıra her zaman vardır.Neden? Çünkü "bakın o kadar tercih ediliyoruzki araç yetişmiyor" izlenimi vermek için.Hele birde fırsatçılar varki onlar ayrı bir yön veriyor piyasaya.0 km fiyatının üzerinde 2.el araca fiyat çekiyorlar ve "yersen" modundalar.Ulaşılması zor olan bir şeyde her zaman daha hoş gelir bize toplum olarak.Mesela en basiti hepimiz için geçerlidir bu ihtiyacımız olmasa bile bir şeyleri alana kadar "alınca kullanırım ben bunu" deyip aldıktan sonra bir kenera atarız.Alana kadar düşündüğümüz şeylerde cabası.Toyotada sıra var desin bakalım nasıl oluyor.
Cvtnin tek sııntısı diğer şanzıman türlerine göre aktarma kayıbı biraz daha fazla.
Aynen katılıyorum, o politika dediğiniz gibi bana göre de çok yalnış ama hep tutan bir politika. Toyota senelerdir aracın hazır olmasına alıştırdığı için, bu saatten sonra onu yaparsa, ciddi müşteri kaybeder. O 2.el fiyatını açıkcası benim arabama talip çıksa bende çekerim, Alırken 61400 lira vedim, şimdi aracımın sıfırını almak isteyenin ödeyeceği rakam 76000 lira, e şimdi ben 4bin km deki araca 67-68 lira istesem hakkım , değil mi ? Scirocco, tourag ve tiguanda sıra yok:).Yalnış anlamayın latife ediyorum, yorumunuza tamamiyle katılıyorum.
Kesinlikle o şekilde,birde dod olayı varki zaten orada kendi markası dışındaki araçları yerin dibine sokarak alıyor birde alırkende "aslında o parada etmez ama,hadi yine iyisin" modunda alıyor.
Tabi, vw de bile çok komik fiyatlara alıyorlar, Ancak bir kaç bayi gezdikten sonra şunun farkına vardım, DOD baş terbiyesizdir, o değişmez bir gerçek. Ama satışta reklama ihtiyacı olan markalar dışındaki markalar, yani revaşta olan firmaların 2.elleri, özellikle büyük şehirlerde. Sizin aracınızı alıp , direkt galeriye vererek kar ediyorlar. Ama insanlar niye direkt galeriye satmıyor araçları onada anlam veremiyorum. Ben de yeni muhattab oldum onlarla, güzel bir katakulli çevirerek, aracı 24bin liraya satmıştım DOD'a.
Ertan kara, yorumlarini okuyunca vw den sogudum harbi yaa
Yok artık daha neler ya hu? Bence Alper ile Ertan harika bir sohbet etmişler pardon buna bence denmez alenen ortada olan bir gerçek yani bu birazda daha dikkatli okuyalım lütfen
Vw nin musteri beklettigini vs bilmiyordum.. bilmemi gerektirecek bir alakam olmadi bu marka ile.. onu kastetmistim..
Bekletmek değil bu aslında bekletmek ötesi bir şey.Şöyleki şimdi gidip bir araç almak istediğinizi söyleyin sipariş geçeceklerini ve araç gelene kadar herhangi bir zam(gerek döviz kaynaklı gerekse kendi yaptıkları zam kaynaklı) bir artış olursa kabul ettiğinizi belirten bir ön sözleşme imzalarsınız ve 3000-4000 lira civarıda bir ödeme yaparsınız kapora olarak.Çok büyük ihtimallede şuanki aldığınız fiyatın üzerine minimum 2-3000 lira zam gelir siz aldığınızda.Madem araç elinizde yok,bu fiyat farkını almayın.Bakın bir çok online alışveriş sitesinde dahi ön siparişte olan ürünlerde açıklamada fiyat artışı olması durumunda size yansımayacağı,fiyatta indirim olması durumunda ise aradaki farkın iade edileceği yazar.Ama bırakın indirimi birde üstüne zam oluyor.Bu bana göre en büyük haysiyetsizliktir,parasını alıyorsun araç yok ortada birde zam yapıyorsun teslim ederken.
Bu kadar sabırsız bir milletin 3-6 ay bir araba için sabretmesi bilim adamlarınca araştırma için bulunmaz bir konu isviçreli bilim adamlarını haberdar edelim arkadaşlar.Şu anki güncel kasalarda çok biçimsiz bence, klasik desen değil modern desen o da değil. Scirocco ve cc kasa olarak fena değil.
Pardon usta ben yanlış anlamışım Malesef aynen öyle abi, öyle bir satış stratejisi ki 5000kmde ki golf sıfır golften 5000TL pahalı
Ben bu duruma cok guluyorum ))))) Gecen sene uyanigin biri Dizel Poloyu ikinci elde 60.000 istemisti sloganida Dogusta su anda 6 ayda geliyor demisti. Fazla uyanik
Bende gülüyorum ama kardeşim insanlar alıyor o ne olacak...