Anket

sizce hangisi?

auris multidrive s
40 (54.1%)
golf 7
34 (45.9%)

Toplam Oy Verenler: 73

Gönderen Konu: yeni auris cvt vs golf 7  (Okunma sayısı 25646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni auris cvt vs golf 7
« Yanıtla #60 : Haziran 15, 2013, 20:26:56 »
:D
Bende anlamadim :)
Boyle sakami olur? Buz gibi sogudum DGS'den :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 15, 2013, 20:26:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 15, 2013, 20:28:30 »
Atsan atılmaz,satan satılmaz dedikleri bu olsa gerek işte.Ama var bu işte bir iş,o kadar tutması pek mantıklı gelmedi bana.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 15, 2013, 20:39:27 »
Vw nin şanzımana bu tür bir fiyat vermesi gayet doğal, Şu an en basit otomatik şanzıman 10bin lira üzerindedir. Servisler , şanzımanı , tamir ve onarım yapabilecek kalitede usta ve eleman barındırmıyorlar, ticari kaygılar sebebiyle. Bu yüzden de komple şanzıman değişimi diye, rahatça yazıyorlar. Dsg şanzıman 16-17bin lira , üstünede 7-8 bin lira işçilik katıp bu fiyatı çıkartırlar kolayca.
2002 yılında, 93 model corolla 1.6gl için şanzıman değişimi önermişti bize toyota sarar, o zaman 6bin tl ydi çıkardıkları fatura. Yani yetkili servisler komikler bu konularda, pek onları baz almamak lazım.

Antiparantez, dsg şanzımana güvensem , kendim dsg araç alırdım zaten. Benim amacım farklı gerçi, iş aracı yüklemeye gelince dsg hep bir engel oluşturuyor. Onun için aracına modifiye yapacak kişilerin dsg ye yaptığı olumsuz eleştiriler oldukça yerinde. Çok arızası var, ama şu da var, sürekli güncellemeler  yapılıyor, hala sorunlu fakat sorunlarında ciddi azalma var.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 15, 2013, 21:22:37 »
Atsan atılmaz,satan satılmaz dedikleri bu olsa gerek işte.Ama var bu işte bir iş,o kadar tutması pek mantıklı gelmedi bana.

Daha fazlasi bile cikiyor, bunu firsat bilen cr isten anlayan bir ustamiz koseyi dondu. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Haziran 15, 2013, 23:58:28 »
Daha fazlasi bile cikiyor, bunu firsat bilen cr isten anlayan bir ustamiz koseyi dondu. :)
Türkiyede eskiden otomatik şanzıman tamiri yapan 4 veya 5 tane usta vardı. Eskiden dediğim yaklaşık 10 yıl önce filan. Hatta hepsi isimleri ve lakaplarıyla biliniyordu, ankarada yahudi erol, izmirde arap muharrem vs. vs., ama onların altyapısında yetişen bir çok kişi, şu an istanbulda otomatik şanzıman tamiri yapıyor.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Haziran 16, 2013, 00:01:12 »
Benim bahsettigim yanilmiyorsam sadece Dsg' ye bakiyor :) adam isi biliyor, ise gitmiyor. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Haziran 16, 2013, 00:07:14 »
Benim bahsettigim yanilmiyorsam sadece Dsg' ye bakiyor :) adam isi biliyor, ise gitmiyor. :)
Gitmesine gerek yok zaten,dsg nin çoğu benzer sıkıntıları yaşıyor.Garanti bitince mecburen yamacıma gel demek zorundalar  :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 16, 2013, 01:11:04 »
dsg şanzumanına babamın bir arkadaşı 12 bin tl masraf ödeyince dedim bana göre değil :):)
işin ilginç tarafıda şu adam satayım yine dsg alırım diyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Haziran 16, 2013, 01:11:39 »
dsg şanzumanına babamın bir arkadaşı 12 bin tl masraf ödeyince dedim bana göre değil :):)
Tadı damağında kalmış demekki  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 16, 2013, 01:14:25 »
Tadı damağında kalmış demekki  :islik:
durumu en kısa ve net bir şekilde açıklamışsınız.
Bence düz vitesli golf.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Haziran 16, 2013, 08:21:08 »
Gitmesine gerek yok zaten,dsg nin çoğu benzer sıkıntıları yaşıyor.Garanti bitince mecburen yamacıma gel demek zorundalar  :D

Asil sorunda o zaten araclar Garanti kapsamindayken bile Dsg arizasi verince masraf cikiyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Haziran 16, 2013, 15:01:27 »
dsg recall diye araştırma yaptım internette çok ilginç şeylerle karşılaştım. mesela isviçrede dsg kullanan ticari kullanımı yasaklanmış.çin de 400.000 kadar araç çağrılmış..bir ton garip hikayeler mevcut
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Haziran 16, 2013, 15:03:59 »
Demekki neymis. Manuel en kral sistem hala  :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Haziran 16, 2013, 15:05:52 »
dsg recall diye araştırma yaptım internette çok ilginç şeylerle karşılaştım. mesela isviçrede dsg kullanan ticari kullanımı yasaklanmış.çin de 400.000 kadar araç çağrılmış..bir ton garip hikayeler mevcut

Ulkemiz bu geri cagirma durumu cok geride ne Vw ne Toyota ne Bmw bizler sikayet etmeden geri cagirmiyorlar pek, Yeni 3 kasa Bmwlerde sorun oldugunu ve cagirildigini duydum Avrupada ama ulkemizde ne asamada bilmiyorum.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Haziran 16, 2013, 15:34:34 »

Cinde hukumet bastirdi da geri cagirma oldu diye biliyorum, vw nin kendi iyi niyeti degil ..

Rusyada falan 10 yil garanti olayi da dsg den dolayi deniyor sanirim..

Edit: abd de 10 yila uzamis ta bu 10 yil dsg garantisi galiba arastirmaya usendim :)

Turkiyede hala 2 yil garanti versin, 2 yil ekstra garantiyede 1300 tl gibi rakamlar istemeye devam etsin dogus..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 16, 2013, 15:50:19 »
yaşasın manuel de ben de cvt aldım ne olacak şimdi:))
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Haziran 16, 2013, 15:58:51 »
Turkiyede hala 2 yil garanti versin, 2 yil ekstra garantiyede 1300 tl gibi rakamlar istemeye devam etsin dogus..
Yine vw adını duyunca ağzı açık kalıyor milletin ama.Demekki acımamak lazım,geçen gün bir forumda bu dsg ile ilgili bir şey var mı diye bakıyordum.Vatandaşın biri 3 kere yolda kalmış,kavrama ve beyin değişmiş toplamda iyi niyet garantisi adı altında adamdan 5000 liraya yakın para almışlar.Yinede öyle bir konuşuyorki bir ellerini öpmediği kalmış.Düşünsenize gece yolda gidiyorsunuz dağın başında ailenizle kalırverdiniz,araç hiç bir vitese geçmiyor.Bundan beter bir his olamaz sanırım.Ama bunu 3 kere yaşayan birisi bile şikayet etmiyorsa artık diyecek bir şey yok.Kimse "aa bak yazık bunlara ben bir geri çağırma yapayım" demez.Ama aslında bu noktada hükümetlerinde üstüne düşen bazı yaptırımlar var.Mesela yurda giriş yaparken firmayla anlaşma yapılacak,1 sene içerisinde ithal edilen araçların belirli bir yüzdenin üzerinde ve belirli bir tutarın üzerinde arıza oranı çıkarsa firmaya büyük para cezası ve kullanıcıların mağduriyetinin giderilmesini yaptırım olarak uygulayacağına dair bir sözleşme olacak.Bakalım ondan sonra bu şekilde oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Haziran 16, 2013, 16:33:33 »
VW'nin yolda kalması için DSG veya turbo motora sahip olması gerekmiyor. 1.6 Polo ile eşim 2 defa gece otoyolda kaldı. Bu arada araç daha 2 yaşında değildi ve servis bakımları tamdı. Bu kadar para verip birde sırada bekledikten sonra insanlar araçlarına toz kondurmak istemiyor herhalde. Biz VW'den Toyota'ya döndük. Beklentilerimizi tamamen karşılıyor. Bu arada 1.6 Premium donanımlı Auris'ide 3 aydır kullanıyoruz. CVT'den çok memnunuz.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Haziran 16, 2013, 23:02:24 »
Yine vw adını duyunca ağzı açık kalıyor milletin ama.Demekki acımamak lazım,geçen gün bir forumda bu dsg ile ilgili bir şey var mı diye bakıyordum.Vatandaşın biri 3 kere yolda kalmış,kavrama ve beyin değişmiş toplamda iyi niyet garantisi adı altında adamdan 5000 liraya yakın para almışlar.Yinede öyle bir konuşuyorki bir ellerini öpmediği kalmış.Düşünsenize gece yolda gidiyorsunuz dağın başında ailenizle kalırverdiniz,araç hiç bir vitese geçmiyor.Bundan beter bir his olamaz sanırım.Ama bunu 3 kere yaşayan birisi bile şikayet etmiyorsa artık diyecek bir şey yok.Kimse "aa bak yazık bunlara ben bir geri çağırma yapayım" demez.Ama aslında bu noktada hükümetlerinde üstüne düşen bazı yaptırımlar var.Mesela yurda giriş yaparken firmayla anlaşma yapılacak,1 sene içerisinde ithal edilen araçların belirli bir yüzdenin üzerinde ve belirli bir tutarın üzerinde arıza oranı çıkarsa firmaya büyük para cezası ve kullanıcıların mağduriyetinin giderilmesini yaptırım olarak uygulayacağına dair bir sözleşme olacak.Bakalım ondan sonra bu şekilde oluyor mu?
Çok güzel noktalara değinmişsiniz, şunu gayet net söyleyebilirizki, bizim türk milleti, bende bu kitlenin içindeyim. maddi konuda zarara uğradığı konuda ciddi cevvalleşir, hakkını sonuna kadar çatır çatır arar. İnsanlar 3 ay sıra bekliyor, yeri geliyor kronik sorunlar yaşıyor, sanayide konuştuğunuz kişilerin %50 si olumsuzluklardan bahsediyor. Bu insanlar niye bu arabaları alıyor. Kimse saf değil, kimsenin parası kıymetsiz değil, özellikle bu fiyat bareminde araç satın alan kişiler, maaşlı çalışanlar, devlet memurları ve emekliler, bu insanlar hayatları boyunca, 2-3araca sahip oluyorlar ve bu tercihler gerçekten çok hayati. Düşünün biz toyota severler olarak bile oylama yapıldığında burda golf fazla oy alıyor.  Kanımıza dokunsada, tsi  ve dsg, dünya üzerindeki en sorunlu 3 harfliler de olsa, bu toyota için bir yenilgidir. Bu nesil artık geride kaldı türkiye pazarı için, bundan sonraki nesil corolla sedan ve hb lerden ümitliyim, inşallah devrim niteliğinde araçlar olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Haziran 16, 2013, 23:09:13 »
Çok güzel noktalara değinmişsiniz, şunu gayet net söyleyebilirizki, bizim türk milleti, bende bu kitlenin içindeyim. maddi konuda zarara uğradığı konuda ciddi cevvalleşir, hakkını sonuna kadar çatır çatır arar. İnsanlar 3 ay sıra bekliyor, yeri geliyor kronik sorunlar yaşıyor, sanayide konuştuğunuz kişilerin %50 si olumsuzluklardan bahsediyor. Bu insanlar niye bu arabaları alıyor. Kimse saf değil, kimsenin parası kıymetsiz değil, özellikle bu fiyat bareminde araç satın alan kişiler, maaşlı çalışanlar, devlet memurları ve emekliler, bu insanlar hayatları boyunca, 2-3araca sahip oluyorlar ve bu tercihler gerçekten çok hayati. Düşünün biz toyota severler olarak bile oylama yapıldığında burda golf fazla oy alıyor.  Kanımıza dokunsada, tsi  ve dsg, dünya üzerindeki en sorunlu 3 harfliler de olsa, bu toyota için bir yenilgidir. Bu nesil artık geride kaldı türkiye pazarı için, bundan sonraki nesil corolla sedan ve hb lerden ümitliyim, inşallah devrim niteliğinde araçlar olur.
Elbette ama bunu bu noktaya getiren şeylerden biride satış politikası.Mesela kolay kolay Toyotada sıra beklemezsiniz.Ama vw de istisnasızdır bu durum.O an ellerinde olsa bile sıra her zaman vardır.Neden? Çünkü "bakın o kadar tercih ediliyoruzki araç yetişmiyor" izlenimi vermek için.Hele birde fırsatçılar varki onlar ayrı bir yön veriyor piyasaya.0 km fiyatının üzerinde 2.el araca fiyat çekiyorlar ve "yersen" modundalar.Ulaşılması zor olan bir şeyde her zaman daha hoş gelir bize toplum olarak.Mesela en basiti hepimiz için geçerlidir bu ihtiyacımız olmasa bile bir şeyleri alana kadar "alınca kullanırım ben bunu" deyip aldıktan sonra bir kenera atarız.Alana kadar düşündüğümüz şeylerde cabası.Toyotada sıra var desin bakalım nasıl oluyor.