Gönderen Konu: titreme  (Okunma sayısı 1187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
titreme
« : Ağustos 11, 2008, 11:52:16 »
arkadaşlar debriyaj setini asko aisin olarak yeni değiştirdim. dün arabanın altında ne var ne yok sırf meraktan söyle bi bakayım dedim :D
debriyajın yuvası ne derler bilmiyorum ama bi baktım ıslak sanki yağ süzmüş orada ne yağı var bilmem.
bezle kuruladım herhangi bir sızma yok
soru 1-bu ne yağı olabilir. acaba sızmamı oldu yoksa ustanın yağı koyarken kaldığı kalıntı olabilirmi.
soru 2- eskiden hiç titrem yoktu. gaza basıp belirli bir devri buluncaya kadar arabam titreme (hafiften) yapıyor. sanki gaz pedalında bile titreme hissediyorum. yoksa benmi çok ince eleyip sık dokuyorum.
yardımlarınız için teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

titreme
« : Ağustos 11, 2008, 11:52:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: titreme
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2008, 12:03:18 »
Difransiyel yağı veya şanzıman yağı olabilir. Tamir eden usta sizinde bağsettiğiniz gibi şanzıman yağsını biraz sağ sola bulaştırmış olabilir. Bir iki gün takip edin eğer tekrardan bir sızma var ise o zaman ustanıza tekrardan kontrol ettirin.
Debriyaj balatanız yeni olduğundan dolayı böyle problemler olabiliyyor .Baskı debriyaj balatası üzerinde kendisine yer yaparken biraz aşındırması gerektirir.Bu neden dolayı tam kavrama gerçekleşemediği için titreme yapıyor olabilir.İlk kalkışlarda aracınızı nazik kullanırsanız bu problemin zaman ile düzeleceğini düşünüyorum.